חדשה בפורום

אש68

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם,איזה פורום נהדר מצאתי אותו בדיוק בזמן(אולי בעצם קצת מאוחר מידי).אנחנו עומדים בדיוק לפני התחלת בניית בית,סוף סוף קיבלנו היתר בניה,הבית הישן שעמד על השטח נהרס ופונה ועוד כשבועיים מתכננים לעלות על השטח (מעצבן שיצא בסוף בחורף). אני מדפדפת עכשיו בכל מיני מסמכים שיש לי ואני רואה שלפני התחלת בנייה עלי לבקש מבזק היתר חפירה??? מה זה? מישהו שמע? האם כולם צריכים הייתר כזה?ואם אני בכלל לא רוצה להיות מנויה של בזק?היום הרי יש אופציות אחרות. בהצלחה לכולם ,בלי הרבה כאבי ראש ושיצא כמו שדמיינתם.

בינא

Member
רצוי שתפני לבזק רק כדי לברר

אם קיבלת היתר לבניה, זה לא פותר אותך מלברר עם בזק אם יש מצב שאולי פעם הם השתמשו בשטח (אפילו בלי רשות מאף אחד) והעבירו של איזה כבל תת-קרקעי שלהם. יש מצבים כאלה בעיקר במקומות שיש בתים ישנים. הדבר פשוט יחסית. ניגשים למשרד בזק הקרוב למקום בו אתם בונים, מביאים לם את היתר הבניה ואת התוכנית החתומה ע"י ועדת בנין ערים (עליה גם בזק הייתה אמורה לחתום בשלב כלשהו של התהליך), מוצאים את זה שנותן שירות לקהל בנושא היתרי בניה ומבקשים ממנו לבדוק "שוב*" את הנושא. * מדוע "שוב"? כי בעצם הם היו צריכים לבדוק את הנושא במהלך קבלת ההיתר והיית צריכה לקבל אישור שלהם בכתב שאין בעיה כזו, אבל היות וכנראה לא קיבלת, את "מבקשת יפה" לקבל. הסבר: אם פוגעים בכבל של בזק, זו עבירה פלילית, על-פי החוק. היות ואין לך שום רצון להסתבך בעבירה פלילית כזו, מוטב לברר קודם ובכל מקרה, גם אם הם טוענים שאין שם כלום ונותנים לך אישור בכתב, רצוי להזהיר את הקבלן החופר ש"יפתח עיניים" במהלך החפירה ויחפש סימנים לכבל בזק. הוא בטוח יודע איזה סימנים לחפש. היה וקיבלת את האישור בכתב, חפרו ופגעו בכבל בזק, הודיעו לבזק מיד, כי יכול להיות שזה כבל ישן ללא שימוש ואז אין כל בעיה. אם הכבל כן בשימוש וקיבלת מכתב, סביר להניח שלא יתבעו אותך. במידה וקיים כבל בזק בחלקה שלכם המיועדת לבניה, זכותכם לדרוש מבזק להוציא את הכבל מתחום המגרש שלכם.

למעלה