חדשה ומתלבטת

חדשה ומתלבטת../images/Emo141.gif

שלום לחברי הפורום אני בת 35 ולפני כשנתיים אובחן אצלי לופוס. הביטוי שלו הוא בעיקר בנשירת שיער (ובעבר אירוע יחיד של דלקת מפרקים). מאחר שעניין הנשירה שמלווה אותי מאז גיל 13 לערך, מטריד אותי מאד לאחרונה, חשבתי על אפשרות של השתלה. רציתי לדעת האם השיער המושתל, דינו לנשור כמו זה שכבר נשר? כלומר, האם אופציית ההשתלה, אינה יכולה להוות פתרון לחולי לופוס? ואם היא כן מהווה פיתרון, היש מי מבינכם עבר/ה כזאת, ויכול/ה לתרום מנסיונה. תודה מראש

ל3

New member
ברוכה הבאה קרואלה

אני שמחה שהיצטרפת לביתנו המקסים. לגבי נשירת היער- האם הוא נושר לך בחתיכות? לאחר המקלחת? מה אופיו בעצם? אני חושבת שכדאי שתפני את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה בתפוז משום ששם תוכלי למצוא תשובה מקצועית. אני לא יודעת לתת לך הסבר על השתלה אבל אולי מישהו פה יודע יתר ממני. בכול אופן, גם אני סובלת כרגע מנשירה איומה והתחלתי לקחת " רטוס- HR " האם שמעת על זה?

תודה, אפנה גם לשם../images/Emo141.gif

השיער לא נושר בחתיכות, אבל בחזית הוא מאד מאד דליל.

ל3

New member
קרואלה- אני כל כך מבינה אותך

אני בדיוק באותו מצב יהיה טוב

gaia20

New member
הי קרואלה, ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

נשירת שיער, תופעה מאוד שכיחה, מופיעה גם אצלי. אומנם המצב לא הגיע לכך שאצטרך לחשוב על השתלת שיער, אבל יש נשירה. האם בקרת אצל ראומטלוג? אם כן, מה הוא אומר על זה? אני מאוד מקווה שתמצאי פתרון לבעיה המטרידה הזאת. את מוזמנת להשאר איתנו, לדווח לנו מה קורה ולהמשיך להשתתף בפורום שלנו.

../images/Emo22.gif תודה על קבלת הפנים

היי גאיה, ביקרתי אצל ראומטולוג. הוא הציע שאטול פלקוניל. ניסיתי במשך 5 חודשים, ומצב השיער נשאר בעינו.

ברוכה הבאה קרואלה

שלום לך וברוכה המצטרפת לפורום שלנו בעניין נשירת השיער, אני חושבת שכדאי לך להתייעץ גם עם אימונולוג, או רופא פנימי שמומחה ללופוס. בכל מקרה, למיטב ידיעתי, הנשירה היא בדרך כלל זמנית, ובשלב מסויים מתחילה צמיחה מחדש של השיער. בעניין ההשתלה, לא שמעתי על כך בקרב חולות לופוס, אבל שוב - חושבת - שההשתלה היא במידה מסויימת "פולשנית" - במונחים רפואיים, ואנחנו, חולות הלופוס, צריכות להמנע מכל חדירה פולשנית לגוף, שעלולה לעורר את המחלה... אז, לפני שאת עושה משהו, כדאי להתייעץ עם כמה שיותר רופאים מומחים בתחום הלופוס. הרבה בריאות והמון סבלנות

למעלה