חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום לכולם לפני 4 שבועות ויום הפכתי לאמא המאושרת של עומר ויובל, תאומים מאוד לא זהים (אפילו לא דומים). בינתיים אני נורא נהנית, למרות הקשיים. מטריד אותי עניין הזמן. נראה שאף פעם אין מספיק. הנה כבר עבר שליש מחופשת הלידה ואני מרגישה שאני לא מספיקה להיות איתם, להרגיש אותם מעבר לעניינים השוטפים של האכלות והחלפות וכאבי בטן. ועוד דבר, הייתי רוצה לפתוח סקר ולשאול איך הסתדרתן עם ההנקה. אני יודעת שלהמון נשים יש בעיות עם ההנקה, אבל רציתי לדעת איך זה אצל אמהות לתאומים. אני כרגע לא מניקה, אלא רק שואבת. היינו חייבים לתת תוספת בבקבוק ומאז הם מכאיבים לי בהנקה ומתרגזים על האיטיות של זרימת החלב. הבעיה כרגע היא שהחלב מהשאיבה מספיק לפחות מחצי הארוחות, ונראה שהוא הולך ומתמעט. לא נראה לי שזה יחזיק מעמד עוד הרבה זמן.

טל של 4

New member
ברוכים הבאים../images/Emo24.gif

גם לי ולשרית יש עומר (אצלי בת אצלה בן). שם מקסייים. לגבי הנקה אין לי עצות כי לא הינקתי! לגבי חופשת הלידה, ראשית את יודעת שלתאומים מגיע 14 שבועות במקום 12. גם זה לא מספיק אבל לפי החוק את יכולה לצרף לזה גם ימי חופש (לדעתי עד חצי שנה אבל צריך לבדוק). גם אותי זה תיסכל איך שהתחיל להיות מעניין ויותר קל קצת, חזרתי לעבודה.... אך כפי שאולי קראת, פוטרתי עקב צימצומים אז עוד מעט יהיה לי המווון זמן עם הקטנות, ועכשיו רגשותי מעורבים. ואבא שלי היה אומר ככה זה נשים אף פעם לא מרוצות

רז2

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif וברוכה הבאה

לפורום שלנו! ולעניין ההנקה. גם איני נתקלתי בקשיים בהנקה. האמת שבבית החולים הנקתי ממש מעט ובגלל שהייתי אחרי ניתוח קיסרי זה אומר ששישה ימים הם קיבלו בעיקר בקבוק. התחלתי לשאוב בבית החולים, כל פעם קצת. כשהגעתי היתה שוב ניסיתי לחזור להנקה וזה היה לי קשה מדי, לא כ"כ הסתדרתי, והרגשתי שלא הולך ולכן הגברתי שאיבות. בסופו של דבר שאבתי חלב חצי שנה, וכמובן שלדעתי זה הרבה יותר קשה מלהניק. הנקה בסוף מסתדרת. אמנם אין זמן להרבה דברים אחרים אך לפחות מניקים. הייתי מציע לך לקחת יועצת הנקה כמה שיותר מהר ולהעזר בה עד שהנקה תסתדר וזאת אם את באמת רוצה להניק. בינתיים להמשיך לשאוב כמה שיותר, אני שאבתי בתקופה הראשונה כל שעתיים כי להגביר עוד ועוד את כמות החלב. ואכן הגעתי לכמות מספקת. רק בלילה הם קיבלו בקבוק אחד של תחליף. אבל שוב, בשאיבה נשברים הרבה יותר מהר... בהצלחה, ודווחי לנו איך הולך.

keren1

New member
מזל טוב וברוכה הבאה למועדון יוקרתי../images/Emo49.gif

אין לי מושג לגבי הנקה (היו בעיות בהתחלה שלא איפשרו). באיזה שבוע ילדת? אני מקווה שאת מרגישה טוב ושפשפשים הקטנים מתחבשים בך קצת. כמו שרז2 כתבה צרי קשר עם יועצת הנקה ישר על ההתחלה. אני מאמינה שהיא תדע לעזור לך הכי טוב. מעבר לזה אנחנו פה בשבילך ברגעים היפים וגם בקשים (בטח שמת לב שהיום בעיקר קיטרנו על חוסר שינה....GET USED TO IT BAE). אז קרנושה לא נמצאת כרגע בפורום אז אני שולחת לך
גדול בשמה. וברוכה הבאה.

הי קרן

תודה על קבלת הפנים החמה. ילדתי בסוף שבוע 38, בניתוח קיסרי אלקטיבי, אחרי שהייתי בשמירה קפדנית משבוע 24 בגלל צירים מוקדמים. רק בשבועיים האחרונים החליטו שני הפושטקים להקים התנחלות קבע ולא הראו שום סימן ליציאה. ולגבי חוסר שינה - אפשר להתרגל? שנינו מסתובבים סהרורים לגמרי.

בקשר לשאיבות

קודם כל, אני בקשר עם יועצת הנקה עוד מלפני הלידה. היא זו שאמרה לי לתת תוספת פורמולה כשלא היה לי מספיק חלב. ניסינו כל מיני דברים, ובסוף הייתי חייבת לעבור לבקבוק. מאז קרו שני דברים - קודם כל הילדים מתעצבנים על הפטמה ועל קצב ההאכלה האיטי. שנית, הם מתעקשים לתפוס רק את קצה הפטמה, וגם אם אני מושיבה אותם בצורה נכונה על השד, הם מושכים את הראש אחורה עד שהם מגיעים חזרה למצב שבו רק קצה הפטמה בפה. מיותר לספר כמה זה כואב ופוצע. יועצת ההנקה המליצה לי להמשיך ולשאוב על מנת להגדיל את כמות החלב. הבעיה היא שאחרי שלושה שבועות כמות החלב הפסיקה לגדול, ומצד שני כמות האוכל שהם דורשים גדלה מאוד. כרגע אני שואבת כל שעתיים וחצי-שלוש (חוץ מאשר בלילה - אני פשוט לא מסוגלת לתת את שעות השינה המעטות שלי לשאיבה), וכמות החלב לא רק שלא גדלה, אלא אפילו מתמעטת. הם מקבלים רק שליש מהאוכל שלהם בחלב אם. יועצת ההנקה מעודדת אותי להמשיך ולשאוב וטוענת שבסוף כמות החלב תגדל. היא גם שלחה אותי למישהו שהכין לי תמציות צמחים לשתיה (ורק העובדה שאני שותה את הזוועה הזאת מראה כמה אני רוצה להמשיך ולתת חלב אם) שאמורות להגדיל את כמות החלב. האם נתקלת בבעיה דומה של חוסר בחלב למרות השאיבות? האם זה הסתדר בסוף? אני הולכת ומתייאשת. נראה לי שהשאיבה גוזלת כל דקה פנויה. חוץ מזה, מאוד קשה לי להקפיד על הזמנים, בגלל שהתאומים רוצים לאכול בתדירות כ"כ גבוהה. אשמח מאוד לשמוע ממישהי שעברה סיפור דומה ובסוף העניין הסתדר.

רז2

New member
אני עברתי סיפור דומה עם שאיבות

התחלתי לשאוב עוד בבית החולים במקביל להנקה שלא כ"כ הלכה לי. הנקה הלכה נפלא ליד יועצת ההנקה, ברגע שהיא הלכה לא הצלחתי. אבל הייתי נחושה בדעתי לתת להם חלב אם לפחות שלושה חודשים ולבסוף המשכתי חצי שנה והפסקתי בהדרגה עם המעבר למוצקים. היה לי נורא קשה, כל פעם שהרגשתי שכמות החלה גודלת, היתה להם קפיצת גדילה והם היו זקוקים לעוד חלב. לאחר כמה זמן, הבנתי שזה קשה, ונתתי פעם ביום לפני השינה בקבוק פורמולה שבהמשך הפך להיות בקבוק דייסה. הפורמולה החזיקה אותם ארבע שעות, לעומת לב אם שהחזיק אותם בערך שעתיים וחצי בין ארוחה לארוחה. שאבתי כל שעתיים בערך, בלילה שאבתי לפני השינה וכאשר התעוררתי להאכיל אותם בסביבות ארבע לפנות בוקר. את הארוחה בשתיים עשרה בלילה לא אני נתתי, כך שהיה לי זמן לנוח. היה מרתון מטורף של שאיבות, וגם אני שתיתי איזו תמצית צמחים שיועצת ההנקה שלי ייעצה לי לקנות, וחוץ מזה יש עוד כמה מאכלים שהיא המליצה עליהם (אולי שקדים.. אם אני לא טועה) ובסך הכל זה הצליח לי. הגעתי למצב ששאבתי המון, עברתי לפחות שאיבות ביום, אבל לא היה לי זמן לכלום!!! זה דורש המון וזה בלתי אפשרי אם אין לך עזרה בזמן שאת שואבת. זמן השאיבה צריך להיות לשאיבה בלבד, וזה לוקח זמן. שאיבה הרבה יותר קשה מהנקה, היא לא נותנת הרבה מיתרונות ההנקה, כמו הקשר לתינוק, ההנאה מעצם העובדה שהוא על הגוף, בטח ובטח שלא חוסכת זמן, ויש לנקות בקבוקים, משאבה... וכו´. אבל אם תרצי, תצליחי. אני כאן אם יש עוד שאלות.... דרך אגב, אחרי שהבן שלי התחיל לאכול מוצקים הוא סרב לשתות חלב אם די בפתאומיות, ואז החלטתי סופית להפסיק... בהצלחה!

SMILE 4 NOTHING

New member
מזל טוווווווווב!../images/Emo39.gif../images/Emo13.gif../images/Emo57.gif../images/Emo95.gif

ת´אמת,אני עוד לא בקטע של כל זה......חחחחחחחחח......עוד חודשיים אני בעזרת השם אהיה בת 18,אז אין לי כ"כ מה לתרום בענין,חוץ מהעובדה שאני תאומה לבן,אז אם זה עוזר....בשמחה! אז,שיהיה לך יום נפלא!

תראי איזה כבוד נפל בחלקך

הלך לי המחשב אני לא מצליח להכנס וברגע הקטן שהצלחתי בחרתי לברך אותך בהרבה מזל טוב
יושב על הגדר

nonana

New member
מזל טוב../images/Emo65.gif../images/Emo85.gif../images/Emo95.gif

יופי שהצטרפת אלינו . אני אמא לתאומים בני שנתיים וחמישה. הנקתי אותם חודשיים עם תוספות וזה היה לא קל בכלל. ואם זה לא מחזיק מעמד אל תתרגשי. אולי תנסי רק להניק ללא שאיבה עד שהם יתרגלו- ואם לא תצליחי אז לפחות את החודש הראשון החשוב הם קיבלו. המון בהצלחה.

ובקשר להנקה......

כל מה שיש לי להגיד הוא שנישאתי לאישה מדהימה מקסימה ומיוחדת
היא הניקה את התאומות כחצי שנה את כל הארוחות פרט לארוחה לפני השינה ועוד שלושה חודשים עד שעברו בשלבים לאוכל מוצק [ומרוסק] יושב על הגדר

nonana

New member
הן היו אצלך הראשונות- יתרון אדיר../images/Emo8.gif

אבל מה שנכון נכון - היא באמת מדהימה לפי דבריך.

היי מיכל המון מזל טוב

אני הנקתי חודשיים אבל זה היה לי נורא קשה לכן החלטתי להפסיק אני מכירה אמהות לתאומים שעשו זאת חצי שנה ויותר המלצתי לכי עם תחושות הבטן עדיף אמא מרוצה ומאכילה פורמולה מאמא מניקה ועצבנית וכן גם לי יש עומר הוא בן ואת דנה - בת בני 7.5 חודשים

קרנושה

New member
ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

הממממ...לרובנו יש בעיה עם הזמן ותמיד חוששות ש24 שעות ביום לא מספיקות לנו לכלום.... לגביי הנקה....לא הנקתי אפילו יום מכיוון שילדיי נולדו כל כך קטנים...לא היה לי צ´אנס לצערי.... ברוכה הבאה אלינו....בטוחה שאחרות יוכלו לעזור יותר ממני

../images/Emo49.gif ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

את כ"כ צודקת זה פשוט לא יאומן כמה מהר עובר הזמן. לא הספקתי עוד להתרגל לרעיון האמהות ואופס הם כבר בני ארבעה חודשים וחצי (
X 3) אני זוכרת שבהתחלה הכל נראה לי נורא טכני, להחליף להאכיל לקלח וכד´ אבל עכשיו זה כבר ממש כיף ועדיין הזמן אף פעם לא מספיק... שיהיה לכם המון המון המון

נירית1

New member
הי לכולם גם אני ילדתי לא מזמן

בעצם לפני כעשרה ימים והתאומות שלי נקראות אופיר וקרן, מיכל את מאד צודקת לגבי מה שאת אומרת על חופשת הלידה שהיא בורחת עוד לפני שמספיקים להנות ממנה ואני זוכרת את זה עם הבן הגדול שלי. לגבי שאלתך על הנקה אני כרגע מניקה את התאומות ומקווה מאד להתמיד עם זה כמה שיותר. עם ההנקה חשובה לך כדי לך לפנות ליועצת הנקה שתבוא אליך הביתה ותעזור לך לחזור להנקה. סה"כ הנקה לא צריכה להכאיב והתאומים שלך כנראה לא תופסים טוב את הפטמות ולכן זה כואב, גם עם אופיר שלי שהיא כרגע בעלת משקל נמוך 2200 ג´ ומקבלת תוספת בבקבוק הייתי צריכה סבלנות עד שהיא למדה לתפוס את הפטמה נכון ועכשיו כבר ההנקה בכלל לא מכאיבה לי, הבעיה עם אופיר שבלילה היא מסוגלת להתעורר כל חצי שעה ולהתחבר לציצי וזה יכול לייאש כיוון שיש לי ניסיון בהנקה אני יודעת שזה שלב חולף, בגלל זה נורא חשוב להתייעץ עם מישהו בעל ניסיון. בכל מקרה שיהיה בהצלחה עם מה שתחליטי. ומיכל שלחתי לך מסר מקווה שקיבלת

nonana

New member
היי נירית איך זה???????????

קשה לך? קיבלת מכולנו המון מזלטובים. אז בהצלחה בהמשך

א י ל ת

New member
אני מניקה תאומים כבר שנה וחודשיים

לא התכוונתי להשוויץ, רק לאמר שזה אפשרי. אם רוצה להתמיד אנא התייעצי ביועצת הנקה או לפחות במדריכת לה לצ´ה. ליעד (בת) נולדה במשקל 1950, שוחררה הביתה במשקל 1800 ולא קיבלה שום תוספות להנקה (זו היתה המלצת בית החולים.) נכון שהיום היא עדיין לא תשעה ק"ג אבל היא בסדר גמור מבחינת היקף הראש והגובה. הילדים מעולם לא קיבלו פורמולות. להנקה תמיד היה לי מספיק חלב. שאיבה תמיד היתה קשה ונאלצתי לקחת תוספי מזון (שמן דגים, אספסת). החל מגיל שמונה חודשים הפסקתי לשאוב. אגב, לא הסתדרתי עם ההנקה אבל לא ויתרתי. לא נתתי בקבוקים, לא ויתרתי על הנקות לילה והחל מגיל חודש ליעד ינקה מלא. (מתן מהתחלה ינק מלא ללא שום בעיות). בהצלחה.

נירית1

New member
אילת שלום -יש לי שאלה מקווה שתראי

אותה כתבת שליעד השתחררה במשקל 1800 ולא קיבלה תוספים את יכולה לספר על קצב התקדמות המשקל שלה לאורך זמן? אופיר שלי נולדה 2400 וירדה במשקל ל2100 שזה ירידה גדולה מדי ואני מניקה אותה ונותנת גם תוספ בקבוק לפחות שלוש פעמים ביום (לפעמים זה חלב שאוב) סה"כ היא יונקת בסדר ואני מרגישה שיש לי הרבה חלב אבל העליה שלה נורא איטית והיום כמעט בגיל שבועיים היא שוקלת 2300 ועדיין לא חזרה למשקל הלידה - וזו הסיבה שהיא מקבלת תוספים לפעמים אני מוצאת מנוחה בבקבוק כי אופיר יכולה לקום להנקה פעם בחצי שעה שעה בעיקר בלילה! וזה מאד מעייף בעיקר כשיש עוד תאומה להאכיל שיונקת מצויין ועולה טוב, ואחרה"צ אין לי זמן לנוח כי יש לי ילד בבית.

למעלה