חדשה ונורא קשה לי!

halar

New member
חדשה ונורא קשה לי!

אני בת 19 אני מגמגמת מגיל 8 בערך הייתי אצל פסיכולוגית והרבה טיפולים לפני 3 שנים הייתי בקורס CTI לטיפול בגמגום אצל ברברה דם וזה באמת עזר לי צאז התחלתי לדבר בטלפון ולענות לטלפונים היום אני מדברת בטלפון חופשי עם אנשים שאני מכירה אני לא מגמגמת עם נערים ונערות בגילי אני רק מגמגמת ונילחצת שאני מדברת עם מבוגרים שאני מכירה ובעיקר שאני לא מכירה. יש לי חברה מגמגמת שהיינו יחד בקורס היא ואני חברות טובות אף אחד לא יודע על הגמגום וגם לא ידע אני לחלוטין נשמעת בכלל לא מגמגמת אני מדברת שוטף אבל אני מפחדת לשאול אנשים נגיד איפה זה רחוב כך וכך כי אני פוחדת לגמגם ואז יצחקו עלי זה לא נעים קשה לי לדבר עם אנשים זרים. וקשה לי לדבר על זה בכלל.

shuky63

New member
ממה שאמרת הבנתי שמאד קשה לך להתחיל

לדבר עם אנשים מבוגרים ובמיוחד כאלה שאת לא מכירה,אבל כשאת כבר מדברת את לא מגמגמת.את זה הבנתי מהמשפט שלך שאף אחד לא יודע על הגימגום שלך. לדעתי את לא תצאי מהפחד הזה עד שתתני לעצמך לגמגם קצת ולראות שלא זורקים עליך ביצים ועגבניות בגלל זה.כמו בהרבה תחומים בחיים הגימגום הראשון הוא הקשה ביותר.

dw

Well-known member
מנהל
רעיון ../images/Emo62.gif

מה דעתך להגיע למפגשים השונים, של הפורום או אמבי, ושמה תהיה לך הזדמנות, רק אם תרצי כמובן, לשוחח עם אנשים מבוגרים ולתרגל עם הרבה פחות חשש. אחרי שתעברי את זה תוכלי לתרגל גם במקומות הרגילים. במפגשים נהוג לא לזרוק ביצים ועגבניות עלייך בזמן הנאום כי אז הם יודעים שאפשר להחזיר להם חזרה כגמולם בתור שלהם
מן תאור הומוריסטי למקום ידידותי למגמגם.

אז מצבך טוב חדשה , נראה לי שעבודה

עצמית או מקצועית על הבטחון העצמי תעלה אותך על דרך המלך. זה רק ענין של גיל , אבל החיים ילמדו אותך לשים פס על "גדולים" ממך. בהצלחה בתיה

אנחנו בעצם דומים...

בדרך כלל הדיבור שלי חלק, אבל כשצריך לשאול משהו שאני לא מכיר באמת נוצרת בעיה, אבל אם הזמן מתרגלים לזה ופחות מפחדים לגשת ולשאול. דרך אגב מה זה הטיפול הזה CTI ?

The big man

New member
../images/Emo50.gifהכל בסדר halar

ל-halar שלום רב קודם כל אל תתרגשי כשאת מדברת עם אנשים ואל תפחדי שיצחקו עליך. אני כבר התרגלתי לכל מיני מצבים של שיחות. אמנם גם אני עדיין מפחד לדוגמה להגיד לנהג-מונית איפה שיעצור לי ובטלפון אבל אין ברירה אם רוצים לחיות כרגיל וכמו כולם. אלה החיים שלך.

למעלה