חדשה ויש לי מה לומר :)

חדשה ויש לי מה לומר :)

קודם כל אחלה פורום זה נשמע. שנית - אביא משהו מאמתחתי - וזה, יש לי ילדה בגיל 13 וחצי, הייתי בטוחה שהתקשורת שלנו פחות או יותר בסדר, אני כעסתי וגם היא כעסה, אני התבטאתי וגם היא התבטאה וכו' וכו' - עד אשר כתבה לי מכתב: לא להאמין מה שמכתב יכול לעשות - שם היא כתבה לי שהיא מכבדת אותי מאוד מאוד ולכן לא אמרה את כל מה שרצתה להגיד לי כדי לא לפגוע בי (ראשית, על הכבוד שלה אלי אני כבר נתתי נקודות לזכותה). ואז כתבה לי, ככה פחות או יותר: אני בגיל בו אני מתבגרת, גם לי יש דיעות משלי,מצד אחד את מסבירה לי איך לא לפחד מאנשים, ללמוד להיות אסרטיבית, להתבטא, ולהרגיש בטוחה בעצמי, ללמוד ולהשגיע בלימודים, ושאת שונאת ויכוחים ועוד ועודו ועוד ....אך מצד שני, את עושה ההיפך ממה שאת מלמדת אותי - אז נכון שאת אמא שלי, ואולי המילה האחרונה היא שלך, אבל אני גם רוצה שתדעי שגם לי הזכות לענות, לצעוק, להתווכח, להגיד לא ועוד ועוד ועוד". ואני יודעת שיש הרבה שלא יאהבו את החינוך שלי אולי - אבל מאז שאני נותנת לה יד חופשי - לא להאמין איך הילדה שלי התקדמה בלימודים, ביחס האישי שלה בבית ועוד. עלי ל הדגיש כי ילדתי היא ילדה של בית, שעורים וטלויזיה. מקור הבעיה היה "הבית" הויכוחים עם האחים, לנקות, לסדר, לא להתחצף. כך שכאשר יהיה עלי להתמודד כשהיא תרצה כבר לצאת זה אולי יהיה חינוך מסוג אחר. מה אני רוצה לומר במילים פשוטות - צריך לתת לילדים חופש ולהיות אוזן קשבת ולהאמין בהם ולא ללחוץ עליהם - בלי זה, הם יצאו לנו ההיפך ממה שנרצה. ויש הוכחות על כך, לא אני אמרתי.

faith2

New member
../images/Emo45.gifמסכימה...

שהיינו קטנות הייתה ממש משמעת בבית, כמובן מצד אבא שלי
...אני הייתי די ילדה מרדנית...שהתחלתי להתבגר המשמעת משום מקום נעלמה...מילדה מרדנית הפכתי לילדה טובה, שמשקיעה בלימודים שלה....להורים שלי יצאו שתי בנות שמשקיעות בלימודים, לא עושות דברים שהן יודעות שההורים לא מאשרים, תמיד משתפות אותם...בקיצקוץ, מה שרציתי לומר...אני מאמינה שחינוך שהוא לא לוחץ...לפי דעתי לחץ מצד הורים מביא רק למרידות...(כמובן שתלוי בכמות הלחץ, כי מדי פעם חייב טיפ טיפה לחץ
)

../images/Emo45.gif לחינוך מסוג אחר.

מי שנותן כבוד לילדים שלו, בכל אורך שהם, בכל גיל שהם(גם עם פספוס בכיתה ב ) מקבל כבוד בחזרה. אני מאמינה ב"חיה ותן לחיות" ומה ש" אני יודעת שיש הרבה שלא יאהבו את החנוך שלי"... כמו שכתבת, אני ממש לא מוטרדת ממה "אחרים" חושבים גם אם האחרים זה מורות בבית ספר ("למה את לא בודקת לו אם הוא עשה שיעורים?" ) או רופא קופת חולים (" בגילו, לא לעשות ספורט זה לא בריא, למה את לא מכריחה אותו לעשות ספורט?") או כל אחד אחר. אני שלמה עם הדרך שלי, ובנתיים טפו טפו טפו, חמסה ועוד קמיעות זה לא התפנצ'ר לי.

jessy19

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני אומנם צעירה ועדיין לא הורה, אבל מתעניינת מאוד בכל נושא הפסיכולוגיה ההתפתחותית. לדעתי הגישה שלך טובה כי אם נותנים כבוד לאדם, הוא מחזיר כבוד ולכן מקשיב ומתייחס יפה. באמת צריך לתת לילדים חופש מסויים שיתפתחו ולהיות שם בשעת הצורך, להקשיב להם, לייעץ ולתמוך.

עינת

New member
ברוכה הבאה אלמונימית

משום מה יש לי הרגשה שרובנו כאן מסכימים איתך אם נזכור שילדים הם בני אדם בדיוק כמונו (או איך שהגדיר זאת אחד המורים שלי - "אנשים מכווצים") יפתרו הרבה בעיות. תקשורת בגובה העיניים משא ומתן דוגמא אישית כל אלה הם המפתח להורות

למעלה