חדשה בפורום

kamey

New member
חדשה בפורום

בוקר טוב בנות, אחלה פורום. אני בת 25, דתיה, נשואה שנה פחות חודש וחצי ומנסה.... שאלתי היא אם המחזור שלי נע בין 24-26 ימים, איך אני מחשבת את מועד הביוץ? לפי הבנתי, החישוב הוא 12-14 ימים לפני המחזור הבא. אם זה אכן כך, יום הביוץ שלי יוצא בימי הנידה... מה עלי לעשות???? אני לא ממש בעד לבדוק יום ביוץ לפי רוק או מדחום כי נראה לי שזה מחיץ הרבה יותר, אני עדיין בקטע שזה יגיע, זה יגיע. הפסקתי עם הגלולות לפני חצי שנה, עשינו את כל הבדיקות הדרושות בהמלצת הרופא, ועכשיו אני מתיעצת איתכן לפני ההליכה לרופא. אשמח לדעת דעות שונות בנושא כי אני לא ממש בעניין של כדורים ותרופות, אלא אם אין ברירה. אחלה יום שיהיה לכולם, ושהמלחמה תמשך בעירק ולא תגיע אלינו.

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה../images/Emo65.gif

איני בקיאה בענייני נידה, אך מאחלת לך קליטה מהירה.. לדעתי יש ב
פורום של שאלות בעיניני דת והלכה, אולי שם תמצאי תשובה. חוצמיזה, הבחנתי לא מכבר בפרסום של ספר העוסק בנושאים אלה בשער של קהילה זו... בכל אופן, שיהיה בהצלחה! מיכל.

kamey

New member
תודה, אני אבדוק בפורום

אך עדיין אשמח לקבל עוד תשובות במנשוא

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

גם אני איני בקיעה בעניני נידה, אבל אני אפנה לפורום פוריות שם ראיתי דיון כל שהוא שקשור בנידה ואולי הן יוכלו להציץ אצלנו ולעזור לך. דבר נוסף, את חושבת שבדיקת ביוץ על פי רוק וטמפ' זה ילחיץ אותך, ומה בנוגע לערכה רגילה של בדיקה על פי השתן? בהצלחה, ואני מקווה שהבנות מהפורום השכן יבואו לכאן לעזור לך.

פּוֹנְג

New member
ערכה לבדיקת ביוץ

אני מכירה את clearplan דומה באופן השימוש שלה לערכה לבדיקת הריון. (עושים את זה דומה על מנת שנוכל להתרגל
) בודקים כל יום מיום מסויים של המחזור (על פי הנחיות שיש בערכה) וכשיש עלייה בהורמון שמזהה ביוץ - יש פס נוסף בערכה ואז הביוץ אמור להגיע תוך 24-36 שעות. יש צורך להשתין (תסלחי לי, כן) על המקלון או לתוך כוסית ולטבול את המקלון.

ענבר29

New member
שלום

גם אני חדשה פה אבל בכל זאת- ברוכה הבאה! אם המחזור הוא 26 ימים אז נראה לי שהביוץ הוא ביום ה-12, בדיוק היום שבו את טובלת. אם הוא 24 ימים אז זה נשמע לי כבר קצת בעייתי. אני במקומך הייתי מנסה בכל זאת את אחת השיטות כדי לבדוק את מועד הביוץ ואז אולי מתיעצת במקביל עם רופא נשים ואז אם צריך אז גם עם דמות הלכתית שאת סומכת עליה. בהצלחה!

bapi

New member
זו אני מהפורום השכן../images/Emo8.gif

אז קודם כל שלום לכולכן. אני מקוה שאוכל לעזור קצת להפיג את הערפל בנושא. אני בחורה דתיה בת 27, מנסה יותר משנתיים להרות ובנתיים לא ממש הולך והרופאים לא מוצאים שום סיבה. עכשיו לקצת תשובות: אני לא יודעת לומר לך מתי הביוץ אך מאוד יכול להיות שזה יוצא לך לפני המקוה. יש לך כמה אופציות - לי היתה תקופה שהייתי שומרת יותר ימים ממה שצריך (הבדיקות שלי היו קפדניות מידי), עד שעשיתי שאלת רב לגבי נקי או לא וזה קיצר לי בערך ביום-יומיים את תחילת ספירת הנקיים. חוץ מזה הייתי ממליצה לך לבקש מהרופא שלך לעשות מעקב זקיקים חודש אחד בלי כל התערבות תרופתית ואז הוא יוכל להעריך מתי הביוץ שלך. אם תראי שזה יוצא לפני המקוה אני חוששת שלא תהיה ברירה אלא להשתמש בכדורים מעכבי ביוץ. אני יודעת שאת גם יכולה לנסות להתקשר למכון פוע"ה ולהתייעץ אתם כי הם מאוד בקיאים בנושא - הם מאוד נחמדים, לפני שבוע היה לי מקרה S.O.S והם הצילו אותי!!! בכל מקרה תשארי רגועה - חצי שנה זה מעט מאוד זמן ויכול להיות שפתאום זה יגיע בלי בעיות בכלל. אני אשמח לענות לך על עוד שאלות (אם אוכל) ושיהיה לך אחלה של יום. אם את מחפשת אותי תכנסי לפורום פוריות ותשלחי לי הודעה, או שתשלחי לי מסר. מחזיקה אצבעות לכולכן פה

kamey

New member
|4u../images/Emo51.gif4u|

ממש משמח שיש מי שיקשיב לי ויעזור לי בלי לצאת מהמשרד, בלי להטריד את הרופא בכל הלבטים שיש לי

ברוכה הבאה

אהלן, גם אני דתיה, ואני יודעת בוודאות שבחודש שעבר פספסתי את הביוץ (טבלתי בסוף היום ה-17). לדעתי הכתובת הנכונה לעניין הזה היא מכון פו"עה (פוריות ורפואה על פי ההלכה) יש להם ידע רפואי נרחב ביותר בנושא פוריות, בדגש על בעיות שיש לזוגות ששומרים על "טהרת המשפחה" (ביוץ מוקדם וכו'). הם אנשים ממש ממש מקסימים, ושווה לדבר איתם גם סתם כך. וחוץ מזה, יכול להיות (כמו שקרה לחברה טובה שלי) שחושבים בבדיקות הפסק הטהרה ושבעת הנקיים, שמשהו הוא לא "נקי" כשבפועל הוא כן נקי, וטובלים יום או יותר מאוחר, מה שמגביר מאד את הסיכויים לפספס את הביוץ. ועכשיו הבהרה למי שבשבילה זה סינית מדוברת, או סתם משהו רחוק חוקי הנידה אומרים שברגע שאשה מקבלת מחזור, היא אסורה על בעלה (לא יחסי מין, לא שינה משותפת, לא חיבוקים ולא כלום
) היא מחכה עד לסוף הדימום, ובכל מקרה לא פחות מ-5 ימים ואחרי שהדימום פוסק לגמרי לגמרי, היא מתחילה לספור 7 ימים נקיים. רק אחרי שבעת הנקיים היא יכולה ללכת לטבול במקווה ולהתאחד מחדש עם בעלה (וזה הדבר הכי כיף כל חודש
) בכל מקרה, לפעמים הדימום נמשך זמן רב יותר ואז הספירה מתחילה מאוחר יותר ועלולים לפספס את הביוץ. בשביל זה יש פתרונות הלכתיים שונים ומשונים... בהצלחה רבה נעמה

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

לעניין הנידה ענו לך מומחיות ממני, אני רק יכולה להמליץ לך להתייעץ עם סמכות הילכתית שמקובלת עלייך. אבל לפני כן, למרות שזה אולי מלחיץ, אני חושבת שבכל זאת מומלץ לך לנסות ולזהות את הביוץ באמצעים השונים. זה יאפשר לך להגיע עם נתונים מוצקים אל מי שתתיעצי איתו (הרי ממילא קרוב לוודאי שישלחו אותך לבדוק). אם את רוצה ילד אני לא רואה סיבה שזה יתעכב רק בגלל בעיית תזמון פשוטה (ואני בטוחה שלדת ולרפואה יש פתרונות בשבילך). נעמה - תודה על הקישור למכון פוע"ה. אני אוסיף אותו לקישורי הפורום.

נועם@בת

New member
במחזור של 24-26 יום, הביוץ בהחלט

יכול ליפול בדיוק על ליל הטבילה. זאת בהנחה שהוסת עצמה לא נמשכת מעל 5-6 ימים. מה שכן, 12-14 יום זה ממוצע, והרחם שלך לא בהכרח קראה את הספרים
. כלומר, יכול להיות שהביוץ נופל אחרי הטבילה ויכול להיות שהוא אי שם בימים הנקיים. יש דרך פשוטה (ויקרה- כ150 שקלים) לבדוק מתי הביוץ- לקנות ערכה לחיזוי ביוץ. בערכה חמישה מקלונים לטבילה בשתן. בודקים כל יום באותה שעה. מתחילים לבדוק יומיים בערך לפני הביוץ המשוער (הוראות מדויקות מופיעות בקופסא). המקלון מזהה התפרצות של הורמון LH. כ36 שעות אחרי ההתפרצות יגיע הביוץ. כלומר יש לך התראה של בערך יום לפני הביוץ. אם את אכן רואה שהביוץ נופל על הימים הנקיים- פני למכון פועה להתייעץ איתם. חוצמזה, הרב דוקטור הלפרין נתן פעם טיפ מדהים באחת ההרצאות שלו- כדי לסדר ביוץ משובש- פשוט לאכול ארוחת בוקר טובה כל בוקר. לטענתו (והאיש בהחלט בר סמכא) זה עוזר. אני מצרפת קובץ תשובות על חיזוי ביוץ שלוקט מפורום פוריות הישן בIOL. בהצלחה נועם

למעלה