חדשה ובודדה

echoraz4

New member
חדשה ובודדה

היי לכולן!
האמת היא שהייתי בפורום הזה לפני אי אלו שנים... אז הייתי מאורסת ולא ידעתי עד כמה אני בשלה לחתונה.
עכשיו אני כבר נשואה ואפילו אמא. האמת היא, שקצת קשה לי למקד את עצמי בכתיבת שורות אלו. אני בודדה. ואני חסרת ביטחון בגלל שאני שמנה. הייתי שמנה גם לפני ההריון ומאז לא הצלחתי לחזור למשקל שלי, שגם ככה היה גבוה לפני כן.
תחושת חוסר הביטחון העצמי שלי כבר הפכה לתחושה של בושה כל כך גדולה שאני לא הולכת לבריכה שממש קרובה לבית שלי, אני ממש ממש רוצה ללכת לבריכה. לא, אני לא יודעת איך לא לדפוק חשבון. אני מרגישה את המבטים. כבר תכננתי ללכת ולהכנס עם בגדים. עדיין לא הצלחתי. אני גם מתביישת כבר לצאת מהבית או אפילו לעשות טיול לאורך הטיילת בחוף הים.
בעלי כל היום עובד עד שעות מאוחרות ואני עם הילדה בבית.. עד ספטמבר... בינתיים אני בבית. מתביישת אפילו לצאת עם הילדה לטיולים.
יש לי חברה שבאה בכל יום ויוצאת עם הילדה לטיולים, גני משחקים ולקניונים.
נמאס לי ממבטים שיפוטיים, גברים ונשים שסורקים מכף רגל ועד ראש. ולא, זה לא מבטים טובים. זה רחמים או סלידה או זלזול.
גם כשאני כבר רוצה לפנק את עצמי באיזה בית קפה או מסעדה או לקנות לעצמי בגדים, זה בלתי אפשרי
אני לא מוצאת חנות עם בגדים במידות שלי. פעם הייתי קונה ב״מתאים לי״. יש לי מעט בגדים שכבר לא יושבים עלי יפה בכלל. כשאנחנו יוצאים לאכול איפשהו עם חברים או רק אני ובעלי, אני מרגישה שאני חייבת להזמין סלט ולא מה שבאמת בא לי. עדיף שיחשבו ״הו, לפחות היא מנסה לרזות״ מאשר שיחשבו ״איזו בהמה!״
מה עושים עם כל הרגשות האלה? ו.... איך שכחתי... איפה קונים חזיות איכותיות לנשים שמנות?

destiny23

New member

לא יודעת מה להגיד אבל קבלי חיבוק....
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לגבי חזיות ב-איביי.

לגבי בגדים - שמעתי על חנויות בשם בורדו ופיפה

שיש בהן בגדים יפים במידות נדיבות, למרוןת שאני מודה שלי עדיין לא יצא לבקר בהן.

ולגבי כל השאר - אני חושבת שזה עניין של תהליך. את לא צריכה לצפות מעצמך מיד לצאת לבריכה ולהסתובב בביקינ נניח. אני חושבת שאת יכולה להתחיל בצעד קטן למשל להצטרף לחברה שלך כשהיא לוקחת את הילדה לבלות בחוץ, כי יותר קל להתמודד עם החששות יחד. ברגע שאת תסתובבי עם מישהי אחרת אולי יהיה לך יותר קל?

echoraz4

New member
תודה

אני אבדוק את עניין הבגדים.
בנוגע לחברות לצאת איתן... לצערי יש לי רק שתי חברות טובות. שתיהן רזות. אחת היא אמא טריה שנראית כמו דוגמנית והשניה רווקה תל אביב קטנה ורזה
לידה אני נראית כמו ביג מאמה...
אני גם ככה תמיד נתפסת ביג מאמה
שבוע טוב

את צריכה להסתכל על זה אחרת...

לא על איך את יותר שמנה מהן, אלא שאם שתי רזות כאלו הן חברות שלך זה אומר שאת ממש ממש שווה.

echoraz4

New member
אף פעם לא חשבתי על זה ככה

דרך מעניינת לראות את הדברים

echoraz4

New member
אבל...

זה קצת דופק את הקונספט של ניסיון להערכה עצמית. כי בעצם זאת דרך נעימה לומר שהן: שאני צריכה להיות שמחה ולאהוב את עצמי כי הן... ״בנות האלים״ ה״כוסיות״, מוכנות ורוצות להיות חברות שלי... אגב, רוצות מאוד. הן הרבה יותר דומיננטיות בקשר. אז בהתחלה, חשבתי שזאת אחלה גישה, אבל בעצם זאת דרך עדינה לומר ״תגידי תודה שהחברות הכוסיות שלך הן חברות שלך, זה מעיד שיש בך דברים אחרים טובים מעבר למימדים שלך״. משהו מוזר לי ולא מתחבר לי... חצי הכוס המלאה הזאת, היא בעצם ריקה. אני מצטערת שאני נוברת בעניין, אבל אני מתוסכלת מאתמול בבוקר מחוסר היכולת שלי ללכת לבריכה או לים
למרות שיש כבר משהו באופק, בזכות מישהי מהפורום הנוכחית

&nbsp

או אולי זה פשוט אומר...

שבעצם המראה החיצוני הרבה פחות חשוב ממה שאת חושבת שהוא, ואנשים רוצים בקרבתך כי אכפת להם מתכונות אחרות לך ומידת הבגדים שאת לובשת לא מזיזה להם את קצה הציפורן? זאת אומרת בזוגיות אולי יש למראה החיצוני תפקיד, אבל דווקא בחברויות אני חושבת אלא אם מדובר על מישהי מאוד שטחית - אז לרוב זה ממש לא משנה.

kagome10

New member

זו עדיין חשיבה מהסוג שמודד שווי של אישה לפי המשקל שלה, ועוד לבסס את הערכה העצמית על המשקל של החברות! לדעתי זה גרוע ממש.

niva99

New member
רציתי לחזק אותך

אבל גם לשאול שאלה
ברשותך,

עד כמה המצב הנוכחי מאוס עליך והאם חשבת לעשות איזה שהוא שינוי כדי לצאת ממנו?
האם בזמנך החופשי את מגלגלת תסריטים בראש של איך את כבר אחרי השינוי - מקבלת ואוהבת את עצמך יוצאת ונהנית (כן גם לבריכה) ושמה פס על כולם כשאת מזמינה לך לאכול מה שבא לך?

ועד כמה השינוי מאיים עליך?

echoraz4

New member
מתגעגעת לתשעים או שמונים ק״ג

היי
בנוגע לשינוי המיוחל. כן, אני מדמיינת את עצמי שוקלת פחות. גם שקלתי פחות בעבר. מ50 ק״ג ועד עכשיו... עברתי הרבה ציוני דרך. מאוד אהבתי את 90. ישב עלי טוב מאוד. הרגשתי סקסית ויפיפייה ולכן גם שידרתי את זה.
אני רוצה לרדת מ- 100 פלוס... שם אני נמצאת לצערי ה-מ-ו-ן-! זמן. אני מצליחה לשמור על המשקל הנוכחי שלי.
פגשתי כירורג להתייעצות בנוגע לניתוח קיצור קיבה, הוא הפנה אותי לעבור סדרה של בדיקות. מפה שלם, מצאו תת פעילות של בלוטת התריס. לפני כמה ימים התחלתי לקחת איזשהו כדור בכל בוקר שאמור להפריש את ההורמון שבלוטת התריס אמורה להפריש (אם הבנתי נכון).
באופן כללי, המצב הבריאותי שלי לא טוב. הכול בכלל הולך ומתבהר ב״זכות״ הבדיקות שהתבקשתי לעשות לפני הועדה שאמורה לאשר את הניתוח לקיצור הקיבה.
יקח עוד זמן עד שאני אעבור את הניתוח... יש לי עוד סדרה של בדיקות לעבור. אנדוקרינולוגית הפנתה לאנדו׳ אחרת עם התמחות אחרת ורופא נשים.... כל מיני הורמונים שלי משובשים... הדברים לא מתפקדים כמו שצריך ולא ברור מי גורם למה ואיך עוצרים את המעגל הזה...
לסיום, בנימה אופטימית יותר: אני רואה את עצמי עם ג׳ינס יחסית צמוד (לא סקיני - לא אוהבת) וגופיה שאני לא מרגישה נוח בגלל הזרועות... והכי הכי בא לי עקבים עם גובה רציני. כרגע, אני נראית ממש לא טוב כשאני עולה על עקבים גבוהים.
לאירועים: אני רואה את עצמי בשמלת קטיפה בורדו או תחרה שחורה...
כבר לבשתי בגדים דומים בעבר... הבגדים עוד מחכים לי... אבל אני לא יודעת אם אי פעם אצליח לחזור אליהם בלי הניתוח וכרגע לא רואים ניתוח באופק

עלמה88

New member
קשה לך

שומעים מהמילים ובינהן
לא סיפרת על עצמך כלום מעבר לגודל. מה את עושה? מה מעניין אותך? מה מעניין בך? מה היית רוצה לעשות (חוץ מלרזות)?
אני לא ממש מאמינה שרזון הוא פתרון לבדידות
טוב שכתבת, מקווה שאנחנו עוזרות להפיג את הבדידות

echoraz4

New member
ניסיתי להיות ממוקדת

וגם....
לא הייתי בטוחה עד כמה זה המקום לפתוח נושאים אחרים או לשתף בתכנים אחרים שמעסיקים אותי. מה גם, שאני חדשה כאן ועוד לא מרגישה בטוחה בכדי לחשוף חלקים נוספים באישיות שלי.
לאט, לאט....
קורות החיים שלי הם חצי טלנובלה.
על קצה המזלג: נשואה ואמא לפעוטה מדהימה בת שנה ו-11 חודשים. אני בבית מסיבות בריאותיות קרוב לשלוש שנים.
עובדת סוציאלית במקצועי
מתגוררת בקריות
טיפוס מאוד ביתי מלכתחילה... לפני העליה הניכרת במשקל... ״אבל אני אוהב להיות בבית״ (ז״ל) לגמרי אני. כותבת בלוגים. חלק פתוחים לקריאה וחלק נעולים ופרטיים. קוראת, אוהבת מאוד קולנוע. מצלמת עם קנון 400D
בעבר למדתי הוראה והפסקתי באמצע... עבדתי עם נכים, ילדים בעלי צרכים מיוחדים וגם בתמיכה טכנית... הרבה שינויים, מעברי דירה והתמודדות עם כל מיני קשיים באמצעות אוכל מנחם. האמת היא שלא כל כך מתוקים כמו פיצות, פסטות, סטייקים ו... מה שיכול להפתיע: פירה!! רצוי עם חמאה
הרבה חמאה
&nbsp
עוברת כל מיני בדיקות בעניינים שונים בזמן האחרון. הכוונה היא לעבור ניתוח קיצור קיבה, אבל בכל פעם שאני הולכת לאיזושהי בדיקה יש איזשהו חשד לעניינים אחרים וכל בדיקה מסתעפת לעוד בדיקות...
&nbsp
כמו שכתבתי, לצערי או לשמחתי מאז ומתמיד היו לי מעט חברים. 2-3
אחד עבר לגור רחוק. ובת הזוג שלו ממש התעקשה שננתק את הקשר כי היינו בקשר בחטיבת הביניים
מבינה וגם לא מבינה, אבל לא שופטת. רק עצוב לי ואני מתגעגעת אליו
חברה נוספת טובה שלי - עברה לתל אביב. אני רואה אותה רק בסופי שבוע
חבר נוסף שלי - עובד כל כך הרבה שעות שאני כבר בקשר יותר טוב עם אשתו. אני אקרא לה - נ. נ - ארוכת הרגליים
היא מקסימה. אני באמת אוהבת אותה. אבל אנחנו לא מצליחים לסנכרן זמן בכדי להיפגש. אני לא ניידת. היא לא תמיד ניידת. תלוי אם בעלה (החבר הטוב שלי) משאיר לה את הרכב או לא.
&nbsp
בקיצור... אין לי כל כך חברים. ובאופן כללי... ענייני חברות עם נשים... מאוד בעייתי מבחינתי. אני בטוחה במיליון אחוזים שיש נשים שאני יכולה להיות חברה שלהן מבלי להיפגע כמו שנפגעתי בעבר.... אחרת לא הייתי נפתחת כל כך עכשיו.
אבל עד כה, (פרט לחברה שעברה לת״א) כל אישה שניסיתי להיות חברה שלה הוכיחה שבסופו של יום ״אישה לאישה - נחשה״. זה פשוט שובר את הלב.
&nbsp
לגברי חברים גברים. אם הם רווקים... אז הם מעוניינים ביחסים מיניים (אני נשואה - אז לא!) ואם הם נשואים (אז אין להם זמן לנשום ורב הנשים לא מבינות למה הבעל שלהן מתחיל להיות בקשר עם אישה לצרכי חברות/ידידות. גם לי זה היה עשוי להשמע הזוי).
אז כן, שמנה... וכן.... בודדה
עכשיו הייתי הרבה פחות ממוקדת - מה שגרם לי לכתוב ה-מ-ו-ן-! וגם באופן אינטואיטיבי לחלוטין. כזאת אני.

תראי, גם אני פגשתי לא מעט נשים שהיו "נחשות"

אבל לא כולן כאלו. אני חושבת שיש פה שאלה כפולה: ממה שאני מבינה ממך, את מרגישה צורך בשיפור עצמי (אם בענייני משקל או בעניינים אחרים), שיוכלו לעזור לך גם במציאת חברות. בנוסף, את אולי צריכה להרחיב את מעגלי ההיכרות שלך עם נשים כדי לפגוש נשים יותר חביבות.

את בכל מקרה מוזמנת להצטרף פה אלינו - נשמח להכיר אותך (ואת אותנו) ואולי אפילו פה מתצאי חברות.

echoraz4

New member
זאת באמת אחת הסיבות שאני כאן

עוד שתי נקודות
בנוגע לטרולים... או הטרולית הספציפית... אולי זה סוג של ״קריאה לעזרה״? או שאני נאיבית מידי? כי אם לא ממש מצליחה ליצור קשרים בסיסיים אפילו דרך העולם הוירטואלי.. אז אולי הרבה יותר קשה לקיים קשרים בעולם האמיתי... סתם מחשבה. עד אתמול לא ידעתי בכלל מה זה טרולים.
אני בתמימותי עוד עניתי לה, אם אני זוכרת נכון אז בהרחבה....
&nbsp
נקודה נוספת: אני מבינה שאת מנהלת את הפורום. אז קודם כל, כל הכבוד. נראה לי דורש הרבה משאבים.
יש לי שאלה - נניח שאני רוצה לשאול משהו שאולי כבר שאלו.... ליתר דיוק (אחרי שמצאתי תחתונים - קריצה) אני מחפשת קוסמטיקאית לא שיפוטית במקום נעים, סטרילי... אווירה נקיה ומפנקת... אבל בלי פרצופים ושאלות ותחקירים.
באופן כללי, יש מצב שבכל המספרות ומכוני היופי מרכלים כל הזמן עד האישה שבדיוק הלכה, אחרי שקודם לכן החמיאו לה על כל מיני דברים.
&nbsp
אני לא אישה שנוטה לפטפט עם נהגי מונית או אנשי מקצוע בכלל.... אני גם ככה לא נוטה לפטפט או להקשיב. אני שותקת ומתבוננת.
מה יהיה? אני נאיבית או שבכל מקום מרכלים? העולם כזה מכוער או שזה רק בארץ?
הייתי היום אצל קוסמטיקאית והיה לי כל כך איחסה מכל הריכולים שהיתה לי בחילה של ממש! וזה לא היה מהריח של הלק
סיימתי לפרוק את התסכול שלי. אגב, גם מבחינה מקצועית לא עשו עבודה טובה כמו שרציתי. אני אשמח להמלצות
&nbsp

destiny23

New member
חייבת להגיד

את נשמעת ממש אחלה! אני מקווה שתישארי עימנו.

echoraz4

New member
תודה רבה ו... אשמח לסיפורי הרגעה

מחר אני עוברת ניתוח לכריתת כיס המרה. בעיקרון, לא פחדתי ואפילו שמחתי שהיה לי תאריך לניתוח כי היו לי התקפים מטורפים של כאבי בטן.
&nbsp
מפה לשם, במפגש עם הרופאה המרדימה היא שואלת אותי על המשקל שלי, מחשבת את ה- bmi שלי ופתאום משום מקום, מבלי להסביר, היא מתקשרת למישהו ומשתפת אותו. שיחה קצרה. שאחרי היא אומרת לי כאילו בהסח הדעת: ״יאני הייתי צריכה לקבל אישור מהבוס שלי לנתח אותך כאן כי הbmi שלך מאוד גבוה. כשהוא כל כך גבוה, אז צריך לעשות את הניתוח בבית חולים שיש בו יחידת טיפול נמרץ״.
אני ממשיכה לתחקרה ולשאול. היא מסבירה. ״מעל 50 לא עושים כאן. ואת 49. וקיבלתי אישור מהבוס״.
אחר כך הגעתי הביתה ועברתי על כל מיני דפים שהייתי צריכה לחתום עליהם ואני רואה שיש הרבה כסתח. זה ביאס אותי כי בדיוק בגלל עניינים כאלה, בחרתי לעבור את הניתוח ב״אסותא״. היה כתוב שהרופאה המרדימה העבירה לי מידע בנוגע לכל מיני נושאים.... היתה רשימה של נושאים. היא לא ממש נתנה לי את המידע הזה.
מפה לשם, מחר הניתוח. אני יודעת שזה ניתוח פשוט. בעיקרון הוא פשוט. אבל אני פוחדת מסיבוכים שעלולים להגרם בניתוח בגלל המשקל שאולי יסבך את הדברים.
&nbsp
אני גם פוחדת מכאבי ההחלמה שיגיעו אחר כך. יש מצב שאתן מרגיעות אותי קצת? יש כאן מישהי באמת שמנה שעשתה את הניתוח?

למעלה