חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום,

כנראה שזה לא חלום נוראי שאני לא מצליחה להתעורר ממנו, זה אמיתי וזה קורה גילו לאמא שלי (בת 62) סרטן המעי הגס עם גרורת בכבד אחרי חודש שהיא לא הרגישה טוב ועברה בדיקות.
אנחנו עדיין מחכים לביופסיה מהכבד, הגידול נצפה במעי הגס בעזרת אולטרסאונד, היום היא השתחררה ממחלקה כירורגית בבית חולים אחרי אישפוז של 5 ימים, היא עברה הרבה בדיקות שהראו את התוצאה הזאת.
עכשיו היא צריכה להמתין לתור אצל אונקולוג וכנראה שהיא תעבור כימותרפיה, כרגע המצב לא ניתן לניתוח ואם תהיה לה תגובה טובה לכימותרפיה יתכן שצפויים לה 2 ניתוחים, לפחות זה מה שאמרו לנו היום בבית חולים.

מעבר לזה שאנחנו כמשפחה שבורים ומרוסקים מהחדשות האלה, אין לנו מושג מה לעשות בשביל להצליח במלחמה הזאת והאם בכלל אפשר לנצח בה.
מנתח מומחה שאני מכירה ואמא של חברה הכי טובה שלי שעובדת כאחות חדר ניתוח חושבים שבמצב כזה היא לא תשרוד יותר מחצי שנה-שנה וזה נאמר אחרי שדרשתי לשמוע מה הם באמת חושבים.
אנחנו לא רוצים לוותר, זה מאוד כואב וקשה ואנחנו עדיין מאוד מבולבלים אבל לא נרים ידיים.

יש לי כמה שאלות, אולי תוכלו לעזור לי:
1. האם אתם מכירים אנשים שהחלימו מסרטן במצב כל כך מתקדם?
2. אמא שלי בקופת חולים כללית אבל אנחנו מוכנים ללכת גם לרופא פרטי בשביל לקבל יעוץ, היא מחיפה, אולי יש לכם המלצות על מישהו טוב? חמותי אומרת שכדאי ללכת לראש מחלקת אונקולוגיה בבית חולים רמבם. אולי יש לכם דעה או המלצות אחרות?
3. האם יש בכלל סיכוי שכימותרפיה תעזור במצב כזה?
4. האם מישהו פה ניסה את הפורמולה של חנן אלרז? אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו שניסה...
5. הבנתי שמריחואנה רפואית עוזרת הרבה יותר טוב לכאבים, תאבון, דיכאון ושינה מאשר תרופות רגילות שרק יכבידו לה על הכבד, מאיזה רופא ניתן לקבל לזה מרשם? והאם יש דרך אחרת להשתמש בזה חוץ מאשר לעשן?
6. אשמח לשמוע על המלצות נוספות כדאי להקל עליה נפשית ופיזית, כרגע אנחנו משתדלים לתת לה מקסימות תמיכה, תקווה וכוח להילחם ולא מראים לה שקשה לנו אבל מה עוד אפשר לעשות?

תודה רבה
 

rubber duck

New member
אל תדליקו לה נר

לא ממש לא

תתחילו מהעובדה יש הרבה מאד אנשים שהחלימו מסרטן במצבים מתקדמים
אין לי כאן דוגמאות ספציפיות , אבל יש והרבה

לגבי התעצות - מומלץ מאד ללכת ליעוץ / חוות דעת שניה
זה גם מגיע לכם , אם יש לכם ביטוח משלים ושווה לקבל עוד כיוונים ודעות

כימוטרפיה בהחלט יכולה לעשות עבודה טובה , תלוי בסוג הגידול פיזורו עוד פרמטרים רבים ( אינני רופא )

לגבי הפורמולה של חנן אלרז , יש כמה שנשבעו בה , אחרים אמרו שהיא לא הרבה מעבר לעוד חיזוק ויש כאלו שלא ייגעו בה ....... ( ההחלטה שלכם )
לגבי מריחואנה רפואית - היא לא תרפא דבר , אך במצבי כאב היא מקלה , בכל מקרה זה חייב להעשות דרך המחלקה המטפלת ובתיאום עימם

לגבי תמיכה נפשית , בכךל מחלקה אונקולוגית יש גם פסיוכלוג ועובד סוצלאי
וגם פסיכיאטר .............

ולסיכון קחו אויר
זה לא פשוט אבל אפשר להתמודד

רק בריאות ואושר

שרון
 
שבת שלום

אחרי שתעכלו, ותבינו שזה מה שיש, ועם זה צריך לחיות ואפשר!! לחיות, תכנס השיגרה. סוג של שיגרה, ותתחילו לפעול.
מנסיון אישי עם סרטן המעי הגס, אם היא תגיב טוב לכימו, אז המצב רק ישתפר.
הכימו לסרטן המעי הגס הוא אגרסיבי למחלה, וסביר בהחלט + לחולה. כמובן שכל אחד מגיב אחרת.
תלכו רק לרופא שמתמחה בתחום הזה. אני יודעת שיש שניים מומלצים בארץ דר' אדרקה בתל השומר, דר' וולף באיכילוב.
הם מומחים לסרטן המעי הגס. אני לא יודעת איך זה בשילוב עם הכבד.
מכירה חולות עם גרורות בכבד, ועוד שהן כבר שנים אחרי הגילוי והן איתנו [טפו טפו טפו]
אז כמו שהברווז אמר לכם - עוד אל תדליקו לה נר, יש סיכוי שעוד יהיה טוב!!!
אם את צריכה תמיכה עצה, כתף אני פה במסרים.
 
תשקלו התייעצות בתחום הרפואה המשלימה

עם ד"ר ערן בן אריה וד"ר פרנקל, שניהם רופאים MD, ד"ר בן אריה וָתיק בקופ"ח בחיפה והצפון ובעל גישה הוליסטית, ד"ר פרנקל חזר מארה"ב שם התמחה כמה שנים בטיפול משלים בסרטן (ואולי אפילו ניהל מחלקה בבי"ח אנדרסון, לא זכור לי כרגע, אפשר לחפש בגוגל), ועומד כיום בראש ארגון הרופאים הישראלים המטפלים גם ברפואה משלימה. אם אינני טועה שניהם עובדים כיום במרפאה משלימה לחולי סרטן (לין?) בחיפה. אני מקווה שהנחיות תזונתיות ואחרות מתחום הרפואה המשלימה, כשהן ניתנות ע"י רופאים MD, יוכלו לחזק ולהועיל.
שבת שלום ורפואה שלמה!
 

סבאיציק

New member
לא להרים ידיים

ימי הבשורה קשים ,ואז גם צפות כול השאלות.
בד"כ טיפול במחלת סרטן מאפשר זמן למחשבה והתארגנות.
אינני רופא , אני חולה ולכן לא אייעץ רפואית.
הדבר החשוב זה באמת לבצע את כול הבדיקות.
לשאול את הרופאים את כול השאלות.
לבקש הסברים והצעות חלופיות.
לקבל חוות דעת נוספת אם צריך ולפעול במתינות.
מעל לכול חולה סרטן זקוק לתמיכה מהסביבה הקרובה.
דאגתך לאימך נוגעת ללבי.
תשנסו מתניים ותפעלו בשיקול דעת ותנצחו את הסרטן הארור.
שבת שלום
 
תודה רבה

אנחנו הולכים לנסות את הפורמולה של חנן אלרז ולקבוע תור דחוף ללין, אחרי שנקבל את התוצאות של הביופסיה נפנה למומחה לסוג הסרטן שיש לה.
מקווה שאנחנו לא מפספסים משהו בדרך...

יש איזה תזונה מיוחדת שחשוב להקפיד עליה או שזה משהו שמסבירים בלין במחלקה האונקולוגית?

תודה רבה
 

rubber duck

New member
עיצרו סוסים - Hold the horses

לפני שאתם הולכים על הפורמולה של אלרז
דברו עם רופאים
רופא שמבין עיניין לא ייפסול שום דבר שיכול לעזור
אלא יסביר מה זה ייתן וכו ........

שרון
 
אין זמן


המצב שלה לא טוב, היא הוגדרה בדרגה 4 וכל יום היא יותר חלשה וסובלת.
אנחנו יודעים שאולי הפורמולה לא תעזור ואנחנו כן נלך לרופאים אבל בינתיים עד שהתור לרופא יגיע, אין פה מה להפסיד חוץ מכסף (לא שכסף צומח לנו על העצים, ממש לא אבל כרגע הבריאות שלה הכי חשובה ואנחנו רוצים לנסות).

כבר קבענו פגישה וזה נתן לה תקווה, מה שממש לקחו לה והרסו לה בבית החולים.
אנחנו מתים מפחד ומרגישים שחייבים לפעול מהר לפני שיהיה מאוחר מדי.
 

rubber duck

New member
תרשי לי להיות בוטה

אם אין זמן
אז אין זמן לשום דבר

סרטן היא מחלה לא פשוטה
אבל לפני שיורים לכל היוונים
צריך קודם כל לבחרו את המטרה
וכדי לעשות את זה חשוב לברר מה המצב לאשורו
לקבל פרוגנוזה שלמה כולל תשובות לגבי סוג הגידול המדויק

אגב , אם חנן אלרז פשוט ייתן את הפרומולה שלו לכל דורש
בלי לברר מדוע הוא צריך אותה , הרי שהוא עוד שרלטן
לא נותנים שום אמצעי רפואי , בין אם רגיל ובין אם משלים
בלי לברר במדויק מה המחלה ומה המצב לאשורו .......

ואין זמן = או שהיא מחר לא תהיה בין החיים ( לא מאחרל לכם )
או שחשוב לפעול במהירות אך גם בצורה שקולה
אני לא חושב שאופציה א היא הנכונה ...........

שרון
 
ותרשי גם לי להיות בוטה

דרגה 4 SO WHAT?
באמת שזה לא אומר שזה סוף הדרך. אם המצב היה כל כך רע, היא כבר מזמן היתה בטיפול.
הרופאים לא היו משחררים אותה הביתה, ולהחליט לגבי הטיפול בזמנה החופשי.
אל תספידו עדיין.
זה לא אומר כלום, באמת מנסיון.
טוי טוי טוי
 
לגבי התרופה של חנן...

אימי לקחה אותה, ואם המארקרים מסמלים משהו, אז כן, בשלב מסוים המארקרים ירדו.

אלא שבתקופה האחרונה הם עלו (אולי בעקבות הפסקת טיפולי הכימו וההמתנה לטיפול כימו אחר). אני לא יכול ממש להצביע על זה.
 

kmiki

New member
אני קצת חולקת על דעת הרוב בפורום הפעם

אני חושבת, ותקני אותי אם אני טועה, שאולי ברצון לפנות לכל מיני כיוונים, מלבד הרצון האמיתי למצוא פתרון עבור אמא, יש גם רצון לעשייה, רצון לדעת שאתם עושים את כל מה שאפשר לעשות, ורצון למלא את עצמכם בעשייה, כי גם אני הייתי כזו במרוץ הראשוני, גם עם אמא שלי וגם עם הבן שלי.
לקח קצת זמן, עד שנרגענו עם המירוץ, וברגע שמצאנו את הדרך אותה לקחנו, ויכולנו לנשום, היינו על אדרנלין מטורף, ואף אחד לא יכל לעצור אותנו.
אני לא חושבת שיש רע במפגש עם חנן אלרז, או כל גורם אחר שאתם חושבים שיכול לעזור, בהנחה שהכסף אינו בעיה (רק וודאו שאתם לא סתם זורקים כסף לכל מיני כיוונים, כי לא חסרים שרלטנים שמנצלים את המצוקה של חולים ומשפחותיהם), ושאתם מצליחים להבין בדיוק מה שנאמר לכם, ולא נופלים סתם להבטחות חסרות שחר.
זה בסדר גמור לרצות לדעת הכל, אבל חשוב מאד להבין את מה שאומרים לכם, ולכן, ללכת למישהו לפני שיש לכם את כל הפרטים, זה לא יתרום כלום.
נכון, הוא יכול לשבת מולכם, ותאורטית לאמר לכם מה התרופה שלו יכולה לעשות עבור אמא, אבל אם אין לו פרטים מדוייקים ומלאים, אז אין לו אפשרות לתת לכם מידע מדוייק, אלא תאורטי בלבד, ותאוריה אינה עוזרת במלחמה נגד הסרטן.
אני ממליצה להפסיק לדחוק לפינה כל מיני אנשים שעובדים בתחום הרפואה, במיוחד אם אינם עוסקים עם חולים אונקולוגיים, כי זה לא תורם ולא עוזר, ובכלל לרדת מסטטיסטיקות, שלא תורמות לאף אחד.
תתמקדו באמא, במרכז הרפואי בו היא מטופלת (וודאו שמדובר במרכז רפואי איכותי ומהשורה הראשונה, ולא באיזה רופא קיקיוני, רק בגלל נוחיות וקרבה פיזית), ולכו להתייעצות שניה ושלישית אצל המומחים הטובים ביותר שיש בארץ.
 
למעלה