חדשה בפורום

חדשה בפורום../images/Emo39.gif

הי, אני רחלי, צמחונית כבר 12 שנה- כשכל מי שמסביבי הוא קניבל רציני[אצלנו, גם בשבועות עושים על-האש...]:) שמחה שמצאתי את הפורום הזה
- איזה מזל שתפוז קדמו לעמ' הראשי שלהם את הויכוח בפורום "צמחונות וטבעונות", ככה שגיליתי את הפורום הזה (תזונה צמחית משום מה התקשר אצלי למזון לתינוקות...:)) ויש לי שאלה קצת רצינית- אני מניחה שרוב האנשים פה נמצאים במערכות יחסים עם אנשים שהם לא צמחוניים. איך זה עובד בדיוק? ואני פחותמדברת על הקטע של יציאות למסעדות וכאלו- אלא בקטע של ניהול המטבח בבית- אתם מוכנים לבשל בשר? להגיש בשר לשולחן? וכל העניין של חינוך הילדים למי שיש- אתם נותנים להם לאכול בשר? שבת שלום/סופ"ש נעים

d a p h n a

New member
אני מקווה שמי שסביבך הוא קרניבור (אוכל בשר)

ולא קניבל (אוכל בני אדם)
לגבי השאלה, יש על זה שרשור נוסף בעמוד זה, אבל בכל זאת: בעקרון, זו שאלה מאוד אישית. יש צמחונים שרק יוצאים עם צמחונים אחרים. יש צמחונים שחיים עם אוכלי בשר אבל מגיעים להסדר שהוא אוכל בשר רק מחוץ לבית או שהוא מבשל לעצמו. כפי שכתבתי בשרשור האחר, אצלנו בן זוגי אוכל בשר בבית ואני גם מבשלת בשר לעיתים. לגבי חינוך ילדים - בעקרון מבחינה בריאותית אין שום מניעה לגדל ילדים צמחוניים לגמרי. כלומר ברמה הזו, זו בחירה מצויינת. לנו באופן אישי אין עדיין ילדים, אבל כן חשבנו על הנושא של צמחונות וילדים. אני חושבת שאם יהיו לנו ילדים, אני לא ארגיש בנוח להגביל את מה שהם אוכלים מההתחלה. אני כן חושבת שהם יגדלו תוך ידיעה שאמא צמחונית ואבא לא צמחוני, וכשהם יגיעו לגיל מספיק מבוגר כדי להבין הם גם ילמדו למה אמא צמחונית, ומשם זו כבר בחירה שלהם. אני גדלתי בבית שבו לא אכלו בשר בבית (כן בחוץ), ובחרתי להיות צמחונית בגיל 11 בערך. אני חושבת שאתן לילדים שלי את האפשרות לבחירה דומה.

p e b b l e

New member
גם סביבי הרוב המוחלט אוכל בשר

בעלי הוא קרניבור, בבית (לדאבוני) יש לנו בשר. אני אמנם מכינה לו בשר אבל מכיוון שאני היא זו האחראית על נושא המזון בבית ולרוב היחידה שנמצאת המטבח, הוא צורך הרבה פחות בשר. לבשל בשר אמנם קצת מגעיל אותי, ויש דברים שאני בחיים לא אעשה (כמו למלא עוף למשל - איכס) אבל אני חושבת שכל עוד אני מכינה לו את האוכל אני מקטינה את צריכת הבשר שלו ואת הנזק שהוא גורם לבעלי החיים והסביבה. בעלי לא מוכן להיות צמחוני, כך שאם אני לא אכין לו בשר הוא יאכל בחוץ. עצם זה שאני מכינה לו את הארוחות אני דואגת שהוא לא יאכל בשר יותר מפעם ביום, וגם זה במנות קטנות יותר מאשר מגישים בחוץ. יש ימים שהוא בכלל לא אוכל בשר וזה כלל לא מפריע לו. ילדים עוד אין לנו אבל לי מאוד חשוב שהם יהיו צמחונים לפחות עד שיוכלו להחליט עבור עצמם. אני חושבת שעבור הרבה אנשים ההרגל לאכול בשר גובר על המודעות לסבל. אם ילדי העתידיים יהיו רגילים לאכול טוב בלי בשר, יש יותר סיכוי בעיני שההחלטה להיות צמחונים תהיה קלה להם. גם הם יחליטו לא להיות צמחונים, הרגלי האכילה שלהם מהבית יהיו ללא בשר וכך יש סיכוי שהם יאכלו פחות בשר מאשר הקרניבור הרגיל.

חינוך ילדים

שתי אחיותיי צמחוניות גם הן אחת נשואה לצמחוני והשניה לא. הילדים של שתיהן צמחוניים לחלוטין. התינוקות עדיין מקבלים טיפות B12 גם אחרי גיל שנה (עד גיל שנה טיפת חלב ממליצה לכל הילדים לקחת) ומקבלים חלבונים מביצים\נקניקיות טבעול וכו'. מקפידים איתם על תזונה בריאה- חומוס, אבוקדו, עדשים, אורז מלא, סלט פעם ביום וכמובן פירות הבעיה האמיתית היא להסתדר עם חמתך בעניין הבשר עם הלדים. זה מה שאני יודעת מהאחיות שלי...

motior

Member
ברוכה הבאה

אני נשוי לאוכלת בשר ויש לנו שני ילדים שאוכלים בשר. אני לא מבשל בשר. אני מבשל הרבה בבית (למעשה עיקר הבישולים באחריותי) אבל לא בשר. אני כן מוכן לחמם לילדים אוכל לא צמחוני מוכן (קפוא/מהמקרר) וכמובן להגיש אותו לשולחן לגבי החינוך - מכיוון שלצערי הנורמה במדינה (ובעולם) היא אכילת בשר אני מעדיף שהם יגיעו לרעיון הצמחונות מרצונם. (לא יודע אם זה יקרה)

תודה:)

זה כמו שחשבתי- לא פשוט בכלל... איך מסתדרים עם בשיול בשר? לא מגעיל אתכם/ן לגעת בחיה מתה?

d a p h n a

New member
אם מגעיל אותך, אל תבשלי

אני חושבת שזה צריך להיות ברור מאליו, שמשהו שמגעיל אותך את לא צריכה לעשות. אצלי יש דברים שמגעילים אותי ודברים שלא. מה שמגעיל אותי, אני לא מבשלת ולפעמים גם שמה וטו על הכנסת דברים מסויימים הביתה.

pix37

New member
אצלנו המצב דומה

אני צמחוני - אשתי קרניבורית והבן שלי גם. אנחנו לא כופים שום דבר על אף אחד, וגם לא על הבן. מגיל 0 הוא יודע מה מקור הבשר (אנחנו חיים בסביבה חצי חקלאית כך שחיות משק הן חלק מהסביבה אותה הוא מכיר) אך בשלב הזה הוא עדיין בוחר לאכול בשר. אני המבשל העיקרי בבית ומשתדל לבשל בעיקר צמחוני - אבל לפעמים אני מבשל גם בשר לאחרים ובאופן אישי אין לי שום בעיה עם זה. חוץ מזה שקשה לבשל בלי לטעום את המאכל. לטעמי - לדעת להסתדר עם האחר ובין השאר לוותר בשבילו בדברים החשובים פחות, הוא חלק מחיי הנישואין ומהיכולת לאהוב את בן זוגך. אבל ברור שאם מגעיל אותך לבשל בשר פשוט על תעשי את זה. זו בקשה לא לגיטימית מצד בן זוגך

למעלה