חדשה בפורום

אמילי26

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם. אני בת 26 לפני כחודש גילו אצלי גידול בשד. ביום חמישי עשיתי טיפול כימוטרפי ראשון ומאז הבחילה לא עוברת. למישהו יש טיפ?? זה בכלל עובר מתישהו?

תמר 26

New member
../images/Emo4.gifכמוני כמוך

אוף הבחילה הזאת...
היא עוברת בסוף אבל לאט. יש תרופות שנותנים| תרופה| (זופרן ופראמין) אצלי זה יעיל כמו... כוסות רוח למת
אבל יש כאלה שזה עוזר להם. מה כן
סוכריות מציצה (יש בטעם קולה ולימון)זה די עזר לי המליצו לי קולה בלי גזים, אבל לא ניסיתי בלי קשר חשוב לשתות הרבה כדי לסלק את הרעלים. ואני לפעמים לוקחת כדור שינה מה שלפחות מרגיע את שאר הגוף וכך אני פחות מרגישה את הבחילה, ויכולה לנוח תרגישי טוב
תשמרי על חיוך גדול
זה יעבור בסוף

אמילי26

New member
תודה על העידוד..

גם לי התרופות האלה לא ממש עוזרות
כנראה שמה שנותר זה להתעזר בסבלנות..

יש תרופה בשם קיטריל או סטרון

שעזרה לי יותר מהזופרן, מה גם שמהזופרן קיבלתי כאב ראש נורא. כדאי לך לנסות לבקש אותה. אור ואהבה, אילת.

NiR AbR

New member
לי נתנו קיטריל בעירוי ובכדורים...

וזה די עזר, אבל בעיקרון אני לא חושב שיש משהו שגורם לזה להפסיק. זה די לא עוזב אותך עד שמפסיקים עם החומרים. אבל יש כל מיני דברים אחרים שיכולים לעזור להקל בנוסף כמו סוכריות חמוצות, שתייה קרה ובכלל לאכול אוכל לא הכי חם, לצאת לאוויר של החורף ועוד כמה דברים שאני בטח לא מניתי... בכל אופן, בהצלחה בטיפולים ותרגישי הכי טוב שאפשר במצב כזה! :) ניר.

שלום לאמילי

שמחה שמצאת את מקומך איתנו בפורום ואני מקווה שתמצאי פה מה שתצטרכי. נתנו לך טיפים לגבי הבחילות ואין לי מה להוסיף (או שיש לי, אבל זה לא חוקי
) מקווה שתרגישי טוב בקרוב ותמשיכי לכתוב גלי

אביתר27

New member
../images/Emo2.gif...הצעת כאן משהו לא חוקי?!

גם אני חשבתי על זה! ואם לא יעזור לה לפחות יעזור לי, לא? ודרך אגב למה לא הציעו לנו קיטריל? לא שמענו על זה בכלל???? (היה יכול אולי לעזור קצת ...)

תמר 26

New member
מה../images/Emo35.gif לא ידעת שהשתמשתי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לא שאלת את עצמך מאיפה הגיע המצב רוח הטוב שלי? נראה לי שיש משהו שאני צריכה לספר לך.
סתאאאם
תיכף תגיע המשטרה.
מבטיחה שלא עשיתי כלום. והעשבים בחוץ הם רק לשימוש עצמי.

מודה ..עשנתי מריחואנה../images/Emo13.gif

בזמן הכימוטרפיה לאחר כל טיפול במשך כ 3 4 ימים עזר לי מאוד מאוד. לא יכולה להמליץ לכן בנות כי זה באמת לא חוקי. מקוה שתפוז לא יעלה אותי לשער שלהם.
בטעות. ראיתי בזמנו שאונקולוגים בכירים המליצו על זה. הבעייה ..... שמאז חזרתי לעשן סיגריות..רגילות לגמרי . אבל ללא העשב הזה לא הייתי מחזיקה מעמד. בהצלחה חמודות.

לי אמרו

שאני אקבל את הכדורים שיש בהם THC ולאחר שהם לא הגיעו, ויתרתי והבנתי שאני אצטרך להסתדר לבד. לפי האחות במחלקה, לא היה לי אישור להגיע בלי ג'וינט כי היה לי ממש רע בטיפולים, וגם אחרי כן, ואני מודה - זה ממש עזר לי. זה החליש מאד את הבחילות ועשה לי מצב קצת יותר טוב. אני יודעת שיצא לכל העניין הזה שם רע ולא בצדק לדעתי, כי במצבים קיצוניים לעיתים צריך לנקוט באמצעים קיצוניים. אני לא מעשנת מאז, פשוט כי אין לי שום סיבה וזה באמת לא מעניין אותי. אבל בתקופה של הטיפולים זה פשוט הצליח לעשות מה שאף כדור לא הצליח. וגם פתאום היו לי המון חברים. בשורה התחתונה - הרווח היה כפול
חוצמזה אמרו לי בזמנו שלנו מותר בגלל הכימו, אז אולי שווה לבדוק את זה מבחינה חוקית.

blg

New member
בטוחים שזה לא חוקי???

כי חבר שלי קיבל מירשם לסיגריות - כן כן, אמנם, לא בגלל סרטןאלא מחלה אחרת, אבל ממש מירשם + סיגריות "ממולאות" אותן קיבל ממשרד הבריאות. (מגולגלות יפה) אז אולי כדאי לברר איך אפשר? אני לא ניסיתי, אבל שמעתי מהרבה אנשים שזה עזר מאוד.

אני באמת מחפשת...

עבודה חדשה. את יודעת אם התפקיד של מגלגל סיגריות במשרד הבריאות פנוי?

ornusha

New member
ברוכה הבאה...

כשאני עברת טיפולים הייתי מקבלת עירוי של קיטריל לפני הכימו', ובנוסף היו לי כדורים של קיטריל בבית. אישית, לא היו לי אף פעם בחילות (מזל!)
(אולי פעם אחת שאני חושבת שזה יותר היה בגלל משהו נפשי)... אני מקווה שהכל יעבור בשלום!!!!! שולחת הרבה
אורנה

לא תאמינו, אבל לי עזרו קוביות קרח

פשוט לעסתי ופיצצתי בשיניים קוביות קרח, לי זה עזר, נסו איילת האביב

אמילי יקרה,כמה חבל לראותך איתנו

ומצד שני כמה טוב שמצאת אותנו, את הפינה החמה, המבינה והנהדרת הזו אליה תוכלי לבוא ביום ובלילה ותמיד תהיה כאן אוזן קשבת ויד מקלידה. שולחת לך חיבוק של אומץ וחוזק לעבור את התקופה הקשה הזו. איילת האביב

רמי28

New member
תרופה נגד בחילות

הי אמילי, ראשית צר לי לקרוא כל פעם מחדש על בחורות/בחורים צעירים שחוטפים את הפצצה הזאת בשלב כל כך מוקדם בחיים, אבל לא הכל נמצא בשליטתנו, לנו רק נשאר לנסות לתקן ולשנות, נכון? וחשוב מאד להייות חזקים ולהאמין שהתקופה הרעה הזאת תעבור ותוכלי לחזור לחיים הרגילים. רציתי לשאול אותך איך קוראים לכימו שאת מקבלת? כל כימו משפיע אחרת על הגוף ובהתאם לכך גם התרופה נגד בחילות. לי בזמנו נתנו סיטרון, פרמין, זופרן ואף אחד מהכדורים האלה לא עזר. היו לי בחילות נוראיות שחלפו רק אחרי שבוע ולפעמים יותר. עישנתי קצת מריחואנה וזה באמת עזר, רק שלפעמים הבחילה היתה כל כך חזקה שרק המחשבה על העשן עשה לי בחילה אחרת אז לא תמיד יצא לי לעשן. אבל יש משהו יותר. יש כדור שנקרא MARINOL (צירפתי קישור לאתר) שהוא מבוסס על חומר ה THC שנמצא במריחואנה והא פשוט מעולה. הבעיה שהוא לא נמצא בסל התרופות וקופות החולים עושות מאמצים למנוע אותו מהחולים. צריך להיות מאד עקשן ולבקש מהאונקולוג שלך שירשום במפרוש שאף אחת מהתרופות המקובלות לא עוזרת לך. אז שהטיפולים יעברו בקלות והכי חשוב שתמיד תסתכלי קדימה ותאמיני שתחלימי ישר כח. רמי

אמילי26

New member
לרמי

תודה על התגובה.. ביקרתי באתר - אני אשאל את הרופאה שלי על התרופה. הטיפול שלי הוא מסוג CAF (זה מה שאני יודעת) מכיר? ידוע לך על תרופה שאמורה לעזור לטיפול כזה?

רמי28

New member
CAF

CAF זה ראשי תיבות של התרופות Cyclophosphamide Adriamycin Fluorouracil זה קוקטיל מיוחד עבור סרטן השד. אני מכיר את Fluorouracil כי זה היה אחד מהכימו שקיבלתי וזה עושה בחילות. תתעקשי על המרינול שכתבתי לך קודם או בשמו האחר RONABIN (מצ"ב קישור) תרגישי טוב וזה טוב שאת חוזרת לעבודה, זה נותן הכי הרבה כוחות. להסתובב בין אנשים בריאים עושה קודם כל טוב לנפש וכשהנפש בריאה לגוף הרבה יותר קל.

למעלה