חדשה ומבולבלת

גלי88

New member
חדשה ומבולבלת

אני, תודה לאל, בריאה אבל ביום ראשון גילו אצל אבא שלי את המחלה האיומה הזאת. מאוד קשה לנו להתמודד עם הידיעה. הוא ממש בדיכאון ולמרות שהוציאו לו את הגידול בשלמות והרופאים אומרים שעם טיפול הסיכוי החלמה גדול, הוא מדבר כאילו שזה הסוף. כל כך קשה לי להעורר בוקר בוקר עם הידיעה הנוראית הזאת והמחשבות לא מפסיקות להציק. איך מתמודדים?

אחשל

New member
איך מתמודדים עם הידיעה...

מדברים על זה, אוספים מידע מכל מקור אפשרי (ידע זה כוח
) שואלים את הרופאים ושואבים מהם כמה שיותר מידע, הולכים לקבל חוות דעת נוספת על הצעות לטיפול וסיכויי החלמה, לדעתי, ככל שיודעים יותר על הסרטן וההתמודדות איתו, יותר קל להמשיך. אפשר ורצוי לפנות לעמותות וארגונים שונים - *האגודה למלחמה בסרטן - למידע רפואי ומידע על זכויות שונות *עמותת ח.ס.ן - קו התמיכה והמידע 1-700-506-600 (יש קישורים מהפורום...) ויש עוד... בהצלחה!

שלום גלי

כשידיעות כאלו מונחתות פתאום, ובטח שלא לשוב לסדר היום אחרי זה כאילו לא קרה דבר. נשמע שהרופאים של אביך אופטימיים ואני חושבת שזה דבר שאפשר וכדאי להאחז בו. אני מסכימה עם מה שכתב אחשל, לבדוק, לשאול ולדעת עוד יכול לתת לכם יותר מידע ויותר הבנה. קצת להבין את המרחב של המצב בו אתם נמצאים. ומתוך כך למצוא את הדרך בה אתם רוצים להתמודד עם המצב הזה. יש לכם אפשרות לפנות לפסיכולוג במחלקה או לעובדת סוציאלית לשם תמיכה נפשית. חוצמזה, אני מצרפת לך קישור לאתר של האגודה למלחמה בסרטן, במידה ותרצי עוד מידע לגבי המחלה עצמה, הטיפולים או עזרה בהתמודדות. מאחלת לכם רק בריאות

להבין מתוך הזמן...../images/Emo20.gif

היי גלי, כולנו כאחד יכולים להבין את התחושה הקשה והמעיקה שהבשורה הזו נותנת לנו... עצה שלי מתוך ניסיוני היא לתת זמן לדברים "להתעכל" ובמיוחד אצל אביך, כלומר זה מכה קשה לשמוע שיש לך או לקרובים אליך סרטן ובהתחלה הכל ניראה שחור משחור אבל מהר מאוד מגיעה ההבנה של מה שעוד מולינו והידיעה מתוך כוחותהנפש העצומים שיש בכולנו שאנחנו יכולים לנצח ולעבור את הכל כמו גדולים!!! צריך לדעת (וזה קורה לכל אחד ומהר מאוד) לצמוח מתוך זה והלבין את הכוח והעוצמה הפנימית שיש בכולנו.. אני אישית מאמינה שכוח זה תמון בכולנו והכל נושא ובעיה שעומדת מולינו בחייינו... אוהבת-
שירה.

למעלה