חדשה בתחום... אשמח לעזרה :)

Just Gal2

New member
חדשה בתחום... אשמח לעזרה :)

שלום לכולן,

שמי גל ואני חדשה בענייני ספורט-רציני... מזה חמישה חודשים נמצאת בתהליך שינוי אורח חיים, והפיכה מבטטת כורסא למישהי שיכולה לעשות ה-כ-ל ושומרת על הבריאות שלה.
השלתי כבר יותר מ-20 קילוגרמים ממשקל הגוף, משלבת ספורט כארבע פעמים בשבוע עם אימונים אישיים בחדר כושר (אימוני כוח ואירובי) ולפני כשבועיים גם העזתי והתחלתי לרוץ על ההליכון בחדר כושר. מבחינת מרחק "סגרתי" ריצה של שישה קילומטר בקצב איטי, ומקווה להצליח לשפר כל שבוע קצת.
אשמח לעזרה לגבי כמה שאלות:
1. מתי כדאי לי לעבור לרוץ "בחוץ"? אני חוששת שאתרגל לריצה על ההליכון ואז הריצה בחוץ לא תצליח לי כל כך... (האם יש קשר בכלל?! או שאני סתם חוששת?)
2. נעלי ספורט - כרגע יש לי אסיקס מעולות, אבל הן מתחילות קצת להתבלות ואני שוקלת לקנות נעלים חדשות - יש לכן רעיונות/המלצות מניסיון לנעלים טובות ולא יקרות מדי?
3. האם אתן מכירות אולי קבוצות נשים בכדורסל/ריצה באזור באר שבע? חשבתי להצטרף ואני מחפשת אם יש בכלל :)

תודה רבה! ואני מקווה שאצליח להשתלב פה ולהתאים :)

חג שמח לכולן!
גל

צ ל י ל 8

New member
היי, מהמעט שאני יודעת

אך קודם כל, כל הכבוד לך על השינוי המשמעותי שעשית בחייך!

1. לרוץ בחוץ - בכל זמן נתון. הרבה יותר נוח מלרוץ על הליכון, הרבה יותר אוויר, הרבה יותר כיף! אין לך בכלל מה לחשוש, להיפך.
2. אין דבר כזה נעל מומלצת. לכי לחנות ריצה מקצועית שתתאים לך נעליים. אם מתאים לך והיה לך טוב הדגם שבו את רצה היום, פשוט תמשיכי איתם. מניסיון, החלפתי נעל ספורט (עלה לי מלא כסף 2 זוגות הנעליים) והכאבים שהיו ל נעלמו כליל. אל תקני סתם נעליים בגלל הצבע או מה שמוצא חן בעינייך.

בהצלחה~!!

ברוכה הבאה!

כל הכבוד על ההישגים המרשימים! 6 ק"מ לריצה ראשונה זה לא פחות ממדהים.
"לשפר כל שבוע קצת" - אין דבר כזה ואל תצפי לדבר כזה. בהתחלה משתפרים, אחר כך יש עליות וירידות ומישורים... השיפור לא נמדד משבוע לשבוע אלא בתמונה הגדולה. ריצה זה כיף אבל שימי לב לא להסחף, כדי לא להפצע.
מסכימה עם צליל. כדאי לעבור לרוץ בחוץ (לדעתי) ובהתחלה זה יהיה קשה יותר כנראה. אבל זה לא משנה אם תתרגלי או לא.
תקני נעליים שנוחות לך, נקודה. אסיקס באמת יקרות, אבל אם את יודעת איזה דגם את אוהבת את יכולה להזמין מהאינטרנט.

בהצלחה!

עזבי את ההליכון, צאי החוצה - למרות הקושי בהתחלה זה כיף פי מיליון!!!

ולגבי הקבוצה, האם את מבאר שבע או אזור הדרום? כי אם אזור שער הנגב מתאים לך פני אלי במסרים.

והכי חשוב המון המון בהצלחה ובעיקר המון בהנאה!

melon

New member
החוצה !

זה עולם אחר לרוץ בחוץ. שווה לך לנסות. תתחילי בקטנה - לאט לאט בפארק קרוב למשל - האויר הצח , והציפורים זה נהדר.

Ronny314

New member
ריצה בבאר שבע

היי גל

לגבי קבוצת ריצה בבאר שבע אני רצה עם קבוצה שנקראת באר שבעים רצים
נכון לעכשיו אנחנו רצים פעמיים בשבוע בימים שני ורביעי
אני חושבת שתמיד עדיף לרוץ בחוץ!! אם יש לך שאלות לגבי מסלולים או הקבוצה אני אשמח לעזור

בהצלחה :)
רוני

למעלה