דורית ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif
הגעת כניראה למקום הנכון לשאול שאלות כאלה. גם אצלי הנושא הכי הכי מטריד בכל הטיפולים הוא הפוריות, ואצלי לא עשו שום דבר כדי לשמר אותה, אז נשאר רק להאמין באלוהים ובניסים וברפואה האלטרנטיבית (שזה המון). לי היה נון הודקינס לימפומה בגיל 14 בשלב מתקדם מאוד, קיבלתי המון כימוטרפיה והקרנות וגם עברתי השתלת מח עצם. אחרי 10 שנים בגיל 24 כשהייתי בהריון ראשון, הלימפומה חזרה, קיבלתי כימו אגרסיבי, התינוק נולד מת... בחודש הבא אני בת 26, לפני שנה עברתי השתלת מח עצם שניה. אמרו לי שהמחזור לא יחזור יותר, אבל הוא חזר. ניסיתי IVF ולהקפיא עוברים אבל השחלות לא הגיבו. זה עדין לא סוף פסוק בשבילי, ואני מתכוונת לנסות שוב בעוד שנה. אם זה לא ילך, נתחיל לשקול אופציות של תרומת ביצית. חוץ מזה, בזמן הטיפולים (שבמקרה שלי, בגלל סיבוכים עם הכבד, לא ממש הסתיימו, למרות שעכשיו זה כבר לא כימו, עדין מתמשכים), סיימתי תואר ראשון, ואני כבר כמעט במחצית הדרך לתואר שני בפסיכולוגיה. וזה מסלול תובעני מאוד, מה שאומר שזה אפשרי. אל תעצרי את החיים שלך, פשוט תארגני אותם מחדש. לגביך - סוג ודרגת המחלה ישפיעו על סוג הטיפול שתקבלי והמינונים. אם השלב ראשוני תקבלי מעט טיפולים שכניראה לא יפגעו מאוד בשום דבר, מקסימום תרגישי קצת חלשה. אם הפרוטוקול שתקבלי יהיה יותר אגרסיבי תהיינה גם יותר תופעות לוואי, ואני מציעה מאוד להתארגן לקראת זה. תצטרכי לגייס חברות וסבתות ואנשים בכלל בשביל לעזור לך. לגבי הפוריות. אני לא יודעת היכן את מטופלת, אבל יש לי המלצות לכמה רופאים שעוסקים בשימור פוריות את חולות סרטן וחשוב מאוד ללכת אליהם
לפני תחילת הטיפולים. יש אופציות טובות כמו להקפיא עוברים ולזה יש סיכויים מצויינים, בתנאי שאין לך כרגע בעיות פוריות ושאפשר לדחות את הכימוטרפיה בכמה שבועות כי התהליך לוקח קצת זמן (זו בעצם הפריה חוץ גופית). אם אין זמן, אפשר להקפיא רקמת שחלה, שזה תהליך מאוד חדשני, וכרגע נולדה רק תינוקת אחת ככה - אבל תינוקת זה המון. מומחים שאני מכירה: ברמב"ם: דר לייטמן ופרופ' בלומנפלד בתל השומר: ד"ר מאירוב. שווה להתייעץ ואפשר לקבל הפניה מקופ"ח ולבקש תור דחוף (אם אין, אז אפילו פרטי שווה לשלם כמה מאות שקלים וללכת). בכל מקרה, נותנים זריקות דקפפטיל ש"מרדימות" את השחלות בזמן הטיפול כדי למנוע מחזורים (איבוד דם), ויש הטוענים שזה גם מגן קצת על השחלות כי זרימת הדם וכל מיני "מוצרים" שמתסתובבים בגוף מוחתת אליהן (ומה שמסתובב בגוף זה כימו
). בכל מקרה, גם אם לא עושים כלום, תמיד יש אופצייה להרות מתרומת ביצית. סיכויי ההצלחה של זה מצויינים, זה מהיר ובטוח. 2 חסרונות: אחד גדול ואחד קטן לתרומת ביצית - ביולוגית, הגדול זה למעשה ילד עם מטען גנטי שונה משלך. הקטן - החוק בארץ בעייתי ומסובך בנושא הזה וקשה להשיג תרומת ביצית, כך שרוב הרופאים בארץ עובדים במשותף עם מכוני תרומת ביצית בחו"ל (במיוחד קפריסין ומזרח אירופה), שם ניתן להשיג בקלות ביציות מאיכות טובה תמורת כסף (לא מעט כסף, אבל גם לא המון - סביב 20 אלף שקל לכל ניסיון), ובדרך כלל מצליחים תוך עד 2-3 ניסיונות (סיכויים הרבה יותר גבוהים מאשר בהריון ספונטני או בהפריה חוץ גופית רגילה). כשתדעי יותר פרטים לגבי אופי הטיפול הצפוי, עדכני אותנו ובטח יהיו יותר טיפים. אם יש לך עוד שאלות והתלבטויות את מוזמנת לשאול, ואם בא לך סתם להשתפך, זה גם המקום).