חדשה בפורום

פפשושית

New member
חדשה בפורום

הקטנטנים בני שבוע מחר.
נולדו 2400 ו2300 ובשבוע 35+5 וירדו ל2200 ו2100 .

טרם התחילו לעלות בקביעות במשקל,די מדשדשים ולכן שיחררו אותנו רק היום מבית החולים וגם זה כי יש לחץ של יולדות.

הגדולה יונקת ומתחברת יפה אבל מתעייפת ממש מהר ונרדמת,להוריד בגדים או להחליף חיטול לא עוזר לכן מקבלת תוספת שאוב אחרי כל הנקה שגם אותה קשה לדחוף לה כי היא כבר מוטשת מההנקה.

את השני קשה לי לחבר והצלחתי להניק אותו ממש מספר פעמים בודד,לא מתחבר טוב ולא פותח יפה את הפה, גם שאוב קשה לדחוף לו אבל אפשרי.

מאוד חשוב לי להניק ואת הגדולה הנקתי מעל שנה כך שההנקה לא חדשה לי.
הבעיה שאני די בלחץ מעניין המשקל שמדשדש ולכן לא מצליחה להתרכז בהנקה,שואבת להם אבל אני יודעת שזה לא יחזיק לאורך זמן.

האם לנסות לחבר את הקטן לפני כל האכלה? להמתין עד שיתחזק קצת או שיהיה כבר מאוחר מידי?
בכלל אשמח לדרכי פעולה והתנהלות נכונה בהנקה. אני שוקלת להזמין יועצת אבל זו שהיתה בבית החולים לא נראה שמבינה עניין בתאומים...

יועצת בהקדם !

קודם כל הרבה מזל טוב על לידת התאומים ! כל הכבוד על הרצון להניק וטוב שיש לך נסיון קודם. אצלנו התאומים הם ילדים מספר חמש ושש ככה שהיה לי נסיון של ארבעה יונקים לפניהם ובכל זאת ההנקה שלהם תפסה אותי קצת לא מוכנה... גם ההתארגנות על הנקה משותפת עם תנוחות שפחות הכרתי מהעבר ועוד כל מיני וגם אצלנו בהתחלה היה ממש דשדוש ואפילו קצת ירידה במשקל. אני חושבת שיועצץ שמתמחה בתאומים תוכל לתת לך ליווי והנחיות שיהיה לך יותר ברור מה הכי נכון וכדאי לעשות. יש את הדר שהיא מנהלת הפורום הזה ומתמחה בתאומים (גם מנסיוניה האישי) אם היא לא רלבנטית היא בטוח תוכל להמליץ לך על אחרות !! בהצלחה !

הנקת פצפונים

הי פפשושית

מזל טוב גדול וכפול וברוכה הבאה אלינו.

ההמלצה הטובה ביותר- כמו שכתבה אמא גם - היא יועצת הנקה מוסמכת וטובה המתמחה בתאומים.
היא תוכל לעזור בצורה הטובה ביותר וללוות אותך בתהליך.

היכן את גרה ?
נכתוב לך שמות של יועצות באיזור מגורייך.

איך את מתנהלת בינתיים ?
כמה את שואבת ?
איך הן אוכלות ?
כמה פיפי וקקי הן עושות ביממה ?

פפשושית

New member
היי

טרם מצאתי יועצת מתמחה בתאומים, אני ירושלמית אשמח להמלצות.

כרגע הם יונקים יחד כל 2-3 שעות, אני מעירה אחרי 3 במידה ולא קמו.
יונקים יחד כ10 דק, הקטן מתנתק ראשון בדרך כלל. אחרי ההנקה אני מציעה תוספת שאובה לפעמים אוכלים לפעמים לא. בדרך כלל אוכלים 20-40 .

מחר יהיו בני שבועיים ועלו שבוע שעבר הגדולה 90 גרם ב3 ימים והקטן רק 50 גרם ב 3 ימים. האחות אמרה שלא מספיק ויש שקילה ביום שלישי.

כמות טיטולים יפה, כל החלפה יש פיפי וכמעט כל החלפה קקי, גם התפיסה טובה , הם לא מכאיבים לי ונראה שיונקים אקטיבי.

כל הנקה אני מחליפה ביניהם צדדים, האם כך צריך? יש צורך לשטוף את הפטמה אחרי כל הנקה?

אני שואבת כמויות יפות ואין בעיה של חוסר חלב.

תודה!

נשמע מעולה !!!

לא כואב לך, החיתולים שלהם מלאים וכם הערכים של העליה במשקל שהצגת נשמעים מעולים (למיטב זכרוני, בהתחלה הם אומרים לעלות סביב 150 גרם בשבוע ) אל תתרגשי מהאחות, לפעמים צריך לדעת לשמוע דברים, להנהן עם הראש ולא ממש להכניס פנימה וליישם. אם הם לא היו אוכלים הם לא היו מוציאים אחר כך לחיתולים... שרק ילך וישתבח !!!

המשך

הי פפשושית

כמו שאמא כתבה - נסי פחות להילחץ מהאחות.. ולשים לב לסימנים האחרים כמו פיפי וקקי ושעות שינה או כמה הם רגועים.
90 גרם ב-3 ימים זה בהחלט יפה מאוד!!!
גם 50 זה לא רע בכלל.

את ממש לא חייבת להחליף ביניהם צדדים בכל הנקה.
כל יום זה ממש מספיק.
ובוודאי שלא צריך לשטוף את הפטמה אחרי כל הנקה..

למעלה