חדשה בפורום

חדשה בפורום

אני מאבטחת כבר שנתיים- כרגע אני בחופשת לידה כבר חודשיים, ונודע לי השבוע שחברת השמירה שבה אני עובדת "צוות בטחון" פושטת רגל. היו שמועות עוד לפני שילדתי שהם עומדים לפשוט את הרגל ולכן הומלץ לי להצטרף להסתדרות לפני הזמן (ו... הצטרפתי). אני מעוניינת לתבוע אותם על הפיצויים ימי חופש ועל שעות נוספות ולילה. נראה לכם שאפשרי לתבוע גם החזר על המדים? ממה שאני מבינה מכם שלא כדאי לתבוע דרך ההסתדרות, ואפילו לא להצטרף. אז האם כדאי לתבוע ביחד עם כל השומרים בתביעה ייצוגית (אני מפחדת שיגיעו לפשרה) או לבד דרך בית דין לעבודה?

avi1976

New member
אין תביעה יצוגית בתחום דיני עבודה

אבל אפשר לתבוע כקבוצה של מספר אנשים מאוחדים ומלוכדים בעלי אותם נסיבות. כרגע קיים כונס נכסים לצוות בטחון אך היא עדיין אינה בפשיטת רגל. כרגיל ההסתדרות שוב עבדה עליכם וניצלה את כספכם. אמי"ל הייתה מודעת למצב החברה וניסתה לארגן את המאבטחים לפני כחודשיים אך כרגיל המאבטחים שלא סומכים על עצמם וישנם בנהם כאלה ש"מושתלים" ושמים מקלות בגלגלים. כרגע מאבטחי "צוות בטחון" קיבלו חלקית את משכורתיהם... וכונס הנכסים מרוויח משני הכיוונים: גם מרוויח על חשבון המאבטחים אחוזים וגם בא במשא ומתן לתת רק עד חודש וחצי עבודה אחרונים, מה שלא קביל בהחלט. (אני רואה בזה עבירה אתית שבה הוא מרוויח משני הכיוונים) כמו שהבהרנו למאבטחי "צוות בטחון" בעבר שהזמן לא לטובתם ולכן כדי לרוץ כבר עם הליכים משפטיים, לקבל את כל המשכורת שדרושה ולשמור על מקום העבודה. יש לשים לב שכל עוד החברה לא בפירוק מלא ישנו קושי להוציא תשלומים מלאים מהחברה, אך בעזרת אמי"ל ישנה אפשרות מוגדלת לעשות זאת! ישנה גם דרך לפרק את החברה בכוח על מנת לקבל את התשלומים הרצויים. מבהיר במפורש שאפשרי לקבל תשלומים מהביטוח הלאומי לאחר שהחברה תתפרק עד לגובה 80 אלף שקל (מוערך) אבל אי אפשר יהיה לתבוע תוספות נלוות כגון ביגוד וכביסה. כמו שהבנת מומלץ לכם לגבש קבוצה של מאבטחים רציניים ולמהר לתבוע דרך אמי"ל!!! (כי הזמן פועל לרעתכם וגם אנשי המקצוע האחרים לא ידרשו לטובתכם מה שצריך)

../images/Emo45.gif

אני חייבת עזרה בדחיפות

הודיעו לי לבוא בשעות הקרובות לחתום על הייפוי כוח, קבוצה די גדולה של מאבטחים לקחו את עו"ד הורנשטיין שייצג אותם בתביעה מול "צוות בטחון", והוא גובה 7% מהזכייה. אני עדיין בחופשת לידה - נישאר לי עוד חודש. האם מותר לי להצטרף לתביעה? כי כמו שהבנת כדאי לעשות זאת מהר. הבנתי גם שלא כדאי לתבוע דרך ההסתדרות. אז האם כדאי לחכות עד סוף החופשה ואז לתבוע דרך בית דין לעבודה או דרך אמ"ל??? מבולבלת לגמרי ומפחדת שלא אקבל את מה שמגיע לי. ושאלה אחרונה וקצת טיפשית, ברגע שאפנה ללשכת התעסוקה, האם אוכל לחתום אבטלה בלי מכתב פיטורין, כי נראה לי שהמשרדים של החברה כבר לא פעילים כדי להוציא שום מכתב. תודה

למעלה