חדשה בפורום.. מספר שאלות ובמיוחד תודה

mamusha11

New member
חדשה בפורום.. מספר שאלות ובמיוחד תודה

היי
קודם כל תודה ! שוטטתי קצת בפורום וגיליתי עולם יצירה נפלא מאחוריו עומדות בנות מקסימות. העבודות שלכם ובמיוחד הסדנאות , התרשימים ועוד, פשוט נפלא. יבורכו ידיכן

הכל התחיל מצמיד אותו רציתי לקנות ומחירו יקר היה לי 450 שח!! הייתה לי תחושה שאוכל להכין לבד והאתגר גרם לי להיכנס לאתרים שונים, התחלתי להימשך לעולם החרוזים....נזכרתי שבילדותי הרחוקה..... תפרתי, ארגתי, הכנתי מקרמה, סרגתי וכל זה עכשיו משתלב לי יופי עם החרוזים. נכנסתי לאיביי קניתי חרוזים שונים ומשונים סתם כך כדי לחוש .... אך מרוב רעיונות לא התחלתי לחרוז אפילו חרוז אחד....
אני רוצה להתחיל בצמיד דומה למה שראיתי, מצאתי תמונה . יש לי שתי שאלות
1. מה גודל החרוזים בצמיד כזה ? ומה עובי חוט השעווה עבורם?
2. העלתי 2 תמונות. הצמיד אותו אני רוצה לחרוז הוא הצמיד עם 7 השורות . לא הבנתי מה הטכניקה??
3. לצורך השוואה העלתי עוד תמונה - הצמיד עם 2 השורות את הטכניקה הזו אני כן מכירה.
אודה לקבלת תשובות - גודל החרוזים עובי החוט וטכניקת החריזה של הצמיד העבה.
שבת שלום

נ.ב. - התמונות נלקחו מהאתר שנקרה "מרמלדה" והמעצבת היא ענת ונטורה , מעצבת תכשיטים מקסימים רצ"ב קישור http://market.marmelada.co.il/anati104

inbary1

New member
כנסי....

הצמיד עם החוט שעווה ירוק, הייתי מהמרת שזה כדורים 3-4 מ"מ, וכמובן שזאת שרשרת כדורונים.
בצמיד הרחב השני, זה כדורונים 4 ממ, וכל היופי והצורה המיוחדת של הצמיד נוצרה ממתח עבודה יפה ונכון, וממעברים של שתי וערב בין השרשראות לרוחב.

זה כל הסיפור....

mamusha11

New member
תודה על התשובה, בנוגע לצמיד הרחב-

אני מאד רוצה להכין את הצמיד הרחב. גם לי נראה היה עבודת שתי וערב על 7 שרשראות כדורים מחוברים (דיסקית).
מה עובי חוט השעווה המתאים לעבודה עם חרוזים 4 MM?
ואיך אומרים דסקית באנגלית (אני רוצה לרכוש און ליין מחנויות חו"ל ברשת..) ?
אם יש למישהו תרשים /סרטון לעבודה כזאת לצמיד הרחב אודה.
תודה על התשובה והמשך יום מקסים

inbary1

New member
כנסי...

יש כל מיני חוטי שעווה. עגולים ושטוחים. אני מכירה 0.8 רחב קצת.
את ממש לא צריכה לרכוש און ליין, ולכי תדעי מה יגיע לך בדואר...
יש הכול מכול במשולש - דרום ת"א. רק לנבור בכול חנות ולחפש- ממש לא ביג אישו...
שרשרת כדורים זה chain ball

בקשר לסרטון צריכים לחפש (להקיש) ביו-טיוב. גם לא בעיה. צריך רק זמןןןןןןןןןןןןןןן....חחח

mamusha11

New member
זהו שלמרות מה שכתוב לי בפרופיל

אני מאיזור ירושלים ולא מצליחה לשנות את הסטטוס שלי....(אני מתבקשת לשנות סיסמא ולמרות שאני לוחצת על אישור לא יוצא אולי בעייה אצלי באינטרנט..)
אצלנו חוץ מחנות אחת (הובי) שבקושי יוצא לי להגיע אליה אין ממש חנויות בסביבה.. בנוסף חנות אחת פרטית, שביקשה ממני 100 ש"ח על 100 חרוזים (ועוד במבצע) קניתי את אותם 100 חרוזי סברוצקי ב- 3 ש"ח!!!! (כולל משלוח. לא יאומן האריזה הייתה נראית לי שווה יותר מהסכום חחח) והם מדהימים בדיוק כמו שרציתי.
אני אוספת מכן מידע על חנויות בת"א ושוקלת להגיע במיוחד להכירן בכיף.
וביוטיוב מצאתי המון, רק לא סרטון שמראה/מסביר שתי וערב על חרוזים.

inbary1

New member
מהר, בבקשה....

לבדוק (לשאול) אם זה סברובסקי אמיתי.
100 חרוזים ב3 ש"ח?

לא מאמינה שזה האורגינלי/ האיכותי....

שתי וערב לא תמצאי. תמצאי שורה אחת, ולפי אינטלגנציה וניסוי ותהיה תצליחי....

inbary1

New member
מי

קונה סברובסקי לא אמיתי?
פעם מזמן, אבל ממש מזמן, בתחילת הדרך , שניסיתי דוגמאות והייתי ממש ירוקה, קניתי להתנסות ורק להתנסות.
ומייד אח"כ "העברתי" לאמיתי....

האם המיקרה כך אצלך?
באם כן, אני יכולה "לסלוח" לך....

mamusha11

New member
אני מקווה שאני משרשרת במקום הנכון את התגובה

יכול להיות שלא הסברתי נכון את עצמי בנוגע לסברוצקי אמיתי . משום מה תמיד סברתי שהם סוגים של משהו ברמה אחת מתחת ליהלומים. טעות שלי...
אבל החרוזי סברוצקי שאני קונה שם הם בדיוק מה שנמכר כאן בחנויות. סברוצקי או קריסטל זכוכית או אפויים. בנוסף נמכרים שם חרוזי הטווינס (שני חורים) חרוזים צ'כים ויפנים, חרוזי myuki (שהם קצת יותר יקרים) חרוזים טילה ועוד ובנוסף חוטים מסוגים שונים שעווה עור וכדומה , הכל באותה איכות בדיוק (אני לא מתפשרת על איכות). חלק שווה לקנות אונליין במחירים ממש מצחיקים וחלק שווה לקנות בארץ. צריך רק לבדוק שקונים ממוכר אמין ואף יש לי אחריות על קבלת המשלוח מפייפל (לאחרונה קבלתי תשלום חזרה לחשבון על חבילה שלא הגיעה אבדה בדרך בגלל השביתה בדאר ישראל)..
בכל אופן - המון תודה על התשובות ואני מתה להצליח להכין את הצמיד הרחב (אם יש עוד מישהו שיש לו עוד הערות בנוגע לעבודה על הצמיד, אשמח לשמוע)
המון תודה למגיבים. כיף להיות חלק מכן. שבוע טוב

למעלה