חדשה המומה ובוכה

חדשה המומה ובוכה

שלום, זוהי פעם ראשונה שאני משתתפת בפורום. אני בשבוע 26 עם תאומים בנים לא זהים. בסקירת מערכות ראשונה הכל היה בסדר. בסקירה השנייה בשבוע 23 גילו קלאב פוט ברגל ימין בעובר הראשון. חקרתי קצת בנושא ונאחזתי בתיאוריה לגבי כך שכנראה מאחר ולתאום אין הרבה מקום, התנוחה של כף הרגל היא תנוחתית בלבד. היום נקבע לי תור בתל השומר עם אולטראסאונד ואורטופד ד"ר שינדלר. הפעם התגלה כי שתי הרגלים עם קלאב פוט ובנוסף, משקלו של העובר הזה הפך קטן יותר מן העובר השני (כאשר זה תמיד היה ההפך). הומלץ לי על בדיקת מי שפיר בשלב מאוחר יותר והמשך ביקורת. יש לי הרגשה איומה כרגע. אני נורא מאוכזבת ויש לי הרגשה שבכל פעם שניבדק תופיע בעיה נוספת. אני לא יודעת איך אני אמורה לחכות עכשיו כל כך הרבה זמן עד מי השפיר כאילו כלום. איך אפשר להמשיך לתפקד בלימודים ובעבודה? גם ב"מקרה הטוב" אם יגלו שזה רק קלאב פוט, מחכה לנו תקופה לא קלה (אל תשכחו שיש שני עוברים!) שאני לא כל כך יודעת אם אני אהיה מסוגלת לעמוד בה. אני בכלל לא חזקה במקרים כאלה. בסך הכל רציתי שיהיו לי ילדים רגילים ועכשיו נראה כאילו כל החיים הולכים להשתנות ואני הולכת להתמסר לתינוק מסכן ונזקק (אם לא יהרגו אותו בבטן לפני זה). בקיצור, אני מרגישה זוועה. קשה לי להיות אופטימית כרגע. אשמח לשמוע תגובות, או סיפורים דומים. תודה.

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אנסה מכאן לנגב לך את הדמעות
. תינוק קלאב פוט אינו מסכן ונזקק כלל וכלל. אחרי טיפול פשוט יחסית יהיה לך ילד רגיל לחלוטין. אם זאת הבעיה היחידה הייתי מתמקדת בעיקר בלסחוב את ההריון עד השבוע המתקדם ככל שאפשר, שהרי בעיות פגות יכולות להיות רציניות מקלאב פוט ובהרבה. לא מבינה כל כך בתאומים זהים. מה זאת אומרת משקל קטן? מה משמעות הדבר לפי דברי הרופאים? תנסי לשאול בפורום תאומים ושלישיות. אצל מי עשית סקירה?

../images/Emo2.gifלא יהרגו אותו!!!!!!!!!!

הוא יהיה ב"ה ילד רגיל ככל הילדים. נעים מאוד אני אמא של תמיר בן השנתיים וחמישה חודשים לתמיר יש גם קלאב פוט דו צדדי וכן, גם אני מטופלת בתל השומר וכן גם אני אצל שינדלר. אז תדעי דבר ראשון שיש על מי לסמוך. עצתי לך לפני שאת נכנסת לספקולציות מיותרות ומלחיצות יש לומר, לעשות בשלב ראשון את בדיקת המי שפיר. גם לי לא היה מקום ברחם, רחם עם מחיצה ולכן, כנראה נוצר הקלאב פוט של תמיר, לא בטוח אבל זה בהחלט יכול להיות. וכן גם לי חשבו שממצא הרגליים מגיע עם עוד בעיה שהראש לא נמצא בתנוחה טובה לגוף (לא היה לו מקום מסכן) אז באמת מזדהה ב 100% איתך ועם סיפורך אבל שמחה לומר לך שכיום תמיר מתפקד כילד רגיל לכל דבר!!!!!!!! מתפתח מקסים ופשוט כיף!!!!! אז קחי הכל באיזי ותעשי דבר דבר בלי להחפז ולהילחץ. אה, וגם לי גילו את הקלאב פוט בסקירה מאוחרת וחשבתי שהשמיים נפלו!!!! זהו מצטערת שכתבתי ולא ערכתי את דבריי ,מקווה שהבנת את כוונתי אבל באמת הדברים יצאו מכל ה
אנחנו פה על כל שאלה ואפילו אם היא נראית לך טפשית ומפגרת! תרגישו טוב אורית

אני כ"כ מבינה את כאב הלב שלך

עודדי שלי נולד עם קלאבפוט דו צדדי. אני, בניגוד אלייך לא ידעתי על הקלאב פוט בהריון למרות שעשיתי שתי סקירות (הראשונה פרטית). התקופה הראשונה שלאחר הגילוי היתה לי קשה מאד, אבל היום הכל נראה אחרת. אני יודעת שיהיה לך קשה להאמין אבל, בסופו של דבר מתרגלים. היום אני אומרת לעצמי "שאלו יהיו הצרות שלנו". קלאבפוט הוא סה"כ בעיה אורטופדית שלשמחתנו ניתנת לריפוי ולתיקון פשוט, יחסית. ישנן אינסוף בעיות של ילודים ובאמת זו איננה מהקשות ביניהן. כיום אנחנו עם נעלי הדניס בראון ואני מתייחסת אליהן כמו אל פלטה ליישור שיניים. האם זה כ"כ נורא? עודד הוא ילד רגיל עם בעיה ברגליים שאנחנו מטפלים בה על הצד הטוב ביותר ובקרוב (הכל מפרספקטיבה) אני מקווה שלא יהיה לה זכר. עודד הוא ילד שמח ומאושר והוא כלל אינו סובל מהנעליים. בהנחה שאין לעוברך בעיות נוספות (ובד"כ אין- הבדיקות הנלוות הן רק כדי להיות על הצד הבטוח), אני בטוחה שככל שיעבור הזמן את תתרגלי למחשבה ותרגישי הרבה יותר טוב. אני מציעה לך לחשוב בצורה אופטימית וכמובן להמשיך להשתתף בפורום ולפנות אלינו בכל בעיה וקושי שתתקלי בו (גם בשמחות, כמובן). אני מצרפת לך תמונה של עודד כדי שתראי איזה מקסים הוא, הילד הזה עם הקלאבפוט. ואגב, הוא בן 9 חודשים בקרוב והוא זוחל, מתהפך, שובב, שמח ומאושר.

לילה טוב. תתעודדי ../images/Emo24.gif

תינוק עם ק"פ אינו מסכן וגם לא נזקק. לא קל להיות הורים לתיאומים ונכון שהק"פ דורש טיפול. בשלושת החודשים הראשונים צריך להגיע לבית החולים כל שבוע אל אח"כ כל כמה חודשים. הילד לא סובל ביום יום. יש ימים קלים יותר ופחות. וקשה להתרוצץ. א ב ל את מאוד נסערת עכשיו ולקחת את הק"פ למקום לא לו. (לשמחת כולנו). חבל שלא שמרתי מייל ישן מאמא לילד עם ק"פ יש לו אחות תאומה. אני לא זוכרת הרבה פרטים עליהם, הם מאושרים עם התאומים שלהם. אני זוכרת שהם עברו כמה רופאים עד שהגיעו למישהו טוב ולכן אני יכולה ממש ממש להמליץ לעשות הכנות- לבחור רופא בעיקר- לפני הלידה. לקנות- או לראות היכן יש- בגדים מתאימים. בהצלחה רבה. אנחנו כאן לאורך כל הדרך. עידית ועודד ואושרי תסתכלי בגלריה של הילדים שלנו כאן בפורום. הילדים שלנו שמחים, טוב להם. תקראי באתר שלנו (הכתובת בחתימה שלי) יש לי ילד מ ד ה י ם. היכן אתם גרים? נשמח להיפגש. ארשום לך במסר את מספר הטלפון שלי. ולגבי החששות שלך לגבי אם את חזקה מספיק. כשתהיי אמא תביני עד כמה אין מקום לשאלה כזו את שם בישבילם הם החיים שלך. האהבה המטורפת הזו גוברת על הכל. וכמובן כמובן כמובן שאת לא לבד. לילדים יש אבא! תדברו תמיד על הכול. אנחנו כאן בפורום נעזור לך במה שנוכל. לבחור רופא וכדומה. ימליצו לך על רופאים למעקב הריון... תבקשי מה שאת צריכה וננסה לעזור בכל. כתבת "במקרה הטוב" במרחאות. זה כל כך לא במחאות. ק"פ זו בעיית הלידה הנפוצה ביותר. (יש ויכוחים על בין 1/1000 ל1/450 ילדים שנולדים איתה). משמח שאנחנו לא שומעים עליה, אולי זה בגלל שרב מי שנולד עם ק"פ חי חיים רגילים ביותר ואחרי שלב בטיפול הראשון אף אחד כבר לא רואה הבדל. כשהמיילדת שלי סיפרה לי שלתינוק יש ק"פ היא ישר אמרה "גם לאחינית שלי היה, היא כבר בת 23 אין לה שום בעיה" המילדת השניה שלי אמרה "גם לאחיינית שלי היה ק"פ והיא הייתה מעודדת בתיכון". והרשימה ממשיכה. פתאום נראה שכול מי שסביבינו נולד עם ק"פ. חבר טוב שלי ראה את הנעליים של אושרי ואמר "גם לי היו כאלו אני לא ממש יודע למה" לכי תדעי האם הוא לא יודע שהוא נולד עם ק"פ? אין לי מושג. כל החיים שלך הולכים להשתנות, זה ממש נכון. כי תהיה אמא, זו מתנה נפלאה ביותר.

גווניבר

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני בת 23, ונולדתי עם קלאבפוט דו-צדדי. נכון, גידול תאומים זה עסק לא פשוט, במיוחד כשלאחד מהם יש בעיה אורטופדית. החיים שלך הולכים להשתנות, בגלל שיוולדו לך שני ילדים מקסימים, ולא בגלל סיבה אחרת. את מוזמנת לקרוא בסיפורים האישיים את הסיפור שלי, וגם את הסיפור של אמא שלי. אני בטוחה שאם תשאלי אותה אם ההשקעה בי הייתה שווה, היא תגיד לך שכן
. טוב שאת מתעניינת בנושא, הטיפול בימנו פשוט ואפקטיבי, כםי שבוודאי קראת. מוזמנת תמיד לפנות במסרים,

למעלה