חדשה בפורום

• פותח הנושא nalu
  • פורסם בתאריך

nalu

New member
חדשה בפורום

שלום, אני קוראת סמוייה בפורום כחודש. הגעתי לפורום הזה במקרה, נראה פורום הזוי קצת ועוד לא הבנתי למה אנשים בארץ כ"כ מתעניינים בסקנדינבייה עד כדי לימוד השפה. אבל נראה פורום נחמד, אז החלטתי להצטרף. אז אני nalu, גרה בסטוקהולם כבר שלוש וחצי שנים, הגעתי לכאן בעקבות בעלי שהוא חצי שבדי חצי ישראלי. אם יש לכם שאלות שקשורות לשפה השבדית או בכלל אז בכיף... nalu

M o t t i

New member
Hej nalu, välkkommen!

תוכלי לספר לי (ולנו) איך זה בסטוקהולם? איך זה להיות שם? איך אנשים שם? אשמח לתשובות!

nalu

New member
hej Motti!

לגור בחו"ל זה לא פשוט - להיות זר זה לא קל, אך אין ספק שגם מעשיר. היתרונות והחסרונות כאן מאוד ברורים - היתרונות הם נוחות כלכלית, והרגשה שלא ידפקו אותך, וגם אם כן אז תמיד יש גב ויש לאן לפנות. החסרונות הם חברתיים. השבדים סגורים וקשה ליצור חברים. רוב החברים הטובים שלנו הם זרים או זוגות מעורבים של שבדים וזרים. זו פחות או יותר תשובה כללית... יש לי מלא סיפורים של פאדיחות שקרו לנו בכל מני התנגשויות תרבותיות. אם יש לך שאלות ספציפיות יהיה לי יותר קל לענות. nalu

M o t t i

New member
זה פחות או יותר תשובה שרציתי

אשמח מאוד אם תספרי לנו על פאדיחות של התנגשויות תרבותיות שקרו לכם... מה הם דברים שהם חלק מחיים שם? כמובן, עבודה, לימודים, ועוד...אבל אני מתכוון באופן ספציפי...האם לשבת ולשתות בפאבים מהווה חלק משמעותי בחייהם? האם הם מתעניינים בפוליטיקה? הם מתעניינים בכדורגל נשים?

nalu

New member
פאבים ובירות מהווה חלק עיקרי

מהחיים של השבדים. זאת אחת הסיבות שאני לא כ"כ מתחברת. אני לא מבינה למה אי אפשר להנות בפאב בלי להשתכר עד אובדן חושים (דרך-אגב, יש כאן כמות יחסית גדולה של אמהות חד-הוריות מכיוון שנשים הולכות לפאב, משתכרות עד כיליון חושים, שוכבות עם מישהו ולא זוכרות עם מי ופתאום מוצאות את עצמן בהריון) לפני כל יציאה לפאב מתדלקים בבית. לדוגמא הוזמנו למסיבה, ולפני המסיבה הלכנו לחברים, כל אחד מביא את השתייה שלו לתדלוק, כל אחד שותה אך ורק ממה שהוא מביא, ואח"כ הולכים למסיבה. בשבדייה אין כזה דבר לכבד את כולם ומה ששלי גם שלך. שלי הוא שלי בלבד ואפילו לא של בן-זוגי (דוגמא מוזרה: אמא וילד יושבים ברכבת ולכל אחד את שקית הממתקים שלו, וכל אחד אוכל כמובן רק משלו) יצא לי קצת ארוך....

p i n g o

New member
לא ארוך בכלל!

להיפך, נהניתי לקרוא.. זה נשמע די דפוק כל הקטע הזה של הרכושניוּת... יש לך אולי דוגמאות נוספות בבקשה?

p i n g o

New member
הוֹ välkommen!!!

אנא הקפידי להמשיך לכתוב בפורום זה ולהעשירנו בידיעותייך את השפה והתרבות השוודית. תודה.

הילהל

New member
יש לנו משהו משותף

גם לי יש חצי שבדי בבית. אני מגיעה לסטוקהולם ביום שני בלילה לפגוש את חמותי ומביאה לה "מתנה" - נכד שהיא לא ראתה 3 שנים. אני מודה, אני מעדיפה להתפגר כאן באיזה פיגוע ולא לעבור לשבדיה. למרות שבעלי נורא רוצה. לא יכולה לדמיין את עצמי רחוק מהמשפחה שלי, בודדה, ובמקום כ"כ שונה וקר. אני מאוד אשמח לקרוא איך את מסתדרת שם. מה קשה? מה מהנה?

הילהל

New member
ככה אני מרגישה

זה לא משהו אישי לשבדים. לא יכולה לדמיין את עצמי בשומקום שהוא לא הבית שלי - עם השפה שלי, המנהגים שלי, החברים והמשפחה שלי, האקלים שלי והאוכל שלי. המחשבה על חיים רחוק מכאן - גם מבחינת קילומטראז' וגם מבחינת אורח חיים - עושה לי רע. בל בבית יושב איש עם דרכון בדי, וכל פעם שיש כאן הדרדרות (ויש הרבה כאלה) הוא אומר "נו, לא ניסע לשבדיה?" ועם כל הרע שיש לנו במדינה, חיים של מהגרת נראים לי רעים עוד יותר.

nalu

New member
היי הילהל,

כמו שכתבתי, לא קל להיות זר, אבל זו גם חווייה מדהימה ומעשירה. לי לקח בערך שנתיים להתאקלם ולהרגיש כאן בבית. לוקח זמן ללמוד את השפה, למצוא עבודה. עכשיו גם התחלתי ללמוד באוניברסיטה - לא קל, אך מהנה ואתגרי. אין ספק שהמרחק מהמשפחה זה החלק הכי קשה, כל השאר מתרגלים ומוצאים את הכיפים שיש כאן כמו לימודים חינם באוניסרסיטה ועוד מקבלים קיצבת לימודים של כ-1000 ש"ח בחודש, וגם ניתן לקחת הלוואת סטודנט בריבית נמוכה שמחזירים רק אחרי שמסיימים ללמוד ומתחילים לעבוד. 5 שבועות חופש בשנה, שנה שלמה חופשת לידה ועוד...

הילהל

New member
מתכננים להשאר לתמיד?

אחד הדברים שמטרידים זו המחשבה על ילדים. היה לי כ"כ קל כשגרתי באותה עיר עם הורי - היה על מי לסמוך לעזרה עם הילד. עכשיו כשאנחנו במרחק של שעה ומשהו נסיעה מרגישים את ההבדל גם במתח שנוסף לחיים (נספיק או לא נספיק להגיע לגן בזמן?) וגם בעלות (בייביסיטר). שלא לדבר על הקושי הרגשי אחרי לידה, שאם אני חושבת על לעשות את זה בשפה זרה אני מייד נבהלת. זה משהו שחשבתם עליו? שמטריד? אינספק שהלימודים בשבדיה מאוד קורצים. לא לנו (אנחנו כבר אחרי) אלא לילדים שלנו, וגם בכלל כמחשבה נעימה על מדינה שבה השכלה היא משהו חשוב שזוכה לעידוד.

nalu

New member
אני לא יודעת אם נשאר לתמיד...

יש לנו כמה שנים טובות של לימודים באוניברסיטה, ומשם ניזרום... אני לא שוללת אף אפשרות. אין ספק שכשיש ילדים הפרספקטיבות משתנות - נחצה את הגשר כשנגיע אליו...

davgrun

New member
Hej Nalu

Jag har följt dina förklaringar om hur svenskarna roar sig Det stämmer naturligtvis, men det kanske bör påpekas att judarna i Sverige inte uppträder så Det du berättar ger nämligem ett mycket negativt intryck

davgrun

New member
Pingo...

אם מישהו צריך קורס שבדית באופן דחוף - זה אתה!!! ואני מתכוון באופן חיובי, כי אתה באמת למדת יפה לבד אבל זה לא מספיק.

p i n g o

New member
בשביל קורס שוודית,

אני צריך time&money... ומשניהם אין לי מספיק לצערי...

Hej på dig gammal tjej!../images/Emo60.gif

סתם!
זה התרחז ונשמע מגניב אז כתבתי. בכל אופן שלום נאלו, וולקאם
או välkommen

למעלה