חדשה/התייעצות

פנינה21

New member
חדשה/התייעצות

הי,
אני בת 30. בחודש האחרון שני אירועים של נפילת סוכר (שנמדדו היו יותר) אחד במהלך אשפוז השני בבית.(21 המדידה הכי נמוכה).
אין לי אבחנה של סכרת. יש במשפחה אנשים שיש להם. כל האירועים הם בלילה/לפנות בוקר. יש השערה שנפילות הסוכר הם חלק ממחלה אחרת אבל היא התפרצה לא מזמן ואני זוכרת אירועים של נפילות סוכר שנים אחורה אותם מאפיינים פשוט כנראה לא הגיע למספרים כאלה/לא הרגשתי כל כך רע ועוד לא היה לי מד סוכר.

התור לרופא מומחה רק עוד כמה ימים ואחרי כמה שעות מול דר גוגל אני כבר לא יודעת מה לחשוב .
הרופא הזכיר מד סוכר רציף , ואמר שזה נורא יקר.. אני מתלבטת מאוד לגבי זה נשמע לי הדבר הנכון לעשות אחרי האירוע הזה אבל זה בא ביחד עם צורך להחליט על שתי תרופות שעולות יחד לחודש 4800 שאין לי , ואני קצת מרגישה שאני מנחשת מה יגרום למצב החירום הבא..
חוץ מזה קיבלתי היום מלא ציוד: גם בקבוקנים שהבנתי שהם סוכר לשעת הצורך.(כמה לשים בתיק ?- מצאתי באנגלית הוראות שמהן הסקתי ש-2 .. ..) וגם מזרק שהתבקשתי להסביר לכל מי שסביבי מה עושים איתו בחירום(רק שלי אין מושג.. הוסבר לי שזה דומה למזרק אפיפן שכבר יש לי אני ממש רוצה הוראות יותר מסודרות ולא מצאתי) . ובעיקר הוראה להמשיך למדוד.
אשמח לעזרה.

shron17

New member
שלום לך פנינה ,במקרה כמו שלך,,

יקירה,
הסברת שקיבלת ציוד רפואי ,הכול חדש בשבילך ,ושאין לך מושג מהו,,
לכן,במקרה כזה הייתי פונה שוב לרופא שרשם את התרופות, בכדי לקבל ממנו ישירות
הסברים,הרי תפקיד הרופא להסביר ולרשום לך באופן ברור ,הודות התרופות שרשם לך את מטרתם ,את המינון הנכון,ואת דרך השימוש בהם.
תבקשי שירשום לך את אופן השימוש בכול תרופה.
במצבך החדש,את חייבת לקבל מהרופא הסבר ברור,לפני השימוש בתרופות,
בפרט שאצלך זה מיועד לסייע להצלת חיים.(תבררי עם הרופא אם זה סוג של אלרגיה.)
&nbsp
תרגישי נוח לגשת לרופא שלך, תפקידו ואחריותו להסביר לך על שימוש ומינון של כול תרופה אשר רשם עבורך,ולרשום זאת עבורך באופן ברור, בפרט שכול הנושא עדיין חדש לך.
במקרה המיוחד שלך,לא כדאי להסתמך רק על מידע בפורום .
תרגישי טוב,
בריאות והצלחה.
&nbsp

פנינה21

New member
בשבועות האחרונים זה פשוט נראה שכולם מופתעים מקצב ההתפתחויות

תודה אני בדרך כלל עושה בדיוק את זה פשוט קצב ההתפתחויות בשלושת השבועות האחרונים מסחרר בשביל כולם ..

רופא המשפחה שלי הוא המזל שלי אני אומרת את זה הרבה.. נראה לי שהוא היה די מופתע בשני הביקורים האחרונים שלי אצלו(שיתוק קיבה ועכשיו זה ..).. וכן המצב המוזר שלי אני כנראה הראשונה עם האבחנה הזאת בארץ .. הייתי בבדיקה בשני בתי חולים גדולים והם לא מכירים עוד מקרה בישראל.. זה עושה המון בעיות כי אני אמורה להתחיל טיפול שהוגדר כבר לפני כחודש כדחוף ואין לי אישור כי זה לא בהתוויה לפי סל בריאות..

העברתי את רוב הערב אתמול באינטרנט.. מצאתי סוג של סכרת שמה שכתוב מתאים בדיוק למה שקורה לי בשנתיים האחרונות(לפני כשלוש שנים עברתי מ-90 ל-70 במשקל במהלך הקיץ ככה פתאום ומה שירד זה האחוז שומן כולם קראו לי גמל באותו קיץ ואמא אמרה אתמול כששאלתי שמלאתי את התיק באוכל ובליטרים של מים .. ואז התחיל בלגן רפואי עצום ואני לא מאמינה שלא חשבתי לבקש שיוודאו שזה בסדר יש במשפחה והייתי צריכה לחשוב על זה .. . בדקתי בהיסטוריה שלי בקופת חולים ולא עשו בדיקה של המוגלבין מסוכר מאז 2014 .. אז כן יכול להיות שזה נובע באופן ישיר מהמצב שלי אבל לדעתי כשיעשו תיהיה להם הפתעה ..יש לי תור דחוף למחר לרופאה הרלוונטית ..

אני צריכה למצוא דרך להסביר בפשטות לגבי המזרק גלוקגן..אני גרה עם אבא שלי והרופא ביקש שאסביר לו מה לעשות בחירום..לא ממש הצלחתי אתמול אבל אבא ממש התחנן שאני אקנה את המד הרציף כי אז תיהיה איזה התראה לפני שזה קורה.. זה נורא יקר ..וביקש שאפתח את החסכון ואממן את הטיפולים היקרים לכמה חודשים ... בתקווה שעד שיגמר הכסף נמצא גורם שיאשר את זה..

ואני צריכה לעדכן את הכרטיס חירום שיש לי בארנק
ולדעתי להוסיף עוד צמיד כי על הצמיד הרפואי שלי נגמר המקום.

אני מפחדת כרגע משתי התשובות האפשריות .. גם מהאופציה שזה סכרת וגם מזה שהשיבוש במערכת העצבים אצלי למד טריק חדש ..(כי לשבשב במפתיע את לחץ הדם הדופק והטמפרטורה זה לא מעצבן מספיק)..

אשמח להסבר על הגלוקגן
ולאיזה בסיס לגבי מתי בודקים סוכר(אוכל , ספורט, לפנות בוקר..)..

מה חשוב שאשאל את הרופאה מחר?

shron17

New member
אגב, לא צריך לחכות למעבדה בשביל A1C,,

תמורת 10 שקלים יערכו לך בדיקת המוגלובין מסוכרר,(A1C) עם תשובה מיידית לתוצאה,
ב-"גפן מדיקל "- ת"א- מתחם סי -אנד -סאן .
&nbsp
להזמנת יום ושעה לבדיקת A1C,להתקשר לטלפון 052-3427724
(ישנו גם שירות לבדיקה הזו,בחלק מסניפי הסופר-פארם.)

פנינה21

New member
תודה

אחרי כמה שיחות טלפון מצאתי סופר פארם קרוב שאפשר להבדק בו..
בהמשך הערב.

shron17

New member
לפי שאת מתארת זו בעייה מורכבת,

ההמלצה שלי,
במידה ויש לך ביטוח משלים ,יהיה עדיף לקבוע פגישה אצל רופא מומחה בתחום,
(ולאחר מכן,תגישי את הקבלה לקופה שלך,ותקבלי החזר כספי מהביטוח המשלים.)

פנינה21

New member
אין כזה בארץ

ראיתי את המומחה לזה ... הוא בטוח באבחנה הראשית ובכל מה שזה אומר..
בדקתי מדדתי פעם בשעה אחרי ארוחת צהורים.. לעומת שעתיים לפני האוכ עייה קטנה כעבור פחות מארבעים דקות התחילה ירידהואחרי שעתיים וחצי עלייה..

מומחים בארץ הם לחלקים מתוך הבעיה וזה פחות מועיל .. וגורם להתנגשויות בין טיפולים. את התרו]ה הכי חשובה אני בתהליך לייבא לישראל..

בבדיקת כל גילונות המיון מהשנים האחרונות(יש המון בגלל המצב) הכי גבוה היה 179.וזה לא מאוכל היו מעל 7 שעות מאז האוכל.. אכלתי אחרי ה-7 שעות ביס וחצי ואז הגיע תגובה אלרגית לאכול ..ועברו עוד שעתיים עד הבדיקה הזאת..

shron17

New member
אם אין כזה בארץ? אז בפורום -סוכרת יש כזה?

&nbsp
האם לא שלח אותך הרופא ,לערוך בדיקות אלרגיה אצל אלרגולוג -שמומחה לאלרגיה ?
&nbsp
ההמלצה שלי לגשת לרופא, לבקש הפניה לאשפוז-יום, בבית -חולים,בכדי לעשות בדיקות מקיפות.
יקירה,הייתי מאוד רוצה להשיב לך ולפתור את בעיותייך,ושתצאי במהרה מהבעיה שלך,
אבל בפורום סוכרת ,אין פה רופאים, אלא אנשים סוכרתיים שמנסים להתאזן-,ותו לא.
&nbsp
איחוליי שתהיי בריאה וחזקה,ושבעייתך תיפתר בהקדם.
ושיהיו במהרה בשורות טובות.

פנינה21

New member
תודה

אני אוספת מידע על כל בעיה בנפרד ואז מחברת מה שאפשר אחרת לא הייתי מבינה מה יש לי ולא הייתי יודעת לאיזה רופא לפנות ומה לבקש ממנו ולא הייתי מגיעה לרופא מחו"ל ומגלה מה האבחנה... אין ברירה אם אני אחכה לרופאים זה לא יזוז לשום מקום

shron17

New member
אגב האם קיבלו אותך לבדיקת A1C ?

בסניף הסופרארם שאליו התקשרת ?
כמה הם גובים עבור הבדיקה ?

פנינה21

New member
תודה

עולה 25 שח . יצא 5. הרופאה מנסה למצוא פתרון לבעיה ושלחה לכמה בדיקות בערב אני אנסה לחפש בדיוק מה הבדיקות שהיא ביקשה .בדיקה של האנסולין עצמו ועוד אחת..

תומרונתם

New member
מנהל
שלום לך

מצטערת על ההיעדרות, היה לי שבוע מטורף... (מסיבות טובות!)
&nbsp
נראה שיש לך מספר בעיות חופפות ובאמת שקשה לתת ייעוץ במקרה כזה. אם את מעוניינת, אני יכולה להמליץ לך על רופא שמתמחה במקרים קשים לפיענוח כאלה, ויכול לעזור לך לנווט (אני מכירה אותו באופן אישי וממליצה ללא קשר לפורום).

פנינה21

New member
בנתיים אני מאושפזת

יצאתי מטיפול מוגבר אתמול
ואני מתחילה לאט לאט לעשות דברים
ראיתי שהבדיקות חזרות
היה לי באותו בוקר סוכר 93 בצום
אינסולין 3 ומשהו
והcפפטיד 500 ומשהו
אשמח לפרשנות..

כשאשתחרר אחליט למי לגשת ומה לעשות
תודה

תומרונתם

New member
מנהל
רוצה רק לבדוק מה שלומך?

האם הרופאים הצליחו לאבחן מה קורה?
מקווה שאת מרגישה טוב!

פנינה21

New member
זה מונח בצד הנסיון להבין מה קורה עם הסוכר

אחרי עוד התקף
שהפעם לא נעללם לכ ךכ מהר ואחרי שתפסתי חיידק בדם..
אף אלד לא מנסנ ךהבין מה קורה

תומרונתם

New member
מנהל
אוי, זה ממש מאכזב שלא מטפלים בזה

אני מכירה רופא שיכול לעזור לך, הוא גם סגן מנהל מחלקה באחד מבתי החולים הגדולים כך שהוא רציני.
אנחנו די עמוק בתוך השרשור כך שזה לא ייחשב פרסומת, זה הלינק לאתר שלו - אולי כדאי לך להיפגש פעם אחת ולראות אם הוא יכול לעזור. הוא איש מאוד נחמד ולפי מה שכתוב באתר זה בדיוק מה שאת צריכה

&nbsp
http://www.gidi-stein.com/
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
בת כמה אתה חושב שאני?

הבן הגדול שלי סיים תיכון, חגיגות, מסיבות, טקסים...
וגם הלך האוטו. אבל זה לא בקטגוריה של דברים טובים... רק גוזל זמן שאין

&nbsp
(הערה: דווקא לפי הגיל שלי יכולה להיות לי נכדה...
)

אבו זקן

New member
אופס

ההודעה ששלחתי הקדימה את זמנה, אבל יש לה חיי מדף ארוכים כך שתוכלי להשתמש בה בעת הצורך.

למעלה