חדשה - המון שאלות...

PAPI0301

New member
חדשה - המון שאלות...

שלום לכולם,
אני אמא לתאומים בני חודשיים ובן "גדול" בן 3.5
אני מניקה אותם (התאומים) כמעט מלא. כשאני יוצאת או כשאמא שלי שומרת עליהם אני נותנת להם תמ"ל . אני מניקה ביחד בעיקר אך לפעמים בנפרד - . אם אני עייפה אני מעדיפה ביחד ואם אני עירנית אז לחוד ...ההנקה נמשכת סביב ה 10 דקות והם יונקים כל שעתיים + / - .
המשקלים (לפני שבועיים) 3.5 + 4.5 השאלות שלי:

+ הגדול שלי לאחר כל הנקה - פולט...כל זמן פולט!!!. מה עושים עם הפליטות האלו? האם זה אומר שהוא אוכל יותר מדי? האם אני אמורה להפסיק אותו?אם זה תלוי בו אז הוא יכול להמשיך ולהמשיך ולהמשיך לינוק ואחר הוא פולט המון...גם בקושי עושה גרעפס.
+ אשמח גם לדעת איך אתן עושות גרעפס לשניהם ביחד. בהתחלה היה לי יותר קל כי היו קלים עכשיו הם שוקלים יותר וזה נהיה ממש קשה וכבד.
+ אין להם יציאות כל יום אלא כל 4, 5 ימים- האם זה טבעי?וגם היציאות בצבע ירוק - מה זה אומר?הגדול סובל מהמון גזים.
+ במהלך היום הם יותר עירניים ולא רוצים רק לישון ולאכול . רציתי לדעת איך אתן מעסיקות אותם - באילו משחקים ? איך נראה מהלך היום איתם?
+ איך אפשר להניק ביחד כשיוצאים החוצה? אפשרי בלי כרית הנקה? הם בדרך כלל בוכים באותו זמן...
+ איך אפשר לתת תשומת לב בלעדי רק לאחד?זה הקטע הכי קשה שלי
+ אני בדרך כלל לא שואבת, מחוסר זמן אך הייתי רוצה כי באוקטובר אני חוזרת לעבודה.איך משלבים שאיבות בכל התהליך במיוחד שהם יונקים כל כשעתיים ובין לבין אני צריכה גם לנוח , לאכול ולטפל בבית?!
זהו בינתיים, בטח יהיו לי עוד שאלות בהמשך...
אני שמחה להיות פה!!!!

יכי67

New member
הי ברוכה הבאה

ברוכה הבאה, מזל טוב וכל הכבוד על הנקת תאומים, זה לא מובן מאליו!!!
החודשים הראשונים הם לא פשוטם, מגיע לך צלש על זה שאת עומדת בעומס ומניקה כל שעתיים! ויש לך עוד ילד קטן בבית.
כמה תשובות מהירות - הגרפס הוא לא חובה,
בגיל הזה זה כבר נורמלי לפעמים לראות ימים שאין בהם יציאות, במיוחד שמדי פעם את נותנת תמל אבל - חשוב לדעת שהעליה במשקל שלהם מספקת, ולא אמרת מה היו המשקלים מאז הלידה.
לא פשוט לחשוב על חזרה לעבודה ושאיבות. עקרונית, אם את משלבת תמ"ל באופן קבוע ולא שואבת במקום אותה הנקה שדולגה, את צריכה להבין שכמות החלב שלך ירדה מעט (כי כל בקבוק תמל מחליף הנקה וההנה היא מנגנון של אספקה ודרישה, כלומר, אם לא יונקים, הגוף מייצר קצת פחות). האם את רוצה לבסס את החזרה לעבודה על שאיבות ולא על תמל?
אבל - נראה לי שקודם כל חשוב לעזור לך ולענות על השאלות היותר דחופות אז,

יש עוד כמה פרטים שחסרים:
- באילו משקלים הם נולדו? באיזה שבוע של ההריון?
האם הם ינקו מההתחלה?
האם התינוק הגדול שפולט, עושה את זה כבר חודשיים או שזה משהו שקרה עכשיו לאחרונה?
האם הייתה מעורבת באיזו שהוא שלב אשת מקצוע בתחום ההנקה?
האם היציאות הירוקות והגזים - זה משהו פתאומי בימים האחרונים? האם שינתי משהו במזון שאת אוכלת? ירוקים? חלב?

מחכים לתשובות

PAPI0301

New member
תשובות

היי , הנה תשובות לשאלותיך...
התאומים נולדו באמצע שבוע 36 במשקלים 2032 ו 2616
הם ינקו מהתחלה - אך בתינוקיה מדי פעם הבאתי להם תמל
אני לא משלבת תמל באופן קבוע רק כשאני יוצאת (מעט מאוד). אני לא שואבת כשאני יוצאת (איך אפשר? עם משאבה ידנית?) כשאני חוזרת הביתה אני שואבת מיד או מניקה מיד.(תלוי אם רעבים או לא)
אני מעוניינת לבסס את החזרה לעבודה על שאיבות ולא תמל
הגדול די התחיל לפלוט מהחודש הראשון והגזים הגיע בשבועות הראשונים. לא שמה לב למה שאני אוכלת - אוכלת מה שבא...
אני שותה אבל הרבה בירה שחורה.ואולי קערה של קורנפלקס עם חלב כל יום. בהתחלה היציאות היו צהובות וכמעט כל יום ואז מהחודש הראשון זה השתנה - אצל שניהם.
לגבי יועצת הנקה - לא רואה בזה צורך כי הם יונקים יפה ועולים יפה במשקל. צריך בכל זאת להתייעץ?

תודה

אמבי10

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב!

אל תרגישי לא נעים עם השאלות, זה בדיוק המקום לשאול אותן והבנות פה מלאות ידע שרק מניקות תאומים יכולות לרכוש.
כל הכבוד על ההנקה! זה לא פשוט ודורש המון כוחות אבל משתלם בסוף. נשמע שהולך לך טוב והם יונקים היטב.
לגבי פליטות- אין מה לעשות, רק לא להשכיב מיד אחרי האוכל על הגב אלא בטרמפולינה או סלקל. גם אם זה נראה שהוא יונק המון תשימי לב שלפעמים זה יניקה ולפעמם רק מציצה. את יכולה לשמוע אם הוא בולע או לא. גרעפסים- לא חשוב כ"כ להקפיד. אחרי ההנקה תניחי אחד ותעשי לשני ואז תחזרי לראשון. גם אם לא עשו לא קרה כלום. אם זה יפריע להם הם יבכו וגם ככה תרימי אותם ואז זה יצא. אצלי למשל בלילה אני בכלל לא מרימה לגרעפס אלא ישר מניחה במיטה והכל בסדר.
לגבי היציאות- נראה לי בסדר.
אין ממש איך להעסיק אותם. אפשר לשים מתחת מובייל, לקחת לטיול בעגלה, לדבר אליהם, לשיר להם, לשים מוזיקה וכד'.
מאוד קשה להניק בחוץ בלי כרית ולדעתי גם לא פרקטי לקחת את הכרית לכל מקום. אני מניקה בחוץ בנפרד. אצל ההורים למשל אני נעזרת בכמה כריות ומצליחה להניק יחד.
תשומת לב אפשר לתת לאחד כשהשני ישן ואח"כ להפך. אני נותנת הרבה תשומת לב באמבטיה כי הם אוהבים את זה ורגועים. (שלי בני חצי שנה, בגיל חודשיים עוד לא כ"כ אהבו אמבטיות אבל זה משתפר)
לגבי עבודה- לא פשוט. אני חזרתי ליומיים בשבוע למשך 5 שבועות (אני מורה) והצלחתי לשאוב, לא קל. מה שכן, את חייבת לאסוף סטוק קטן לפני שאת חוזרת. את יכולה לנסות לשאוב בלילות פעם אחת ולאט לאט יצטבר. אני שאבתי במשאבה ידנית, אם יש לך חשמלית עוד יותר טוב.
לשאלות נוספות אנחנו כאן

בהצלחה!

גלגס

New member
ברוכה הבאה

הי פאפי
גם הבת שלי היתה פולטת המון וגם הגדול שלי. לא התרגשתי מזה יותר מדי... אלא אם זה בכיוון של רפלוקס ואז צריך לבדוק. למרות שזה לא נשמע ככה ממה שאת מתארת. הבת שלי גם התנהגה באופן דומה עם היציאות- פעם בכמה ימים.
כשהם עירניים כדאי להשכיב אותם כמה שיותר על הבטן. גם אם הם מתעצבנים. אפשר לשים להם בובות עדינות או ספרים מול העיניים או הכי נחמד- להשכיב אותם על הבטן זה מול זה כך שהם יראו אחד את השני. לנסות לעודד אותם על ידי שירה ודיבור...
גם נחמד לצאת החוצה ולפרוש שמיכה מתחת לעץ- ענפים ועלים שזזים ברוח זה מרתק...
קשה להניק יחד בלי כרית בגיל הזה. תנסי אולי לצאת אחרי הנקה. אולי גם ליזום הנקה עם אחד מהם קצת לפני שהם מראים סימני רעב כדי שלא יבכו שניהם יחד. האמת שבגיל הזה לא יצאתי איתם לבד למקום שאני לא מכירה בו אפ אחד. תמיד היה מישהו בסביבה שיכל לעזור לי להרגיע את השני.
לגבי תשומת הלב- זה אכן קשה אבל מה לעשות, הם תאומים. ועוד יש להם אח גדול שבטוח צריך גם תשומת לב מאמא שלו. כמו שאמבי אמרה- כשאחד ישן. אבל גם אם שניהם עירניים את יכולה לנסות להתרכז יותר באחד. אפשר לשים אחד בטרמפולינה ולהיות עם השני. אני בטוחה שתמצאי הזדמנויות ואת הדרכים שלך. אבל אין ספק שזה היה המשבר הכי גדול שלי בגידול תאומים, אחרי שעם הגדול שלי השקעתי בו את כל כולי, לפתע הייתי צריכה לחלק את עצמי בין 3 קטנטנים ( ה״גדול״ שלי היה בן שנה ו10 כשהתאומים נולדו...). ועדיין אני מאד מתאמצת כדי לתת לכל אחד את היחס האישי אבל זה קורה.
השנה התאומים יכנסו לגן ואני מפנטזת על להשאיר לעצמי יום חופשי בשבוע וכל שבוע להשאיר בבית ילד אחר ליום כיף אחד על אחד עם אמא. נראה אם אצליח לעמוד בזה...
לגבי השאיבות- אין לי נסיון עם שאיבות בשביל העבודה אבל פז״מ שאיבות יש לי... האם יש לך עזרה? זה יכול לייצר קצת זמן שאיבות. אבל עדיף לשאוב בזמן קבוע כדי שהגוף יתרגל, כמו להוסיף הנקה. מן התם כשתחזרי עבודה תשאבי בעבודה בזמן שהם אמורים לינוק. אבל אני מצטרפת לאמבי עם ההמלצה ליצור סטוקים. כדי ליצור סטוקים לפני תצטרכי להוסיף שאיבה. אבל בנושא הזה יש חכמות ממני. רק אגיד שעם הזמן יהיה לך קצת יותר זמן, אולי.
יצא לי ארוך... מקווה שגם מועיל...
שמחות שאת פה!!!

פליטות וקקי ירוק

הי פאפי

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו.
אין ספק שזו התחלב מורכבת, משקלים קטנים ועוד אחד פיצי בעצמו בבית..
תזכרי שגם כשהם עכשיו בני חודשיים - הם עדיין קטנטנים.. כאילו רק כעת נולדו.
הנקות של 10 דקות נשמע לי על פניו קצר קצת בגיל הזה. זו הדרישה שלהם ? או שאת מנתקת אותם ?
הפליטות - יכולות להיות בגלל זרם חלב חזק. האם נסית לעשות יותר הפסקות ?
לפעמים זה בגלל שהשסתום בוושט לא מפותח עדיין וכל תזוזה הכי קטנה גורמת לשסתום להיפתח.
אפשר להניח אותו אחרי ההנקה בתנוחה קצת אנכית - על טרמפולינה או על כרית שכוב באלכסון כשהראש מוגבה מהגוף.
קקי כל 4 ימים - לרוב זה תקין, אם הם עולים בצורה תקינה במשקל, ויש מספיק פיפי והם גרועים רוב הזמן.
לגבי הצבע - זה לא אמור להיות ירוק. זה יכול להיות בגלל שהם שותים בעיקר את החלב הקדמי ולא מגיעים לחלב האחורי השומני. היום, לרוב,כבר לא מתייחסים יותר לחלב קדמי ואחורי. נהוג לתת לתינוק לנהל את ההנקה - כלומר להחליט מתי הוא רוצה לינוק וכמה זמן, והוא יודע להגיע לחלב האחורי בעצמו.
שאלתי קודם - האם את מנתקת אותם מהשד ? יכול להיות שזו הסיבה.
יכול להיות גם שזה נובע מליחה, לפעמים כשתינוקות מצוננים ויש ליחה - הקקי ירוק.
מחכה לתשובות שלך ונמשיך משם.

PAPI0301

New member
תודה על כל התגובות

ובכן הנה תשובות לשאלות: אני לא מנתקת אותם מהשד אז זה כנראה הדרישה שלהם. הם לרוב מפסיקים לבד.אני בהחלט יכולה לעשות יותר הפסקות - אולי זה הפתרון. איך אני יכולה לדעת עם הם מגיעים לחלב האחורי? אחרי כמה זמן הוא מגיע?כמה זמן אמורה להמשך הנקה בגיל הזה?לפעמים יש לי זרם חלב חזק ואז אני רואה שהם לבד מפסיקים לינוק ואז אני מחברת אותם שנית.
בימים האחרונים הם היו מצוננים באמת אז יכול להיות שבגלל זה יש צבע ירוק.מקווה שמידע זה מספיק אם לא אשמח לענות על עוד שאלות..דרך אגב- סוף סוף עשו קקי היום...

גלגס

New member
איזה אושר

אני זוכרת את הימים שהבת שלי עשתה קקי אחרי כמה ימים שהיא לא עשתה. איזה אושר זה היה

איך העלת לי את התחושות האלה פתאום. שכחתי מזה...

המשך

הי פאפי

תודה על התשובות שלך.
איזה יופי שהיה קקי!!! אין ספק שזה משמח מאוד. :)
מאוד יכול להיות שזה היה בגלל הצננת. חכי עוד שבוע-שבועיים ונראה מה קורה, אם זה ממשיך או לא.
אין דרך לדעת מתי מגיע החלב האחורי. בגלל זה אומרים שצריך לסמוך על התינוק שיודע להוציא לעצמו את מה שהוא צריך ולכן לא להגביל את ההנקה בזמן. כי כשאנו קוצבות את ההנקה בזמן - אין לנו דרך לדעת אם הוא קיבל את כל מה שהוא
צריך או לא.
קשה גם לדעת כמה זמן אמורה הנקה להימשך בגיל הזה - כי כל תינוק הוא שונה וגם אנחנו האמהות שונות אחת מהשניה.
כל עוד העלייה שלהם במשקל טובה, והם רגועים רוב הזמן ועושים פיפי וגם קקי (גם אם לא כל יום) - כנראה שהם מוציאים לעצמם את מה שהם צריכים.
תינוק שלא רוצה לינוק - לא ימשיך לינוק אחרי שחיברת אותו לשד. בניגוד לבקבוק -שהרבה פעמים התינוק יבלע את החלב/תמ"ל שבו גם כשהוא לא ממש רעב - בהנקה זה לא אותו הדבר.

בהצלחה
עדכני אם יש שינוי בקקי

למעלה