חדשה בפורום

ריטה18

New member
חדשה בפורום

שלום, אני חולה ב-ט.נ. היו לי שני התקפים של דלקת בעצב הראייה כל אחד בעין אחרת, בהפרש של 13 (!) שנה ביניהם. האבחנה בוצעה רק אחרי ההתקף השני ב-94'. מאז היו לי מספר תופעות חולפות של נימולים והחל מ-98' אני מטופלת ב-Avonex ונחשבת כחולה במצב קל. לפני כ-10 ימים , שוב בהפרש של 13 שנה מההתקף האחרון, החלה תופעה של רגל רדומה (ללא נימול) כנראה בהשפעת מחלת שפעת בה חליתי לאחרונה, ולאחר מס' ימים אותה תחושה הופיעה גם ברגל השנייה כשבעצם מהמותניים ומטה הכל רדום. (אני מסוגלת להרגיש דקירה או הבדלי טמפרטורה). לפני 3 ימים התחלתי טיפול בפרדניזון 80 מ"ג ליום ללא שום שיפור. תוך כמה זמן, אם בכלל, אני אמורה להרגיש שינוי? אשמח לקבל תשובה מד"ר קרני ומבעלי הנסיון. תודה.

chukchuk 100

New member
אני יודעת שההטבה היא אינדוודואלית

לחלוטין, אני אישית הרגשתי שינוי כלשהוא רק אחרי שבוע, והטבה רק אחרי חודש, מכירה כאלו שאחרי "מנה" אחת היתה הקלה משמעותית במצבם, וכבר התחילו "לקפץ" במנה השניה.... סבלנות, סבלנות, והרבה סבלנות.

תגובה

בממוצע חשים שיפור לאחר כשבועיים עד חודשיים. האם הועלתה אפשרות של מתן הטיפול דרך הוריד, מהי התוכנית הטיפולית עם פרדניזון?

ריטה18

New member
תשובה

לא הועלתה אפשרות כזו. גם בעבר כשהיו לי דלקות בעצב הראייה טופלתי בפרדניזון. ואז, תוך מס' ימים חשתי בשיפור. התכנית הטיפולית: 80 מ"ג ליום במשך שבוע ולאחר מכן כל 3 ימים ירידה ב-10 מ"ג.

ריטה18

New member
שאלות לד"ר קרני

לא קבלתי תגובתך- האם התכנית הטיפולית סבירה או שהירידה במינון צריכה להיות הדרגתית יותר? כמו כן רציתי לדעת האם בנוסף לטיפול התרופתי, האם מומלץ לבצע ברגליים תרגילים כלשהם? מתיחות? האם זה יכול לשפר את המצב?

למעלה