חדשה בשטח

enicegirl

New member
חדשה בשטח ../images/Emo9.gif

שלום לכם!! מזה שנתיים אני רוקדת סלסה, שורות וריקודים זוגיים באופן כללי (מתה על מרנג´יי וצ´ה צ´ה צ´ה). לא הולך לי ברואדה ואני על סף יאוש
בכל מקרה, שמעתי שמי שלא ממש הולך לו בצעדי הסלסה הבסיסיים, יכול לנסות סלסה אל איי אבל מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל? איך אני יסתדר יותר בסלסה אל איי ולא בסלסה הרגילה? חן חן!! מקווה להיות משתתפת פעילה מאוד בפורום זה

Lechko

New member
היי,

בתור אחד שלמד את שני הסגנונות אני אנסה להסביר: אני מניח שבתור "סלסה רגילה" את מתכוונת לקזינו, או הסלסה הקובנית. אל איי סטייל נוצר בעקרון כשהסלסה הגיעה ללוס אנג´לס היא הייתה ריקוד לכל האנשים, (sosial dancing) האמריקאים רצו לשנות אותה למשהו זוהר יותר, ודומה יותר לריקודים סלוניים אז הם יצרו את האל איי סטייל, השוני בין האל איי לקובני הוא שהצעדים הרבה יותר מדוייקים, התנוחה של הגוף דומה יותר לריקודים סלוניים,גוף ישר ולא מקופף כמו שמקובל אצל הקובנים. אין את כל ה"קשירות" כמו שאת מכירה מהקובני ויש יותר סיבובים מהירים. באופן עקרוני הרבה תנועות עברו מקובני לאל איי פשוט ע"י קיצור הסיבוב מ7 ספירות ל3 ספירות ועשייתו מהיר יותר. בנוסף, הסגנון הקובני נרקד בסיבוב של הגבר והבחורה אחד סביב השני ותנועות האל איי נרקדות בקו ישר, כך גם צעדי הבסיס. לא יודע מאיפה באה הטענה שמי שלא הולך לו בבסיס יכול ללכת לאל איי ואז ילך לו, כי צעדי הבסיס הם אותם צעדים רק מתבצעים בצורה שונה. בקשר לזה שלא הולך לך ברואדה, את תתבאסי, אם את אוהבת את הסגנון הקובני, את לא חייבת לרקוד עליו רואדה בהכרח (למרות שאת מוזמנת לתאר לנו למה לא הולך לך.. אולי נוכל לייעץ לך משהו). ובכל מקרה, כדאי מאוד ללמוד את שני הסגנונות כך שתוכלי לבחור בעצמך מה את אוהבת יותר ומה יותר מתאים לך על שירים שונים. (חוץ מזה שזה מאוד מוסיף לסגנון האישי) אלכס

Lechko

New member
תיקון..

social dancing .. ולא כמו שכתבתי למי שלא שם לב :)

ברוכה הבאה....

אני התחלתי לרקוד סלסה אל איי לפני כמה שבועות ולא ממש הולך לי.. אין לי קצב עדיין. אבל דווקא רואדה הולך מצוין. וזה נראה לי בגלל שאני עושה קורס. זה יותר אינטנסיבי ולומדים הרבה יותר טוב. אני ממליץ.

talis1

New member
ההבדלים

סלסה ל.א זה בעיקר סיבובים וסיבובים קלילים יותר (רובם מהרואדה דרך אגב) ללא הפלות והרמות באוויר (לעומת סלסה פורטו ריקו וקולומביאנית). יש הבדל גם במקצב - למי שמתחיל לרקוד יותר קל לעמוד בקצב (אם כי זה ממש לא משמעותי למי שכבר רוקד). בכל אופן - זה לא משנה איזו סיגנון בוחרים כי בשביל לדעת לרקוד טוב צריך שזה יבוא מהלב והרבה הרבה אימונים!!

כמה דברים:

סלסה אל איי וסלסה קובנית זה דיי דומה! רק שבסלסה אל איי יש דגש על הסטייל וה-SHOW וסלסה קובנית זה בעצם הסלסה הראשונה :) שממנה יצאו כל הסגנונות! לפי דעתי יותר קל לרקוד סלסה קובנית כי זה יותר זורם כזה - יותר קליל....

enicegirl

New member
תודה על ההסברים

נראה לי שלפי התאורים שלכם אצלנו רוקדים סלסה קובנית. אני צריכה לראות מה זה סלסה L.A כדי להבין את ההבדל.

באל איי

יש יותר דגש, על האישה, היא יותר מובילה (זו אחת הסיבות שאני אוהבת את זה כלכך) הצעדים יותר חדים ויותר מעוצבים.

CluBeRiT

New member
לא רק

הרעיון באל איי, זה שרוקדים על קו דמיוני ישר, לא הולכים במעגל, זה גבר מול אישה, ואין לאן לברוח. זה לא בסיבוב, זה פשוט... קו אורך מסויים. הסיבובים חדים יותר, הרבה יותר, ויש סטיילים שאותם לא תמצאו בסגנון הקובני... {למיטב זכרוני}

thrall

New member
סלסה

תלוי איפה למדת!! בעיקרון ללמוד סלסה ל.א. הרבה יותר קשה מסלסה קובנית ורואדה אני רוקד כבר שנה וחצי רואדה וקובנית ורק עכשיו התחלתי ל.א. זה הרבה יותר קשה בכל מקרה אני ממליץ לך על מועדון הפוקוס בתל-אביב אם בא לך ללמוד רואדה בצורה טובה מלמדים שם מעולה לפי רמות. www.latino.co.il ממולץ בחום ואל תתייאשי מהר הםגם נונתים שיעורים פרטיים לשיפור טכניקה וסגנון או למי שמתקשה בצעדי בסיס ולשמור על קצב אבל זה כבר סיפור יקר אם יש לך $$$ אז קדימה!

L.A זה לא כ-זה קשה!

אולי החלק של הסטייל והקטעים שצריך לעשות ביותק חדות וכל הדברים האילו... אולי הם קצת קשים כי צריך להתרגל אבל בסה"כ זה לא קשה!

למעלה