חדשה בפורום שלכם

peri101

New member
חדשה בפורום שלכם

היום בני (בן 8) קיבל בפעם הראשונה תוצאות אבחון. והאבחנה היא שילוב של אוטיזם עם פיגור בינוני ומטה עם ADHD ורציתי לשאול האם מישהו מילדכם מאובחן באבחנה משולבת כזו? אם כן, האם יש למישהו מכם המלצה מניסיון אישי על טיפול בהיפר אקטיביות (ADHD) של ילד רב בעייתי כזה? ועוד שאלה: הילד אינו מדבר, אבל מנסה להגיד מילים ולא מצליח, האם יש למישהו מכם המלצה על קלינאית שמטפלת בדיספרקסיה בילדים כאלה? אודה לכם על תגובתכם, ריקי

dorit11111

New member
הי,ריקי.

אצל בני(בן 5)היו כל ההגדרות האלה.אבל את הקווים האוטיסטיים ו ADHD הצלחנו להפחית בעזרת דיאטה סנסורית,תזונה נכונה,וקצת עזרה לנו תקשורת בתמונות.הייתי מבררת מה הסיבה להיפריות,כי עם יש לו רגישות יתר,אז התרופות לא ממש יעזרו לו.טלפון של קלינאית תקשורת(אם לא יעזרו לך כאן) אפשר לברר בבית לורן או אולי בפורום של קלינאיות תקשורת. אני מצרפת קישורים על ADHD ובעיות תחושתיות,וגם על תזונה.אפשר לחפש גם בגוגל את "הגנתיות סנסורית".על התקשורת בתמונות אפשר לקבל באייזק ישראל.קישור מצורף.

peri101

New member
דורית, תודה רבה

דורית, אני מאוד מודה לך על ההתייחסות, המידע והקישורים, ריקי

הי פרי

ברוכה הבאה לפורום שלנו. משום מה פיספסתי אותך אתמול..עייפות כנראה
הבת שלי מאובחנת כפיגור בינוני בשילוב עם PDD. יש תסמינים של ADHD, אך היא לא מאובחנת. למה את מתכוונת כשאת שואלת על טיפול? האם הכוונה לטיפול תרופתי, או אחר? לגבי קלינאיות- אני מצרפת קישור לאתר של האגודה הישראלית לקלינאי התקשורת, שם תוכלי לערוך חיפוש אחר קלינאית מאיזור מגורייך. יש שם המון. לגבי האבחון שאמרת שעבר בפעם הראשונה- האם זה האבחון של השרות למפגר? באם כן, האם מישהו הסביר לך על זכויותיכם? באיזו מסגרת לימודית הוא נמצא, האם במסגרת של ילדים אוטיסטים? יו, כמה שאלות יש לי על הבוקר..
שבת שלום, אורית

peri101

New member
אורית שלום, תודה על קבלת הפנים החמה

גם הבן שלי, כמו הבת שלך עד עכשיו לא אובחן כהיפר אקטיבי, אבל לנו זה היה ברור. התכוונתי לטיפול תרופתי לADHD. לגבי הקלינאיות, ניסיתי דרך הפורום של האגודה, אבל אף אחת לא מעוניינת לטפל בדיבור עצמו בילד כזה, אלא רק בתקשורת חלופית עם תמונות וכו'. הן שומעות את הרקע על הילד בטלפון ובעדינות נותנות לי להבין שהן לא מעוניינות. אני יודעת שזה קשה, כי הוא מסתובב כל הזמן באי שקט, מושך וילונות, הורס את החדר, זורק דברים ולא מדבר בכלל. זו עבודה קשה, ועדיף להן לטפל בילד נורמלי שישב וימלא את ההוראות. לגבי האבחון, כן, זה אבחון מטעם הרווחה של השרות למפגר. עוד לא הסבירו לנו על הזכויות שלנו. הילד לומד בבי"ס לילדים עם פיגור בינוני עד קשה מאוד. שיהיה שבוע טוב, פרי

הי פרי

אני לא חושבת שהקלינאיות מתחמקות מלטפל בו. זה פשוט מאוד נכון לטפל בילד שלא מדבר כלל,דרך תקשורת תומכת חלופית. זהו אמצעי שיכול לעודד אותו לומר את המילים ואני מכירה לא מעט ילדים שבאמצעות התת"ח התקדמו מאוד. האם ניסיתם לטפל בו בדרך זו? לגבי חוסר השקט וחוסר שיתוף הפעולה- אכן, לא קל לטפל בילד כזה, אבל יש קלינאיות המתמחות בטיפול בילדים כאלה. לרוב ניתן למצוא אותן במסגרות חינוכיות לילדים עם פיגור או אוטיזם. אין לי מושג היכן אתם מתגוררים, אבל אם אדע, אוכל לנסות לכוון אותך לקלינאית טובה. אני מכירה כמה באיזור ת"א.אולי הקלינאית בביה"ס שלו יכולה גם להמליץ לך. לגבי טיפול תרופתי- שילוב של ריספרדל עם קונסרטה יכול לעזור בהפחתת תופעות אי השקט, אבל כמובן שזה אינדבדואלי לכל ילד. אצל הבת שלי עובד השילוב של ריספרדל ואוטרקס. אשמח להפנות אותך לכמה פסיכיאטרים המתמחים בטיפול בילדים עם פיגור ואוטיזם. אין לי ספק שבעזרת טיפול תרופתי נכון, התופעות שציינת יתמתנו. ואם יש לך שאלות לגבי זכויות- אשמח לעזור שבוע נפלא, אורית (בזמן שאני יושבת וכותבת לי בנחת, ביתי פורק ללא הכר ע"י שי החביבה..אלהים ישמור..מה הולך פה..
)

peri101

New member
היי אורית

היי אורית, הילד טופל בגן במשך 3 שנים בתקשורת תומכת באמצעות תמונות (סמלים) וגם בבית הספר. בגן הוא בקושי הצליח להשתמש בו עם שתי תמונות. וגם בבית יש לו לוח תקשורת על הקיר והוא סוף סוף התחיל להשתמש בו אחרי שדי התייאשנו: כשהוא רוצה ללכת לגינה הוא לוקח תמונה שהו מצולם בה מתנדנד בגינה ציבורית, כשהוא רוצה לאכול הוא לוקח תמונה שהוא מצולם אוכל, רוצה בריכה - יש תמונה שהוא מצולם בבריכה, והוא משתמש בזה, ולכן רציתי שיעבדו אתו על הפקת דיבור כי לדעתי הוא מוכן לזה. אני לא פוסלת את התקשורת התומכת. אני יודעת שהיא מקדמת לדיבור וגם מרגיעה. ממה שאת אומרת אני מבינה ששילוב של רספרדל עם עוד משהו זה מקובל. כי אני די חוששת מתרופות שפוגעות בתיאבון כי גם ככה הוא לא אוכל טוב, אבל בזכות הריספרדל הוא התחיל לאכול קצת יותר, וחבל יהיה לי להחליף אותו במשהו אחר. אורית, תודה על כל ההתייחסות שלך. אנחנו גרים בחולון ואשמח באמת לשמוע המלצה על מישהו מאנשי המקצוע. תודה רבה רבה , פרי

אהלן פרי

דיברתי עם שתי קלינאיות עבורך. אחת לא מתמחה בתת"ח, כך שזה יורד מהפרק, והשנייה לאחר לידה ונמצאת בעומס. אני ממשיכה לברר לך על קלינאית שמתמחה בתת"ח, כי רק אחת כזו יכולה לעבוד עם ילד שכלל לא מדבר. חשוב שמעבר ללוחות התקשורת ישתמשו איתו גם במכשיר פלט קולי. זה יכול מאוד מאוד לעזור לו. אחת מהקלינאיות מבררת עבורי מי תוכל לעבוד עם הבן שלך. אמרתי שרצוי שתהיה מאיזור המרכז כדי למנוע התרוצצויות, כי לא כולן באות הביתה. חלקן מטפלות בביתן. (אני יוצאת מהנחה שאת מחפשת טיפול פרטי, נכון?) לגבי השילוב של ריספרדל ותרופות נוספות- זה נכון שריספרדל גורם להגברת התיאבון ויש נטייה לעלייה במשקל אצל ילדים המטופלים בו. במקרה של הבן שלך זה טוב- כפי שציינת. אל תחששי לשלב ריספרדל עם עוד תרופה. זה מקובל לעשות כך אצל ילדים כמו שלנו. לגבי פסיכיאטרים- אני שולחת לך במסר שמות של פסיכיאטרים המתמחים בילדים בעלי פיגור. תגידי להם שאני הפניתי אותך, ושיהיה בהצלחה אורית

peri101

New member
היי אורית

קראתי את המסר דרך האימייל (ושלחתי לך מסר בחזרה), ועכשיו כשנכנסתי לפורום אני מגלה שאת מקדישה הרבה מזמנך עבורי בבירורים נוספים לגבי קלינאיות. תודה, אני מאוד מעריכה את כל מה שאת עושה עבורי, זה מחמם את הלב, מקל ומעודד לדעת שאת פתאום לא לבד, ושיש אנשים טובים באמצע הדרך, אחרי כמה שנים של חיפושים ו"הסתובבויות סביב הזנב". תודה רבה, פרי

למעלה