חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום, חדשה בפורום , בשבוע 29+4 ביום חמישי האחרון בבדיקת מעקב גדילה התבקשתי לפנות למעקב HRP בגלל היקף בטן אשר קטן בשלושה שבועות מגיל ההריון. הבנתי כי למעט מנוחה ומעקב סונוגרפי הדוק יותר אין מה לעשות. מישהי מכירה את המצב? השלכות אפשריות? אשמח לשמוע בנושא. תודה ויום נפלא לכולן.

מה הערכת משקל../images/Emo35.gif

לאיזה שבוע מתאימים הראש (HC, BPD) ועצם הירך (FL)? האם נמדדו הזרימות בחבל הטבור? הן תקינות? את צודקת, אין מה לעשות חוץ ממעקב ומנוחה (שיכולה מאוד להועיל), ולמעשה, בגלל שבוע ההריון, אפשר לקוות בסבירות גבוהה מאוד שתגיעי לשבועות הריון מכובדים ביותר ואולי אפילו תלדי במועד ללא שום התערבות. במקרים קיצוניים יותר מחליטים ליילד מעט מוקדם מן הצפוי. את יכולה לחפש לפי IUGR ולמצוא חומר בנושא (יש גם בטאגליין שרשור). לדעתי, במצבך אין מי יודע מה השלכות, אבל המעקב חשוב. חשוב גם מעקב תנועות. אם את חשה שינוי בתנועות, פני מיד לחדר לידה (לא סביר שזה יקרה, אבל חשוב לי לציין זאת).

לגבי המדדים

תודה אמא של פילפילון, HC ו- BPD קטנים בשבוע, עצם הירך גדולה בשבוע (דומה לאבא...) אך מה שמטריד הוא היקף הבטן אשר קטנה בשלושה שבועות (באחוזון 10). הזרימות בשלב זה תקינות - לאחר שהיו בעייתיות מאד בשלב הסקירה המאוחרת בשבוע 23. גם המיעוט היחסי של מי השפיר מטריד אותי. האמת שמדובר בהריון השני שלי כאשר ההריון הראשון היה קליל ביותר גם פיזית ובוודאי שמנטלית... נקודת ההחלטה הבאה לגבי המצב מבחינת הרופאים היא בעוד כשבועיים במעקב הבא.

כרגע באמת אין מה לעשות

אמנם מיעוט המים והעיכוב בגדילה הם בהחלט סימנים מחשידים, אבל כל עוד שהעובר נמצא מעל האחוזון ה-10 במשקל, בהיקף הראש ובאורך, וכל עוד שאין סימני מצוקה ממשיים הדיעה הרווחת היא שאין הרבה מה לעשות חוץ מניהול שמרני של ההריון - מנוחה רבה, מעקב א"ס ומוניטור קפדני (אל תתפשרי על זה - מוניטור *לפחות* פעם בשלושה ימים, ואם את יכוה להשיג אחד הביתה, מה טוב) וספירת תנועות עובר שלוש פעמים ביום. אגב, מה לא היה תקין בזרימות בשלב קודם של ההריון? עתליה

זרימות הדם

זרימות הדם בעורקי הרחם- גם ימין וגם שמאל היו מאד גבוהות ׁ(מעל אחוזון 90) ועם NOTCH אבל זה תודה לאל הסתדר.

זה כבר קצת יותר מורכב

זה לא רק היקף הבטן, אלא מיעוט המים והעבר של זרימות לא תקינות. זה בהחלט מצדיק מעקב מאוד צפוף, כולל מוניטורים. מה כמות המים? באיזה שבוע החל המיעוט?

מיעוט המים היחסי

החל למעשה השבוע למיטב ידיעתי, היינו בייעוץ אצל פרופסור צלאל והוא ציין בפנינו עובדה זו מחר בבוקר אגיע לרופאת הנשים שלי לשוחח עמה על כל הנושא של ההריון בסיכון כי אין לי כלל מושג איך הפרוצדורה הזו מתנהלת- האם בקופ"ח (אני בכללית) או שמא בבית- חולים אני עושה את כל המעקב?

מה ערך AFI שהוא כתב../images/Emo35.gif

האם בין הסקירה לבין הייעוץ כעת היו מדידות נוספות? (אני מניחה שכן, לאור בעיות הזרימה) מה היה מצב המים בהן? איני בכללית, כך שאיני יודעת לגבי הפרוצדורה.

ממליצה מאד לפנות למומחה HRP

טוב, אין לי מושג מהיכן את בארץ, אם את במרכז - יש באיכילוב מחלקת HRP מומלצת שבראשה פרופסור קופרמינץ, אפשר גם לקצר הליכים ולהגיע אליו מהר יותר (מנסיון - מקרים דחופים הוא יכול גם לקבל באותו יום..) אם את צריכה פרטים - שילחי אלי מסר.. בכל מקרה מחזיקה לך אצבעות חזק, ומאחלת שהכל יסתיים על הצד הטוב ביותר!

:-תודה על ההתעניינות והתמיכה מתוקות

כעת חזרתי מבדיקה אצל רופאת הנשים שלי והיא הפנתה אותי לHRP בבלינסון, נקבע לי תור ביום א' הקרוב - אני מקווה שארגיש שאני בידיים טובות שם. כמו כן החלטתי שבלי שום קשר למעקב ביחידה זו היות ומדובר בהריון יקר לנו כל-כך (בכל זאת לקח לנו שנה עד שהצלחנו...) אני אמשיך גם אצל הרופא הפרטי הנהדר שיש לנו. לגבי מיעוט המים היחסי- הערך הוא 11 (אינני יודעת מהי הסקאלה ומה נחשב מיעוט ומה ריבוי) מה שכן משמח זה שפיצית שלנו בועטת ומשתוללת כל היום כך שזה מקל משהו על ההרגשה

11 זה באמת מיעוט יחסי

הממוצע, בגסות, הוא 15. מתחת ל-10 זה מיעוט (כך שאת על הגבול) מתחת ל-7 מיעוט קיצוני. עם 11 אפשר להסתדר מצויין לאורך כל ההריון, אבל לאור שאר התמונה, חשוב מאוד לעקוב (גם) אחר כמות המים. מחכה לעדכונים ביום א'.

מהנסיון הלא מבוטל שלי ושל אחרות

ההיי-ריסק באיכילוב הוא לא המחלקה המצטיינת אצלם. יש כמה דברים שבהם הם יודעים לטפל, ואת זה הם עושים היטב, אבל במה שקשור ל"אינטר-דיסציפלינריות" (טיפול משולב בכמה גורמי סיכון במקביל), ובכלל בהגדלת ראש וחשיבה לטווח רחוק, הם לא במיטבם. אני לא אומרת שאין נשים שהיו מרוצות מהטיפול שקיבלו אצלם, אבל זה הרושם האישי שלי. זה, כמובן, בלי להתווכח על שיעור קומתו של פרופ' קופרמינץ. עתליה

היי ריסק באיכלוב

חולקת עלייך בצורה הקטגורית ביותר. דברייך אינם מבוססים כלל. כמקורבת מאוד למחלקה (עבדתי שם כעובדת סוציאלית) מספר עובדות:יש להם 6000 אישפוזים בשנה. המחלקה הגדולה ביותר בארץ. המחלקה היחידה שאנשיה מוזמנים ל א"רהב לתת הרצאות לפני ה NIH,(המכון לבריאות לאומית האמריקני), המחלקה נחשבת לגולת הכותרת של האגף למיילדות וגינקולוגיה ושל איכילוב,. היא המחלקה הכי גדולה באיכילוב כולו. המחלקה זוכה שנים רצופות בפרסים של יעילות ושביעות רצון. אז מאיפוא לקחת את הרושם האישי הזה?. ממש מעליב ולא מדויק.

זכותך המלאה לחשוב כך

והגיוני גם שההיכרות הקרובה שלך עם המחלקה השאירה אצלך רושם חיובי. האינפורמציה שהבאת חשובה ומעניינת. ועדיין, בכל מקרה, לגיטימי שאנשים שונים יגבשו דעה שונה, ושתהיה להם ביקורת על טיפול שקיבלו או על החלטות שנעשו בעניינם. בענייני התרשמות אין מדויק או לא, כי רושם הוא דבר סובייקטיבי מעיקרו. כאמור, זה הרושם האישי שלי, וזכותי לבטא אותו בדיוק כפי שזכותך לומר את ההיפך. אז נסכים לא להסכים?... עתליה

היי ריסק

נסכים שלא להסכים ואין ויכוח על זכות אישית. אך משפטים מנסיון שלי ואחרות.. איזה אחרות ואיזה נסיון. אדרבא שאותן אחרות יכתבו ונראה אם זה עומד במבחן ההגיון והמציאות. אין גם וויכוח שהמחלקה מובילה בכל העולם בסיבוכי הריון וקרישיות יתר שהם מבית היוצר שלה, ושאנשי המחלקה מובילים בעולם במספר תחומים. אלו עובדות .....ולא סתם התרשמות....

למעלה