חדשה ומבולבלת

shiransh4

New member
חדשה ומבולבלת

שלום בנות
בהריון ראשון נכנסתי טבעי אחרי לא מעט זמן כמעט שנה של ניסיונות
בהריון גילו בעיה גנטית בעוברית ונאצלתי לעבור לידה שקטה
עכשיו בטיפולי IVF + PGD במעכבים של IVF גילו ציטסה של 10 סמ
ה IVF לא הצליח.
היום בביקור אצל הרופא אחרי הטיפול הוא אמרו לי פעם ראשונה תמילה אנדרומטריוס. אני מבוהלת לא יודעת מה זה ממה שאני קוראת זה ממש לא טוב
הוא שאל אם יש לי תסמינים כאבי בטן וכו ואין לי כלום..
שאלתי אם צריך להוציא את הציסטה הוא אמר לא ושזה לא משהו בעייתי שמעכב הריון. מה אתן אומרות? אני צריכה לקבל עוד חוות דעת? ומה זה בכלל המחלה הזה למה היא גורמת?
תודה רבה לכולן :)

LilLen

New member
שלום

ידוע שivf יכול להחמיר או לעורר את המחלה אם "ישנה" עד אז. כדאי לך לפנות למומחה אנדומטריוזיס. לפי ידיעתי כל מומחה כזה הוא גם מומחה פוריות, שיעשה לך אחד ועוד אחד ויתאים לך הכי טוב המשך טיפול. 10 ס"מ ציסטה עם תוכן שוקולדי זה גדול. שלי התפוצצה ב7 ס"מ יומיים לפני לפרוסקופיה מתוכננת להוצאתה. טוב שהניתוח היה זמן קצר לאחר הפיצוץ, הרופא ניקה את כל התוכן שנזל לפני שהוא יצר הדבקויות ודלקות בנוסף למה שהיה לי כבר. תפרו את השחלה למקום עם מינימום פגיעה. אולי יתאימו לך גלולות שיצמצמו אותה, אבל במקרה שרוצים להכנס להריון מבצעים ניתוח =/. בהצלחה!

לואי84

New member
שלום לך

אנדומטריוס היא מחלה שבה רקמה הדומה לרקמת הרחם מופיעה במקומות שונים באגן. מכיוון שהן לא אמורות להופיע שם, הגוף מתייחס להם כגוף זר ומנסה להפטר מהם (ולא מצליח), מה שגורם למצב דלקתי בגוף ועלול לגרום להדבקויות באגן. הרקמה הזו מדממת בזמן מחזור והדימום לא יכול לצאת דרך הנרתיק.
לרוב, אנדו' גורם לכאבים ברמות שונות באגן, לפעמים רק בזמן וסביב המחזור אבל יכול להיות גם כל הזמן. לפעמים יש גם בנות שלא סובלות מכאבים. הרבה פעמים נשים שלוקחות גלולות לא מרגישות כאבים וזה מתחיל רק כשהן מפסיקות כדי להכנס להריון. בנוסף, עשויות להיות תופעות נוספות כמו כאבים ביציאות, והשפעות שונות על מערכת השתן.
אנדומטריוזיס בהחלט עשוי לגרום לקשיים בכניסה להריון אבל זה לא מחייב. יש נשים שינסו להריון בלי בעיה ויש כאלה שיתקשו. במקרים של כאבים בלתי נסבלים או קשיי פריון בדר"כ עושים ניתוח לפרוסקופי (ללא פתיחת בטן).
מקרה נוסף בו עושים ניתוח - ציסטה גדולה. ציסטה, במידה ומדובר בציסטה אנדומטריאלית, היא הצטברות של דם קרוש בשחלה.
.ציסטה בגודל 10 ס"מ נחשבת גדולה ובדר"כ כן ממליצים להוציא בניתוח (שוקלים ברצינות ניתוח כבר ב-5 ס"מ) ולכן בהחלט הייתי הולכת לחוות דעת נוספת. אני אמנם לא מכירה את כל הפרטים אבל על פניו ההמלצה של הרופא שלך נשמעת לי די רשלנית. אני מתפלאת שהוא קיבל את גודל הציסטה בכזו שלוות נפש (אלא אם כן יש טעות והכוונה ל-10 מ"מ...) ומה עוד שטיפולים הורמונלים נוספים עלולים להגדיל עוד אוד יותר ולסכן את השחלה.
המלצתי, פניה לרופא מומחה לאנדו' (אם תגידי איפה את גרה נוכל להמליץ למי).
בנוסף, במידה ואכן יש חשד לאנדו', אני ממליצה להיות אך ורק אצל רופא פריון עם ניסיון בתחום האנדו' כדי שידע לעשות את ההתאמות הדרושות בטיפולים.

הרבה בהצלחה

shiransh4

New member
תודה על התגובות

היי
&nbsp
תודה על התגובות אז הלכתי לבדוק שוב את הגודל של הצסיטה
וזה 10 ממ לצערי אני לא יכולה ללכת לטיפול פרטי מכיון שעושים לי מיון גנטי של עוברים ואני צריכה לעשות את זה בבית חולים.
אני מטופלת באיכילוב. יש איזה שהם הורמונים שהם לא מומלצים אם יש ציסטות?

aa02

New member
אני לא חסידה של ניתוחים אם אין ירידה באיכות החיים, אבל...

במקרה של אנדומטריומה בגודל של 10 מ״מ בהחלט הייתי שוקלת ברצינות כריתה שלה. זאת במיוחד אם את לפני טיפולי IVF, אשר כפי שכבר כתבו לפני מחמירים את האנדו׳.
בגדול, כל ההורמונים לא מומלצים לאנדו׳, אבל לדעתי במיוחד אלו אשר גורמים לעליית האסטרדיול (אסטרוגן). אך לא נראה לי שניתן להימנע מהם במסגרת טיפולי IVF ולכן מומלץ להקפיד, במידת האפשר, על מינונים כמה שיותר נמוכים. עוד דבר - אם את לא עושה טיפולים ברצץ תקפידי לקחת גלולות בין הטיפולים.
אני לא מכירה את המחלקה באיכילוב והאם הם מכירים/מתייחסים לאנדו׳, אבל שמעתי שבאיכילוב יש רופא צעיר יחסית ד״ר ביבי שמבין באנדו׳.
בהצלחה!

LilLen

New member
ציסטה

ציסטה בגודל 1 מ"מ לא מנתחים, היא קונה יחסית ואפשרי עוד להעלים אותה בטיפולים אחרים לדעתי, או שלא לגעת כלל. בציסטות מעל 5 מ"מ שוקלים ניתוח. אמנם מאוד חשוב לעקוב אחריה על בסיס חודשי, מנסיון, הן יכולות להיות מאוד אגרסיביות ולגדול מהר.

aa02

New member
צודקת... היה לי בראש 10 ס״מ

למרות שכתבתי 10 מ״מ

לואי84

New member
קודם כל

אני שמחה לשמוע שבאמת מדובר ב-10 מ"מ, זה הרבה יותר מרגיע וגם מסביר את התגובה של הרופא.
כן חשוב שזה יילקח בחשבון בטיפולים. לא יודעת לגבי איכילוב. ד"ר ביבי מבין באנדו' אבל הוא לא רופא פיריון.
אבל בתל השומר יש להם ניסיון בתחום כי הם עובדים בשיתוף עם מרפאת האנדומטריוזיס שם ואחד מרופאי הפיריון במחלקה הוא ד"ר אליצור שהוא עובד גם בפרטי בצמידות לאחד ממומחי האנדו' אז האו בהחלט מכיר את הנושא והוא אחד המומלצים פה בפורום.

aa02

New member
אכן ד״ר ביבי לא מומחה פריון

חשבתי שאם כבר מטופלים באיכילוב זה מידע שיכול לסייע לצורך התייעצויות וכו׳.

למעלה