חדשה וזקוקה לעידוד
ארוך

חדשה וזקוקה לעידוד../images/Emo18.gif ארוך

שלום לכולם, שמחה לדעת שיש מקום מחמם, תורם ומחזק כמו הפורום הזה עבור משפחות אשר נופלות לפתע לתוך תהום שלא ידועים בה ההתחלה, האמצע והסוף . אז אתחיל מההתחלה אני בת 27 ויש לי סבתא בת 68, לפני כחצי שנה נפטר סבא שלי (בעלה) ואני חושבת שמאז בעצם התחלנו להרגיש בהתדרדרות.... היא לא זוכרת מה השעה, לפעמים איפה היא נמצאת, שוכחת לנעול את דלת, מפעילה את המיקרוגל שהוא ריק, לא זוכרת היכן היא שמה חפצים בבית, מחביאה דברים בתוך ארונות (בעיקר כסף וכרטיסי אשראי) יש לה ירידה חדה מאוד במצבי הרוח, עצובה, בוכה הרבה. עם כל הנתונים האלה אחראי שהתחלנו כבר להבין שאולי באמת משהו לא בסדר, ובמיוחד לאור העובדה שאימה (סבתא רבה שלי) סבלה מאלצהיימר, אמא שלי לקחה אותה לרופא המשפחה. יש לציין שמאז פטירתו של סבי היא לא נשארת לישון לבד בבית (רק במשך היום). רופא המשפחה לא ממש ידע לעזור לנו ולכן החלטנו לפנות באופן פרטי לפרו' אבינועם רכס נויורולוג בבית הוחלים הדסה עין כרם. הוא עשה לה בדיקה אשר לא הראו כל ממצאים נוירולוגים פתולוגיים מתאימים בבדיקת MMSE קיבלה את הציון 29/15 אשר מעיד על דמנציה מתקדמת. הפרו' שלח אותה לסדרת בדיקות דם ולבדיקת CT של הראש. יש לציין שמעולם לא אמרנו לה עבור מה הרופאים ומה הם בודקים על מנת לא להכניס אותה לדכאון. עכשיו התוצאות של הבדיקות: CT מוח הדגים אטרופיה כללית עם BILATERAL LEUKOMALACIA MILD (מה????) ממצא פוקאלי בגודל 1*2 ס"מ ב PARA FALX CALCIFICATION. לדעת הפרו' נמצאת בתחילת מחלת האלצהיימר.... יש לציין כי כולנו המומים ובאמת שלא חשבנו שזה יגיע עד לכאן... אודה לכם באם תוכלו להגיב להודעתי ולהסביר לי כי 90% ממה שרשמתי אני לא מבינה. תודה ואתם מקסימים

ronnyw

New member
אנסה להתמודד עם השאלה...

שלום לך, וחבל שאת איתנו... (זו תמיד אותה פתיחה לכל חדש, כי זה תמיד נכון.) אם הבנתי נכון (אינני רופאה, ולא כל המונחים ברורוים לי), הרי שלאימך היתה ירידה מנטלית - מה שקרוי דימנסיה. הדימנסיה קוראת בד"כ, כשיש פגיעה בתאי המוח. מה שהרופא ניסה לעשות, לדעתי, זה לגלות מה מקור הפגיעה בתאי המוח. פגיעה כזו יכולה לקרות כתוצאה מ קרישי דם קטנים (מה שרואים בד"כ ב- CT), או מחסור באנזימים (כמו ויטמין B12, מה שמגלים בבדיקת דם) או עוד-גורמים-נדירים-יותר, או מחלת אלצהימר (שזו הסתידות וניוון מיוחדים של תאי המוח.). אבחנה וודאית של אלצהיימר יכולה לקרות רק בניתוח לאחר מוות, לכן השיטה בד"כ (כפי שעשה גם הרופא שלך) היא לשלול את כל הדברים האחרים, אותם ניתן לאבחן בשיטות "נורמאליות". אני מבינה שהרופא גילה שיש שטח הגודל 2*1 ס"מ במוח שהוא נגוע, והוא גם לא מצא סיבה אחרת להיותו נגוע מלבד אלצהיימר. שימי לב לאבחנה בין דימנסיה (שזו תופעה) לבין אלצהיימר (שזה אחד הגורמים לתופעה. יש גם אחרים). בכל אופן, אם אני מבינה נכון (ויעזרו גם אחרים בפורום), הרופא איבחן שהסיבה לדימנסיה של סבתך היא, אכן, אלצהיימר. צר לי - אבל מקומך איתנו... יש לכם (את, אימך, שאר בני המשפחה) הרבה מה ללמוד. אם את קוראת את הפורום, את כבר מכירה...

sreuveni

New member
תוספת לנכדה המודאגת ולרוני

שלום לכם, גם לאימי עשו CT אך לא היו כל ממצאים, שזה, עד כמה שאני מבינה מעיד על אלצהימר. בתשובה של הסבתא של הנכדה יש ממצא, ונראה לי שכדאי להתיעץ עם הרופא. יש לדרוש הסברים והיום הרופאים יודעים זאת, ומסבירים לבני המשפחה מה קורה. יש להזהר לא לעשות שיחות "מעבר לראש" של המטופל, מה שהרופאים לא תמיד מקפידים. קחי אוויר, כולנו כאן בגלל זה.

למעלה