חדשה בפורום

goldyle

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם, אתמול בסקירת מערכות מאוחרת (שבוע 23) נמצא שלעובר יש קלאבפוט חד צדדי (רגי ימין) אחי נולד עם קלאבפוט ברגל שמאל, הוא תמיד היה ילד רגיל ומתפקד כנראה בזכות טיפול מסור שקיבל מרגע הלידה (גבס על הרגל מגיל יומיים, נעליים וכו') והיום שדיברתי איתו הוא אפילו לא ידע שיש לזה שם. הרופא שעשה את האולטראסאונד אמר שזה יכול להיות גנטי (לא ידעתי אתמול להגיד לו שאח שלי נולד ככה) אבל הוא ממליץ על בדיקת מי שפיר על מנת לשלול בעיות גנטיות אחרות שזה יכול להיות הסיפטום שלהם וביקש שנקבע תור לייעוץ גנטי. מישהו כאן חווה כבר תהליך דומה? האם הומלץ בסופו של דבר על מי שפיר? אנחנו מאוד מפחדים מהבדיקה, בכלל לא חשבנו שייתכן וצריך יהיה לעשות (כל שאר הבדיקות יצאו תקינות) האם זה משנה לאן הולכים לייעוץ גנטי? אנחנו בקופת חולים כללית, גרים באיזור המרכז אבל מוכנים גם לנסוע קצת אם צריך

Yifatule

New member
ברוכים הבאים

היי, קודם כל ברוכים הבאים והריון קל! שמי יפעת ואני אמא של רון בן 5 וניב, בת שנתיים וחצי. ניב נולדה עם ק"פ ח"צ ברגל ימין ואנחנו מטופלים אצל ד"ר וייגל בשניידר. בעלי נולד עם רגליים נוטות פנימה וטופל כשהיה תינוק. כשהייתי בהריון גם לנו המליצו ללכת ליועץ גנטי והוא הסביר שמכיוון שאין מחקרים שאכן מוכיחים שק"פ הוא עניין משפחתי אז הוא ממליץ לעשות בדיקת מי שפיר. עשינו את הבדיקה והשד לא כזה נורא. אתם מוזמנים לחפש בשאלות נפוצות כאן בפורום ויש פירוט של הבדיקות שהרבה אמהות עברו כשהיו בהריון. בכל מקרה תדעו שהגעתם למקום הנכון. כאן תוכלו להתייעץ ולקבל טיפים מבעלי נסיון. יפעת

goldyle

New member
תודה רבה

ומה לגבי ייעוץ גנטי? הבנתי שחשוב לאן הולכים, יש המלצות על מישהו טוב מקצועית ואנושי?

Yifatule

New member
היי

אנחנו נסענו לחיפה (גרים בחדרה) לפרופ' צבי בורוכוביץ, מנהל מחוז לגנטיקה בבני ציון. היינו אצלו בבעיה אחרת בהריון הראשון שלי ומאוד אהבנו את הגישה שלו ואת הרוגע.

פרלמנים

New member
ברוכים הבאים

בייעוץ גנטי יידעו להמליץ לך על הבדיקות הרצויות, אחרי שיבדקו את הקשר המשפחתי ואת שאר הבדיקות שכבר עשית בהריון שלך. אני מאוד ממליצה על הייעוץ הגנטי של המכון הגנטי בבילינסון, פרופ' שוחט וצוות היועצות שלו. יש שם תפיסה מאוד כוללנית ורחבה, מהרגע שאת שם, כל שאר הבדיקות שאת אמורה לעשות בהריון (מעקבים, סקירה וכו) נעשים שם, ע"י מיטב הרופאים במכון האולטרסאונד של בילינסון. הנה קישור למידע אודות בדיקות מניסיוננו כאן בפורום אני לא יודעת אם כבר עשית אי פעם בדיקת מי שפיר, אבל זו בדיקה לא כואבת, שנותנת הרבה שקט נפשי. תמשיכי לעדכן, אנחנו כא בשבילך ג'סיקה

אירנה ק

New member
שלום,לך

אני אירנה אמא של מאיה בת 5 וחצי שנולדה עם ק''פ ברגל ימין. עכשיו היא רק בביקורות כל חצי שנה אצל דר' אידלמן ( אחרי כמובן כוווווול הטיפול מיומה הראשון ועד גיל 4) היא ילדה פעילה ורגילה מתעמנת בחוג התעמלות קרעקע. בעלי גם נולד עם ק''פ וטופל עוד בשיטה הישנה. אנחנו ביצענו מי שפיר ( גם בגלל גילי) ויעוץ גנטי. הריון רגוע ולידה קלה.

למעלה