חדשה ומבולבלת

פזית66

New member
חדשה ומבולבלת

אני בת 36, הריון ראשון שבוע 20 והתחלתי לחשוב על ענייני לידה.
אני אלד בבית חולים, אבל הייתי מאוד רוצה לנסות בלי אפידורל והתערבויות למיניהן עד כמה שיהיה אפשרי. מה כדאי לעשות כדי להתכונן?

עוד פרטים שאולי רלוונטיים:
בגלל מצב כלכלי לא מזהיר, אין לנו אפשרות לליווי ע"י דולה. כנ"ל לגבי קורסי הכנה פרטיים יקרים. בלידה אמורים להיות בן הזוג שלי ואולי אמא. לא בטוח שאמא שלי תהיה כי זו לידה ראשונה במשפחה ואמא שלי חוששת שלא תעמוד בסיטואציה - מקסימום חמותי תהיה בסטנדביי ותיכנס במקום אמא. יש לה ניסיון בליווי לידות ואנחנו מסתדרות מעולה.
בינתיים ההריון עובר חלק, מאז סוף הטרימסטר הראשון הבחילות עברו ואני מרגישה טוב חוץ מצרבות מדי פעם. הבדיקות כולן תקינות. עושה פעילות גופנית באופן סדיר בסטודיו סי שלוש פעמים בשבוע (זה די דומה לפילאטיס), ולפעמים הליכות. יש לי את הספר לידה פעילה וקוראת אותו עכשיו, אתחיל את תרגילי היוגה המוצעים שם בהקדם.
גרים בת"א, כך שיש גישה לכל בתי החולים שבמרכז הארץ. איכילוב הכי קרוב, גם תה"ש ובלינסון באים בחשבון. מעייני הישועה לא כי המשפחה של בן הזוג מאוד אנטי-דתית. יזרמו איתי אם אתעקש אבל אני צריכה סיבה טובה כדי להתעקש על כזה דבר. גם מאיר בא בחשבון, יש לי חברה טובה בעמדה בכירה מאוד שם.
מה אתן אומרות, יש סיכוי שכזה דבר יצליח?

ברוכה הבאה

ניראה שההתחלה כבר טובה. הספר לידה פעילה מעולה וגם פעילות גופנית.
בקשר לקורס ההכנה אין ספק שהקורסים הפרטיים יותר טובים אבל את יכולה לעשות קורס בסיסי בבית החולים
ולהשלים בעצמך נושאים שפחות מתעסקים בהם.
אם את מתחברת למדיטציות ודמיון מודרך כדאי לתרגל כי בלידה היכולת להגיע להרפיה מאד חשובה.
בקשר לבתי החולים אני ממליצה על איכילוב ומאיר ,שניהם נחשבים טובים יחסית. במאיר יש חדר טבעי על בסיס
מקום פנוי. מציעה לך לעשות סיור בשניהם ולראות מה מרגיש לך יותר נכון.
בכל מקרה אני ממליצה למשוך כמה שיותר בבית (במידת האפשר כמובן) ולסוע לבית חולים כמה שיותר מאוחר.
חשוב להכין את המלווים שלך ולצייד אותם בכלים שבעזרתם יוכלו לעזור לך.
אם הסיבה לא לקחת דולה היא כלכלית את יכולה לבדוק כיוון של דולה בסטאג'
ולסיום. כן, אין ספק שזה יכול להצליח.
הכנה טובה, ליווי טוב, אופטימיות ומזל. ואת שם

פזית66

New member
תודה רבה. איך אפשר להכין את המלווים?

ואיזה קורסים פרטיים מומלצים? אולי נצליח למצוא משהו בעלות סבירה יחסית.

הכנת המלווים

את יכולה לתת להם לקרוא את לידה פעילה, לראות איתם סרטי לידה מעצימים,
להדגיש בפניהם כמה חשובה תנועתיות, לתת להם כלים שיעזרו להם להקל עלייך (דמיון מודרך, הרפיות שונות)
לוודא שבזמן הלידה הם תומכים בך, יודעים מה תוכנית הלידה שלך ועוזרים לך לקבל החלטות
מתוך ידע וכח ולא מתוך פחד ובלבול.
מיצאו יחד נקודות חוזק ודברים שיצליחו לפקס אותך גם אם הלידה תהפוך לאינטנסיבית.
בקשר לקורסים בגישה טבעית. בת"א יש את דיאדה, את אמבריא, את פשוט ללדת (לא זול!) ויש
כמובן הרבה מאד דולות ומדריכות הכנה ללידהשיוכלו להתאים לכם מס' מפגשים.
אפילו קורס בבית חולים יותר טוב מלא לעשות קורס בכלל (למרות שברב הפעמים הוא בעצם מכין אותך איך להיות
יולדת טובה ונוחה לבית החולים).

למעלה