חדשה, ובפאניקה (טוב, לחץ מתון).

alice miau

New member
חדשה, ובפאניקה (טוב, לחץ מתון).

כבר כמה שנים מאז הצבא, אני עובדת על שיפור בגרויות ופסיכו כדי להגיע לסכם המטורף שנדרש כדי ללמוד רפואה. כשהחברים מסביבי מסיימים תואר ראשון, אני עדיין עונה לשאלה "אז מה את לומדת?" בתשובה- משפרת בגרויות. אני כבר בסוף של העסק. עם 100 במתמטיקה במועד החורף הקרוב, יהיה לי סכם של כמעל 720 בת"א. אני רוצה להתקבל ב- 2007. למה הפאניקה? כי נכנסתי עכשיו לאתר של את"א, ונחרדתי לראות סכם של כ- 10 נקודות יותר מהשנה שעברה!!! מה קרה כאן? איך קרה כאן? האם זה צפוי לרדת עד לסביבות סכם של 720+? אני יודעת שמדובר בציון שמכיל בתוכו גם את יום המיונים, אבל כך גם ה- 725 שהיה בשנה שעברה... שמישהו ישלח לי זריקת הרגעה דחוף. אני כבר ממש סובלת מהיפר-ונטילציה.

קודם כל תירגעי, תנשמי...

וברוכה הבאה לפורום
סף הקבלה הנוכחי של את"א עוד צפוי לרדת. לדעתי הוא ירד ל730 בערך, שזה לא כזה נורא. אל תשכחי גם שחוץ מאת"א יש עוד שלוש פקולטות לרפואה בארץ. למרות זאת, עם סכם של 720 או קצת מעל, בשנה הבאה תצטרכי ציון גבוה יחסית במו"ר כדי להתקבל. ליתר בטחון, אולי כדאי לשקול לשפר עוד משהו בבגרות, או את הפסיכומטרי בעוד כמה נקודות.

alice miau

New member
נושמת... נרגעת...

כמובן שאני מתכננת לנסות להתקבל לכל שלוש הפקולטות, אם כי אני מתארת לעצמי שת"א וב"ש הן האופציות ההגיוניות ביותר עבורי. עם איזה סכם תל אביבי אפשר להיות רגועה (הסכם שלפני המיונים)? והאם להוציא ציון מפוצץ במו"ר זה שווה ערך להוצאת 800 בפסיכומטרי? אני אנסה לשפר את הפסיכומטרי (721), כמובן, אבל זה לא הראשון שלי, ואני לא בטוחה שזה יהיה אפשרי. רציתי גם לומר שאני קוראת סמויה כאן כבר הרבה זמן, עוד מימי הקומונה, ויש כאן חבורה באמת נהדרת.

טוב

לפי איך שהדברים נראים כרגע, הסכם התל אביבי שאיתו תוכלי להיות רגועה הוא משהו בסביבות 740 ומעלה (לא אנושי, אני יודעת). ככה גם אם מו"ר יוריד לך קצת, עדיין תוכלי להתקבל. למו"ר יש חשיבות לא קטנה בקבלה לתל אביב. כמה שהוא יעלה או יוריד לך את הסכם תלוי בסכם ההתחלתי שלך, אבל הוא בהחלט יכול להשפיע לא מעט על הסיכויים שלך להתקבל. פסיכומטרי בהחלט אפשר לשפר, רק צריך לעשות את זה נכון. אם את קוראת סמויה כאן כל כך הרבה זמן, את בטח כבר מכירה את כל סיפורי ההצלחה.

alice miau

New member
../images/Emo2.gif או מיי גוד

תגידי לי שלא אמרת 740.
אם אני מגיעה עם 728 לפני המיונים, והולך לי סביר במו"ר, אני מבינה שעדיין הסיכוי להתקבל נמוך, לפי מה שאת אומרת... דרך אגב, כשאת אומרת "גם אם מור יוריד לך קצת"... - זה קורה הרבה? איזה ציון במו"ר יכול לגרום לירידת סכם? שמעתי על סיפורי הצלחות פסיכומטרי. אני מחזיקה לעצמי אצבעות לכך שאצליח לשפר, אבל אני גם ריאלית, ויודעת שלכל אחד יש את הרף שלו, שאותו לא יוכל לעבור בהרבה. הלוואי שעוד לא הגעתי לרף הזה. יש לך המלצה ספציפית בנוגע לשיפור פסיכומטרי? ובאמת תודה על המענה המהיר ועל הסבלנות שלך. את מותק לגמרי.

הרף בפסיכומטרי הוא 800

לא נקודה אחת פחות, ואל תגידי לאף אחד להגיד לך אחרת. שיפור פסיכומטרי ברמה של מעל 700 זו בעיקר מלחמה פסיכולוגית, אז אל תבואי בגישה שיכול להיות שלא תשפרי, כי זו תהיה נבואה שתגשים את עצמה. 740 ייתן לך סיכויים קרובים ל100% שתתקבלי. גם אם יהיה לך 728, הצמב שלך יהיה לא רע, אבל תצטרכי ציון מעל הממוצע במו"ר. ציון המו"ר שיכול להוריד את הסכם תלוי בסכם ההתחלתי שלך. הציון מומר לסקאלה של הסכם של האוניברסיטה, ואז עושים ממוצע. הציון הממוצע של מו"ר הוא 200, שזה שווה ערך ל726-727, לפי השנתיים האחרונות. כלומר, אם יהיה לך סכם התחלתי של 728, תצטרכי ציון מו"ר של מעל 200 כדי להתקבל.

alice miau

New member
אוקיי... עכשיו דברים ברורים יותר.

אני חושבת שיש בי מידה של צ'ארם, אבל בהחלט לא רוצה להסתמך עליו בקבלה לרפואה, במבחני מו"ר...
עם כל הלחץ בבחינות האלה, תמיד צריך לקחת בחשבון את האפשרות לפשל. כדי להגיע לסכם של 740, אצטרך להוציא 743 בפסיכומטרי (ולקבל 100 בבגרות במתמטיקה 5 יח"ל). לא לגמרי מטורף, אבל גם לא בטוח. את בהחלט מעודדת אותי בעניין הפסיכומטרי. אני אגש שוב, ואני מכוונת גבוה. זה רק נסיון העבר שקצת גורם לי לחוסר בטחון (690, 689, ו- 721). זה יהיה הרביעי שלי, דאמיט. טוב, אז נראה לי שיאללה, 2007, היר איי קאם! (ובבקשה, תורידו את הסכם! מה כבר ביקשתי...) נ.ב.- נראה לך שבשנה הבאה הוא יכול לעלות גם מעבר ל- 730?!

743 זה מה שקיבלתי בפסיכומטרי

החמישי שלי, ושיפרתי מ724, אז זה בהחלט אפשרי. אני מכירה גם מקרים של אנשים ששיפרו ב40 נקודות ציון של מעל 700. מתי ואיך את מתכננת ללמוד לפסיכומטרי הבא
ואיך למדת בפעמים קודמות
אין לי מושג מה יהיה בשנה הבאה, הכל יכול לקרות.

alice miau

New member
אני ממש מעריכה אותך

על ההתמדה. פסיכומטרי חמישי? כל הכבוד. בפעמים הקודמות למדתי ככה: קורס רגיל בקידום, מועדון 700 בקידום, ולבסוף קורס רגיל ביואל גבע. יש לי ספרים חדשים ונקיים של יואל, וחשבתי הפעם ללמוד לבד למועד אוקטובר. אני צריכה לתרגל המון כמותי, זו הבעיה אצלי. האנגלית די פרפקט, אבל בכל זאת אקרא ואתרגל... ועברית- ללמוד מילים, ולתרגל את השאר, למרות שגם זה צד חזק אצלי. אל תגידי "הכל יכול לקרות..." - אני כבר מדמיינת סכם 750... לא אמרו משהו על ירידה צפויה בסכמים?! איפה היא?

עשיתי פסיכומטרי שש פעמים

תודה על המחמאות
תשיגי גם ספרים של הייקיו ויהיה בסדר, הייקיו די טובים בכמותי. שיפור בכמותי זה לאו דווקא תרגול מאסיבי, אלא תרגול נכון. את צריכה להבין לעומק פתרון של כל תרגיל, ללמוד למצוא יותר מדרך אחת לפתרון. את זה לא עושים עם סתם לשבת ולתרגל כמה שיותר, אלא עם תרגול נכון ותחקור. באנגלית, אין סיבה שלא תהיי ברמה של 145-150, אז אם את לא ברמה הזאת, תשקיעי גם באנגלית. במילולי, תסתובבי עם כרטיסיות של מילים כל הזמן, אפילו מעכשיו. אל תילחצי מהסכמים של עכשיו, הם עוד ירדו. תשקיעי בשיפורים ויהיה בסדר.

alice miau

New member
ספרים של הייקיו...

בטח אפשר להשיג רק אם מכירים מישהו שלמד שם, לא? הם בטח לא מוכרים סתם כך... או שכן? באנגלית אני בהחלט כבר ברמה הזו, ואת המילים בעברית אשנן עד זוב דם. כמותי, אני באמת צריכה אולי לנסות לעשות עבודה יסודית יותר, אני אנסה לשבת על כל תרגיל ולהתעמק בו, כמו שאמרת. אחרי הכל, 6 פעמים, את מנוסה אפילו יותר ממני
יש לי אפשרות לנסות באוקטובר, ואחר כך באפריל. אני מקווה לגמור עם זה באוקטובר...

כן, את צריכה למצוא מישהו שלמד

בהייקיו ולקנות ממנו, הם לא מוכרים ככה סתם. תנסי בלוחות של פורום פסיכומטרי, לא חסרים שם אנשים שמוכרים ספרים של פסיכומטרי.

alice miau

New member
מיד התקשרתי למישהי מהלוח

של פורום פסיכומטרי... אני עובדת מהר.
המון תודה (אושרית, נדמה לי? או שאני טועה?)

FrezieGrant

New member
אל תדאגי,גם אני חשבתי שהגעתי לרף

שלי כשקיבלתי את אותו הציון בפסיכו השני והשלישי שעשיתי (בשליש שיפרתי בשתי נקודות
) ואז ברביעי פתאום שיפרתי ב50 נקודות ועברתי כל סכם אפשרי כמעט (אל תשאלי אותי איך עשיתי את זה- sheer luck), אז תמשיכי לנסות ותצליחי

alice miau

New member
ואו, זה באמת מעודד.

אני מקווה שזה יהיה גם המקרה שלי. ארבע הוא מספר מזל...

דוק אוק

New member
תזכרי שתמיד יש את האופציה...

של אב"ג החמה והאהובה... אולי יש לך סיבות שאת לא רוצה את ב"ש אבל אני למשל העדפתי את ב"ש על שאר האוניברסיטאות... (לא שהיה לי סיכוי בשאר
) לי יש סכם עלוב של 709 באת"א מה שלא מספיק אפילו שיבחנו אותי במו"ר על ירושליים אין בכלל מה לדבר. ובכל זאת, מספטמבר אני מתחיל ללמוד רפואה תמיד תזכרי שאב"ג היא אופציה ממשית מאוד (בטח שאם סכם 720 שווה משהו כמו 800 באב"גית מדוברת ) ואם קצת מזל בראיונות הם נותנים צ'אנס גם לאנשים פשוטים כמוני שלא מסוגלים להוציא 760+ בפסיכו. סתם נקודה למחשבה בהצלחה

alice miau

New member
אני דווקא אשמח ללמוד בבאר שבע...

אני פשוט מכירה רבים וטובים שנפלו שדודים בראיונות שם. ואלו אנשים כריזמטיים, דעתניים, מרשימים, חביבים, וכו'. אם יקבלו אותי לבאר שבע וגם לתל אביב, אז כמובן שתהיה התלבטות, אבל באר שבע היא אופציה רצינית, בהחלט. (אם הם ירצו אותי...)

למעלה