חדשה וזקוקה לעזרה

טושטושה

New member
חדשה וזקוקה לעזרה

היי לכולם. 1. אתמול הייתי בפגישה ראשונה באיכילוב. נשלחתי לבדיקות ונאמר לי שבפעם הבאה שאגיע אצתרך לבחור תורם. הרופא אמר שיש גם מנות של לא יהודים [גויים] אבל הוא מעדיף לשמור על מנות אלו משום שאין לו הרבה מהן. הוא הוסיף כי רק אם אתעקש אז אולי.... מי יכול לומר לי מה כדאי שאדע, על מה להתעקש ומה לשאול או לבקש בפגישה זו. שאלתיו אם אוכל לחשוב על הדברים בבית ולחזור למחרת עם החלטה לגבי התורם - אך הוא הודיעני שאני חייבת לבחור במקום. 2. האם יש טלפון של קבוצת תמיכה או של התארגנות כזו או אחרת , שאתן ניתן לשוחח ולהיעזר . אינטרנט זה נחמד אך אני זקוקה ליותר מזה?

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

שאלת שאלה של העדפה אישית. בזמנו גם אני התלבטתי, ובעיקר בגלל הקטע של הרבנות. חשבתי שאם אבחר בגוי לא תהיה לילדי בעיה בעתיד עם הממסד הדתי. ואז התברר לי שהעניין חסוי, ובשום מקום לא יהיה תיעוד לכך שבחרתי בגוי
אי לכך החלטתי שאני בוחרת ביהודי. לא יודעת אם זה כל כך משנה, זה מה שאני בחרתי. להגיד לה מה לבחור זו בעיה, כי זה ענין פרטי אישי ומאוד אינדבדואלי. יש בנות שבוחרות בתורם עם צבעים ונתונים כשלהן, כדי שהילד ידמה להן עד כמה שאפשר. יש כאלו שמתפרעות וממשות את כל הפנטזיות הכי פרועות. ויש כאלו שמתקנות נתונים שהם פחות אוהבות אצלהן. בקיצקצ,,,,השמים הם הגבול
ישנן דתות שמחוייבות לבחור תורם מאותו דם שלהם - כמו הדרוזים למשל,,,להגיד לך איך הם יודעים שאכן מחויבות זו מומשה, אין לי מושג
ואצלהם זו כנראה ענין של מילה. בכולופן, החלטה צריכה להיות שלך, ומה שחשוב הוא שיהיה

טושטושה

New member
היי טוויטי , תודה

היי טוויטי ראשית, תודה על ההתייחסות והמענה המהיר. האם ידוע לך על איזו שהיא דרך ליצור קשר טלפוני עם בעלות נסיון? עם ארגון כזה או אחר? התוכלי להעשירני במעט טיפים והכוונה לקראת הפגישה הבאה שלי עם ד"ר יעבץ? הוא מאוד נחמד אך מאידך מתנהג כרופא מן המניין - הווה אומר : חביב , אישי, מנומס אך ממעט באינפורמציה ומאוד פורמליסט ונוקשה .

TWEETY =^.^=

New member
אכן כבר שמעתי עליו,,,

תראי,,, בעלות נסיון מהאיזור שלך יצטרכו לפנות אליך באופן אישי, והרבה טיפים אני לא חושבת שיש מה לתת. את צריכה להחליט מה את רוצה ואת זה לבקש. זה יכול להיות גובה, משקל, צבע עור, צבע עינים, ובעצם זה מה שחשוב. חוצמיזה שהאמהות שביננו כבר העידו, שכשהילד נולד שוכחים את הכל וכל הבחירה מלפני היא לא פונקציה לאהבת הילד, ובעצם הן בכלל לא זוכרות ולא מעניין אותן מה הן בחרו. אז הכי חשוב, זה להרות ומהר

הרמוניה

New member
אני יודעת שלי היה חשוב באמת צבעים

דומים-אני רוצה שיהיה דומה לי כמה שאפשר.... אני איומה בכל המקצועות הראלים-אז אם אפשר שהוא יהיה חזק בהם.... לצערי בארץ אין אינפורמציה על בעיות בריאות במשפחת התורם-אבל גם זה חשוב לנסות לשאול עד כמה שאפשר בהצלחה הרמוניה

טושטושה

New member
מי יעזור לי בפרוצדורה של זרע מחו"ל

ד"ר יעבץ אמר לי שיש לו מעט מאוד מנות זרע מחו"ל, ושהוא מעדיף לא לבזבז אותן. מעבר לעניין עם ההלכה - מה עדיף?

sara_00

New member
זה לא עניין של מה עדיף...

כמו שהבנת זרע מחול יקר פי 4-5 בערך והפרוצדורה קשה יותר. מבחינת ההלכה יותר פשוט עם זרע גוי אבל שוב, מדובר בבעיה שיכולה לבוא לידי ביטוי אולי בעוד 20 שנה ועד אז.... גם אם דר יעבץ "מעדיף לא לבזבז " זרע גוי, מה זה בדיוק לבזבז ומי קבע מה הקריטריונים לביזבוז כשמבחינתו מדובר בכסף... אם את יכולה לההרשות לעצמך לשלם את הסכום את יכולה לפחות להתחיל לנסות ולעמוד על זה שינתן לך לרכוש זרע גוי ובמקרה הכי גרוע ולא תעמדי בזה- תוכלי תמיד לשנות. בהצלחה בכל שתחליטי טלי

TWEETY =^.^=

New member
לשרשר יקירתי לשרשר../images/Emo3.gif

מעבר להלכה, אין עדיף
זה עולה יאמבה כסף, אבל אם יש לך לכי על זה. אם פה מנה עולה לך כ-300ש.ח. אזי יבוא יעלה לך כ-300$ למנה. כרגע בנק הזרע היחיד שמתעסק עם היבוא הוא אסף הרופא, אני מניחה שאם תתקשרי אליהם הם ידריכו אותך מה לעשות. זה מספר הטלפון שלהם: 08-9779690 ואת צריכה לשוחח עם שרית או יעל.

טושטושה

New member
מימון מכבי לעומת מנוי חודשי באיכילו

לידיעת כולן נאמר לי שמכבי לא מוכנים לתת לי טופס 17 על התהליך. האופציות הן: 1. לשלם למכון לפריון באיכילוב 1250 ש"ח לחודש כדי לקבל מהם 2 מנות זרע, 2 טיפולי הזרעה, אולטרהסאונד, בדיקות ביוץ, וביקורי רופא. או לשלם סכום של 170 ש"ח על כל ביקור רופא, 280 ש"ח על כל מנתזרע ו - 230 ש"ח על כל טיפול הזרעה. את יתר הטיפולים - קרי -אולטרהסאונד, בדיקות ביוץ וכיו" אצטרך ללכת לרופא שלי ולבקשו שישלח אותי לבדיקות הנ"ל. תכלס - אם אני נכנסת להריון על הפעם הראשונה או השניה אז עדיף לי להיתזז בין המקומות השונים - כי זה יותר חסכוני. אם לא אז עדיף הכל באיכילוב. רק לידיעת כולן, אם ד"ר יעבץ בחופשה או כנס [כמו בחודש הקרוב] ואינו יכול לקבל אותי או לעשות טיפולים ובדיקות - עדיין אני נדרשת לשלם 1250 ש"ח עבור אותו החודש. או כמובן לשלם באותו החודש מודולרית עבור הנדרש.

TWEETY =^.^=

New member
אין דבר כזה לא מוכנים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הם מחויבים לתת לך על פי חוק
אבללללללל,,,,,,, הם מחייבים לעשות את תהליכי ההזרעות במרכזי בריאות האשה שלהם. במידה ואת קרובה הרבה יותר לאחד מבתי החולים מאשר למרכז בריאות האשה (בצורה משמעותית הכוונה), את בהחלט יכולה לדרוש טופס 17. אין שום סיבה בעולם בגינה תשלמי, אלא אם כן בחרת ברפואה פרטית - ובשלב זה, זה ממש מיותר

טושטושה

New member
מימון ע"י מכבי - המשך

ובכן, חיפשתי כאן ובעוד מקומות שמישהו יאמר לי ויספר על כל הפרוצדורות, הנהלים , העלויות. שיספרו לי כמו שמספרים להדיוטה, לזו שאינה יודעת לשאול. ואף אחד לא ממש פירט. ובכן אוסיף עוד מן המידע שאגרתי בימים האחרונים בריצות וטלפונים: מנת זרע עולה באיכילוב 280 ש"ח. טיפול הזרעה עולה באיכילוב 230 ש"ח. בכל חודש צריך לקנות 2 מנות זרע ו2 טיפולי הזרעה. יום אחר יום במהלך הביוץ. כלומר כל נסיון [אחת לחודש ] עולה 1020 ש"ח. אם נכנסת להריון על הפעם הראשונה - מגניב. אם לא - מבאס ויקר. אולם: לאיכילוב יש "מנוי חודשי" שעלותו 1250 ש"ח והוא כולל 2 טיפולי הזרעה, 2 מנות זרע, בדיקות אולטראסאונד ודם, וביקורי רופא. אם ברצונך לקנות את מנת הזרע באיכילוב אך לעבור את הבדיקות וההזרעה ברמת מרפא [מכבי] אז מנת הזרע עולה יותר - 450 ש"ח. כלומר: את צריכה לעבור את כל בדיקות הביוץ והאולטראסאונד וכיו"ב ברמת מרפא ולקנות מאיכילוב 2 מנות זרע [900 ש"ח]. כלומר חיסכון של 350 ש"ח אך במחיר ריצות רבות. לידיעתכן: קופ"ח מכבי אינה מממנת ואינה נותנת טפסי 17 על ביקורי הרופא באיכילוב ו/או על הבדיקות השונות היות ולטענתם את כל אלו ניתן לעשות ברמת מרפא. רק אם לא נכנסתן להריון בנסיון ההזרעה השלישי - רק אז מכבי מממנת הפרייה. זהו . פרטים בהמשך.

TWEETY =^.^=

New member
יקירתי,,,עניתי לך למעלה

ואני אחזור שוב,,,אין שום סיבה לשלם כסף הקופה חייבת לממן לך. אלא אם כן לא נוח לך התיזוזים, ואז הנוחות לפעמים עולה. באסף הרופא עולה לך מנה 280 ש.ח. אז,,,,,לשקולך. ואם מעניין אותך עוד משו, או שיש משו לא ברור פשוט תשאלי, כי אני לא יודעת מה מעניין אותך לשמוע ואיזה פרט עוד חסר לך. הכי חשוב - שיהיה בהצלחה.

למעלה