חדשה ומודאגת..

sharonala

New member
חדשה ומודאגת..

שלום לכולם,
אני שרון בהריון שבוע 18 וגרה בארה"ב .
אתמול בסקירה גילו את מה שחששתי לו.
לתינוק המתוק שנמצא אצלי בבטן יש קלאב פוט דו צדדי.
אני חששתי מכך כיוון שגם אני וגם אמא שלי עם קלאב פוט. אבל חד צדדי . (שתינו ברגל שמאל)
אני לא יודעת מה זה אומר בעניין הגנטיקה...
נשלחתי לעשות בדיקות לשלול תסמונות. אני מקווה שהסיכוי קלוש בעניין הזה. (הבדיקות שבוע הבא)
אני נותחתי בגיל שלושה חודשים וגובסתי ולא הזדקקתי לנעליים מיוחדות או סד שיקומי.
יש לי הבדל של ס"מ וחצי בין הרגליים וזה הכל.
התחלתי ללכת לרוץ ולקפוץ יותר מהר מכל האחים שלי (10 חודשים)
כל חיי חייתי חיים רגילים ונעימים וכך גם אמא שלי.
מאתמול (מלבד הבכי) אני קוראת המון על שיטת פונטסי . השיטה הרבה יותר מסורבלת וארוכה מאשר לפני 30 שנה שאני טופלתי.
אבל אני מקווה שהתוצאות הן טובות.
הייתי שמחה אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות :
1. האם גיבסתם מיד אחרי הלידה ?
2. האם לאחר הגיבוסים בחודשים הראשונים הרגל נראית בסדר ?
3. בשעות בהן לא נועלים את הנעליים המיוחדות הילד מתפקד רגיל בזחילה / הליכה (בהתאם לגיל כמובן) ?
4. האם הילד קשה יותר ועצבני בגלל הגבס?
5. אשמח לכל עצה... ואם יש פה מישהי/מישהו שגם להם קלאב פוט שטופל בצורה אחרת הייתי שמחה לשמוע.

טובה53

New member
עונה

הי שרון
1. אנחנו התחלנו טיפול, כלומר גיבוס, בגיל שבועיים. כך מקובל עם בנים בגלל הברית, אך לא בהכרח. יש פה בפורום גם כאלה שגיבסו בגיל יומיים..
2. כבר לאחר 2 גיבוסים הרגל נראתה מושלמת מבחינה אסתטית. להשגת טווחי תנועה תקינים נדרשו עוד קצת גבסים.
3. כן. רגיל לגמרי. הנעליים גם לא מפריעות לזחילה (ניתן לראות סרטונים ברשת של ילדים זוחלים עם נעלי ק"פ במתיקות רבה.)
4. כשתינוק עצבני, אולי הוא רעב, אולי עייף, אולי גזים, בטן, חיתול, ... פעם כתבה בפורום אמא אחת לתאומים שלאחד מהם יש ק"פ, שהילד עם ק"פ הוא יותר רגוע יחסית לאחיו התאום. בקיצור קשה לדעת. אצלנו בשלב ההתרגלות לנעליים היו פצעים ושפשופים ואז הילד היה יותר עצבני. בשלב הגבסים הוא לא היה עצבני.
ק"פ זה לא נורא בכלל! מוזמנת לשאול עוד וסחיבה טובה.

ברוכה הבאה

1. יחסית כן, ביום השלישי מייד לפני ששוחררנו הביתה מבית היולדות.
2. ככל שמתקדמים בגבסים הק"פ פחות ופחות ניכר, עד כדי שהרגל מגיעה למצב רגיל
3. כן, ולפעמים אפילו מהר יותר, והאמת שגם בשעות עם הנעליים הם זוחלים, עומדים (ולפעמים אפילו הולכים...)
4. הם די נולדים לזה, הם לא מכירים משהו אחר, אז אני לא חושבת שזה מה שגורם להם לשינוי במצב רוח או משהו
היום שיטת פונסטי היא בעלת התוצאות הטובות ביותר, שלרוב מאפשרות גם להימנע מפעילות כירורגית מורכבת שאח"כ משפיעה על יכולות התפקוד של הרגל ולכן היא השיטה הרווחת לטיפול בק"פ
שיהיה בהצלחה
ואנחנו פה אם יהיו לך עוד שאלות או שסתם תרצי תמיכה...

היי שרון וברוכה הבאה

קודם כל בשעה טובה!

אני נבט ואני אמא של עידו בן שנה וחודשיים, שנולד עם ק"פ חד צדדי ברגל ימין.
לשאלותייך, תהיותייך ופחדייך...

עידו גובס יומיים לאחר הולדתו, לא חיכינו עד הברית וזה היה בסדר גמור!
כן! הרגל נראית בסדר גמור אחרי הגיבוסים הראשונים. בפעם האחרונה שהיינו אצל הרופא הוא שאל אותי באיזה רגל הק"פ - שאלתי אותו אם הוא לא רואה והוא אמר שלא, הרגליים נראות נהדר, תקינות לגמרי. כך שלא רואים דבר.
אצלנו, עידו התפתח נפלא ואנחנו זוקפים הרבה לזכות הנעליים שחייבו אותו לפתח שרירי בטן. הוא זחל בגיל 6 חודשים ונעמד ב 7 חודשים. אצל כל ילד זה אחרת, עם ובלי קשר לק"פ, אני רק נותנת את עידו כדוגמא שהק"פ - כמו גם אצלך לא עיכב את ההתפתחות.
אנחנו לא הרגשנו שינוי אצל עידו בגלל הגבס. הוא לא הכיר שום דבר אחר, הוא כאילו נולד עם הגבס ולכן, אני מאמינה, לא ידע מה זה להיות בלי ולכן גם לא היה עצבני איתו.

לגבי שיטות טיפול נוספות - היום השיטה הרווחת היא שיטת פונסטי. היא השיטה ה"לא מתערבת" היחידה. במקרה שלך, איזה יופי, הכל עבר בשלום אך כבר יש גם עדויות לגבי מטופלים שהניתוחים שלהם לא צלחו...
השיטה: גבסים, נעליים ואולי גם ניתוח קטן להארכת גיד אכילס נראית מסובכת ומסורבלת אבל למעשה, הבעייה היא אצלנו, ההורים
הילד לא מכיר שום דבר אחר....

מקווה שעזרתי. אנחנו פה לכל דבר
נבט

למעלה