חדשה בפורום

Ani22

New member
חדשה בפורום

באמ ת לא הצגתי את עצמי. גילו לי אנדו (רמה 4 וגרורות במעיים) לפני 3 שנים כשהייתי בארה"ב (אחרי הפלות ונסיונות כושלים להכנס להריון). 3 חודשים אחרי ניתוח לפרוסקופיה הצלחתי להכנס להריון (גם הרופא התפלא). הרופא המטפל היה מצויין והפנה אותי לארגון וגם למספר מטפלים אלטרנטיביים (רופא סיני שנותן תה ומדקרת). הוא גם המליץ על ספר בענייני תזונה שהארגון מוכר. הדיאטה מאוד קשה אך בריאה. אני מנסה לעשות כמה שיותר (דיקור, דיאטה ותה וכמובן גלולות ברצף) אבל יש מגבלות של זמן תקציב וכח רצון. הרופא בארץ טען שאין הרבה חולים בארץ ובוודאי לא חולים ברמה כה קשה של אנדו כמו שלי. זה דווקא עודד אותי שאולי בארץ המחלה תתמתן. אבל זו כנראה טעות. זהו. הבן שלי זה האושר שלי. אם מישהי מעוניינת בפרטים על הספר בעניין התזונה אני אשמח לחלוק (ניתן לקנות אותו דרך האתר של הארגון והם שולחים לארץ). אני

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

האם את מתכוונת לספר Endometriosis - A key to healing through nutrition ? אם כן גם אני משתדלת ללכת לפי הדיאטה הנ"ל, ואני חושבת שגם טל249 מהפורום מנסה. היו לנו כמה וכמה דיונים בנושא כשהפורום עוד היה קומונה - מצרפת לך קישור אחד בנושא.

Ani22

New member
כן

כן. זה הספר. הדיאטה קשה נכון? מה זאת אומרת כשהייתם קומונה?

אכן קשה מאד ../images/Emo178.gif

את עושה את הדיאטה בדיוק לפי ההמלצות ? איך את מרגישה שזה משפיע עליך ? אשמח לשמוע מחוויותיך, כי בזמן האחרון אני מרגישה כאילו הדיאטה חדלה להשפיע. עד לא מזמן לא היה פורום אנדו' אלא קומונה, מאז גדלנו והתפתחנו

Ani22

New member
דיאטה

זה בתקופות. בתקופות שאני שומרת באדיקות אני מרגישה נהדר. זה לא רק האנדו אלא כל האנרגיות. בתקופות שאני פחות שומרת או לא שומרת כלל אני לא מרגישה טוב. המסקנה הכללית שלי היא שהדיאטה עובדת טוב רק כששומרים באדיקות אחרי העקרונות וזה קשה. מספיק שיום אחד אני אוכל שוקולד או עוגה כדי שכל המערכת תשתבש.

נראה לי שגם אצלי זה ככה

אבל לא מוצאת את הכוחות הנפשיים לעשות את הדיאטה כלשונה

טל249

New member
טוב נו חייבת להתפרץ..

אני הרגשתי מעולה עם הדיאטה, נורא השתדלתי להקפיד ורק אחרי יותר מחודש מוקפד הרשתי לעצמי "לחטוא" בצלע כבש בארוחת יום שישי, ואכן הרגשתי קצת פחות טוב אבל אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה לא היה המצפון שהעיק עלי.. מאז, הקפדתי לזייף רק בסופי שבוע, מאז שהתחלתי על הדיאטה היה לי רק פעם אחת מחזור - לפני שהתחלנו עם ההורמונים של ה IVF - והוא היה המחזור הכי קל שאני זוכרת בשנים האחרונות. הפטנט שלי - למצוא תחליפים טעימים, כך שגם כשבא משהו טעים הדיאטה לא הורסת לך את החשק לחיות כי "אסור לך". כמה דוגמאות קטנות: * וופלים מקמח מלא במילוי חרובים (כל כך דומה לדבר האמיתי - שכל המשפחה הצטרפה בהתלהבות). * ביגלה מקמח מלא. * גלידות על בסיס סויה (תוצרת אמא - למרות שלא קשה למצוא) * קניתי ממתקים בדליאת אל כרמל - כאלה מסולת ועם דבש במקום סוכר (וקצת חטאתי בכנאפה למרות שהקדאיף לא מקמח מלא, אבל לפחות זו גבינת עיזים) * וכמובן - הרבה תוצרת בית מקמח מלא (כולל לחם עשוי בבית (של אמא) למרות שזה לא בעיה למצוא, סתם בשביל הפינוק. * פסטות מקמח מלא. קוסקוס מקמח מלא. * גיליתי את הקינואה - איזה דבר נהדר ! * המון ירקות אורגנים (ובהזדמנות זו גם גיליתי שהם הרבה יותר טעימים) * אפשר גם ניוקי.. - במבה - מותר אז לא חוסכים בקיצר נראה לי שהמוטו שלי היה - אם כבר דיאטה אז למה לא לפנק את עצמי באוכל טוב (אה כמובן - המון גבינות עיזים והמון סושי, למרות שיוצא קצת מוזר מקמח מלא..) כמובן שעם הדיאטה הזו לא ממש ירדתי במשקל למרות שקיוויתי - אבל זו לא ממש הייתה הפואנטה
.. בקיצור - לדעתי שווה, גם הרגשתי יותר טוב וגם נהייתי מודעת לרעלים שנכנסים לנו לגוף בדר"כ - והרגשתי "בריא" יותר. ואני משתדלת להמשיך בעניין.

היי טל

תודה על הטיפים - את רובם אני בהחלט מיישמת. אבל התחליפים שאת מדברת עליהם הם לא תמיד בדיוק מתאימים לדיאטה - בגלידה מחלב סויה למשל יש סוכר, בוופלים מקמח מלא גם. בפעם הקודמת שעשיתי את הדיאטה בקפדנות לא נגעתי גם בתחליפים האלה ואכלתי אך ורק דברים שמתאימים לפי הדיאטה - אז הרגשתי מצוין. גם אני אוכלת הרבה קינואה, קוסקוס מלא וכד'. שמחה לשמוע שאת מרגישה בריאה יותר. אין ספק שבלי שום קשר לאנדו זו תזונה בריאה יותר.

למעלה