חדשה בפורום

חדשה בפורום

יותר נכון, סמויה שיוצאת מהארון.
אז שלום לכל דיירי הפורום היקרים. עקבתי און/אוף בשנה וחצי האחרונות והנה אני פה..
בת 28, מאובחנת קרוב לשלוש שנים. התפרצות ראשונה בהריון, עם צניחת טסיות ל14 אלף, משלימים ברצפה ואנא בשמיים.
מטופלת בפרדניזון במינון הולך ופוחת (כיום 2.5 מ״ג) וכמובן פלקווניל.
ניסיון לעבור לאימוראן כשל בעקבות כשל כבד.
ניסיון לגמילה מלאה מפרדניזון ומעבר למטוטרקסט עדיין בעיצומו, תופעות לוואי קשות.
חייבת להגמל מפרדניזון בעקבות סכרת ואוסטאופורוזיס שנגרמו כתוצאה ממנו.
שאלות:
1. בכל ירידה קלה במינון הפרדניזון מופיע שיעול ליחתי מציק הנמשך כשלושה שבועות. האם מישהי נתקלה? ייתכן שיש קשר? כרגע בודקים גם כיוון של פגיעה ריאתית מהלופוס, ת.ריאה 80%, צילום תקין. חוזר בכל פעם.
2. תופעות לוואי קשות של מטוטרקסט אחרי טיפול בודד בן 10 מ״ג: חוסר תיאבון קיצוני, בחילות, הקאות (עברתי 4 פעמים שליש ראשון של הריון ולא היו הקאות מעולם. אני לא מקיאה אף פעם!), עייפות קשה. האם מוכר? ייתכן שזה משתפר עם הזמן?
3. הכבד שוב העלה מדדים וזה אחרי טפול מטרקסט בודד. בדרך כלל כבד תקין. האם תיתכן פגיעה כבדית מהלופוס, המקטינה את יכולתו להתמודד עם תרופות כימוטרפיות?
4. במהלך ניסיון הגמילה מסטרואידים הייתי לראשונה מאז האבחון יומיים ללא. מייד הופיעו כאבי פרקים כמו לפני האבחון, בלוטות לימפה מוגדלות, כל התופעות שהיו לפני. האם ייתכן שהמחלה מאוזנת גרוע וזו היתה תחילתה של התלקחות? חזרתי לפרדניזון והתופעות חלפו...
תודה לכל מי שיוכל להגיב. שנה טובה, מתוקה ובריאה לכולנו!

ל3

New member
ברוכה הנמצאת

ממש אהבתי את הכינוי שבחרת לעצמך- "פנים קדימה" ואני מאוד שמחה שהיצטרפת באופן פעיל לפורום. מקווה שתמצאי פה אוזן קשבת והרבה תמיכה ואינפורמציה. אני מזדהה איתך בחלק מהדברים שרשמת לחלוטין- גם לי כל סוגי הכימותרפיה ( אימורן, סלספט ומתתרוקסט) גרמו וגורמים לבחילות ,חלקן גרמו להקאות קשות ואף לעלייה באנזימי הכבד. גם אצלי הסטרואידים גרמו לסכרת קשה שאפילו משאבת אינסולין לא עזרה ולאוסטיאופנייה ( עד היום כבר הספקתי לשבור קרסול 3 פעמים
) ולכן ,אחרי שנים של לקיחת מינונים שונים של פרדניזון, חלקן מופרעים לחלוטין, אני הפסקתי עם התרופה או יותר נכון להגיד הרופאים ממש אוסרים אותה עלי בגלל אותן תופעות לוואי ועוד כמה תופעות מזעזעות!!!!!!.
לגבי השאלות שלך, אני לא מכירה תופעה של שיעול לחתי עם הפסקת הפדניזון, מצד שני פרדניזון היא תרופה אנטי דלקתית ויתכן שהיא מסווה דלקת כרונית שיש לך שאולי מתבטאת בשיעול לחתי וכשאת מפסיקה עם הפרדניזון אז הדלקת באה לידי ביטוי. סתם השערה שזרקתי ויכול להיות שאני מדברת שטויות אבל אולי כדאי לבקש בדיקה לאלרגיה ( שאי אפשר לגלות בזמן לקיחת פרדניזון) כי הרבה פעמים שיעול לחתי יכול לנבוע כתגובה לאלרגן מסוים. האם עשית גם CT של הריאות? הוא יותר מדיוק מצילום חזה ויכול להעיד על תפליטים לדוגמה שיכולים לנבוע מלופוס.
2. לצערי תופעות לוואי ממתטרוקסט מוכרים לי היטב ואני בעצמי נורא סובלת מזה. אני בקשתי לעבור לזריקות של מתתרוקסט במקום כדורים. אני על 15 מ"ג והזריקות לפחות מונעות ממני את ההקאות אבל בחילות והרגשה רעה עדיין יש לי וזה נמשך 3 ימים מרגע קבלת הזריקה ואחרי זה משתפר. אני גם נעזרת בכדורים נגד בחילות שנקראים זופרן. זה כדורים לבחילות הנובעות מטיפולים כימותרפיים כך שעובדים שונה מכדורי פרמין לדוגמה. נסי אולי לבקש מרשם מרופא המשפחה שלך יכול להיות שזה ישפר לך את ההרגשה או תנסי לעבור לזריקות מתתרוקסט- בחלק מהאנשים זה מאוד מקל
3. ממתרוקסט יכול להעלות אנזימי כבד אם כי אחרי טיפול בודד בדרך כלל זה לא קורה. האם עשית ספירת דם ותפקודי כבד לפני תחילת ה טיפול? בדרך כלל עושים את זה כדי לקבוע "גולד סטנדרט" של מה שיש בהתחלה לעומת ההמשך. תחת טיפול במתתרוקסט צריך לעשות ספירה ותפקודי כבד כל 4 שבועות . במידה ואנזימי הכבד מאוד גבוהים נוהגים להפסיק טיפול ולעקוב אחר ירידתם וזה מה שלרוב קורה- זהו מצב בהחלט הפיך אבל אי אפשר להמשיך לקחת את התרופה עם אנזימים מאוד גבוהים או ממשיכים לעלות ולכן חשיבות המעקב אחרי מדדים אלה
4. כמו שפרדניזון יודע לשפר את המצב במהירות ( אני חושבת שיותר מכל תרופה אחרת למעשה) כך גם כשמפסיקים אותו התופעות של המחלה יכולות להתבטא שוב במהירות הבזק. זה חלק מהעלייה וקוץ בה בכל הנוגע לסטרואידים ולכן לי היה כל כך קשה להיגמל מזה- בכל פעם שהורידו אותי ב 5 מ"ג אפילו, היה לי זוועות ומייד העלו מחדש חוזר חלילה. יתכן מאוד שהתופעות שחווית נבעו מההפסקה בסטרואידים וצריך לזכור שמתתרוקסט זה לא כמו הפרדניזון- לוקח לו בין 4-6 שבועות עד שמתחילים להרגיש בשיפור ( במידה והוא עוזר) ולכן אין הרבה מה לעשות אלה להתעזר בסבלנות ( וזה כל כך קשה כשמרגישים רע) ואם הוא אכן לא עוזר או המצב מחמיר אז לשקול אלטרנטיבות אחרות- טיפול ביולוגי?. את בהחלט צריכה לדווח לראומטולוג/ית על תחושותייך עם הפסקת הפרדניזון ואולי עד שהמתתרוקסט יתחיל לעבוד, בשביל להקל עלייך אפשר יהיה להוסיף משהו אחר. בכל אופן, תבטיחי לי שלא הפסקת בבת אחת את הפרדניזון כי זה ממש אסור ואף מסוכן!!!!!!

אני באמת מאחלת לך מכל ליבי שנה טובה בריאה ומוצלחת מכל הבחינות ומקווה לראות אותך פה בפורום גם בהמשך.....

snear

New member
פנים קדימה

אני אמנם לא יודעת להשיב לך על השאות ששאלת, אבל גם אני אהבתי מאוד את השם שבחרת. אופטימי ומלא תקווה.
בריאות ושנה טובה

למעלה