חדשה ונורמלית

חדשה ונורמלית../images/Emo140.gif

אני כל כך מאושרת שמצאתי את הפורום הזה! אז אני בת 34 וחייה אם בת זוגתי כבר6 שנים הבעיה שבת זוגתי מאוד רוצה ילדים ואני ממש ממש לא היחסים היגעו למצב שאו שמנסים להביא ילדים או נפרדים . אני די בדילמה אני לא רוצה בשום פנים ואופן מה עושים? בת הזוג שלי טוענת שרוב האנשים רוצים ואני בקטע הזה די שרוטה.

XUXA141

New member
קצת משונה הקטע של "רוב האנשים"

כי לפי ההגיון הזה "רוב האנשים רוצים" להיות עם בן זוג מהמין השני, אז האם זה לא הופך אותה ל"שרוטה" ( שוב, לפי הגדרתה שלה עצמה?) דווקא נשים כמוה היו צריכות להיות פתוחות יותר לסוגים שונים של בחירות של אנשים, לא? מצד שני, אם הרצון לילדים נובע ממנה כי כך היא רוצה, ולא כי "כולם עושים זאת", יכולה להווצר בעיה. אגב, האם כשהיא אומרת שהיא רוצה ילדים הכוונה שהיא זו שמתכוונת ללדת אותם? כי אם כן זה שונה מזוג הטרו שבהם אם הגבר רוצה ילדים, הוא למעשה מכריח את האישה להרות וללדת. כאן הבחירה קצת קלה יותר כי אף אחד לא מכריח אותך להרות וללדת אלא רק לחיות עם ילד בבית אחר כך.

"רק לחיות עם ילד בבית"?

שושה, נראה לי שקצת הגזמת - לי אישית נראה שהחלק הקשה בילדים מתחיל דוקא אחרי הלידה... גם אם שירי "פטורה" מהחלק של הריון ולידה, לא נראה לי שזה מקל במשהו על הבחירה. ולראיה - יש לנו כאן גם גברים שלא רוצים ילדים - הם הרי לא צריכים להתמודד עם הריון ולידה, לא?

zahike

New member
אבות

והרבה אבות משאירים את הטיפול בילד לאישה לא?

הי צחיק ../images/Emo24.gif שמחה לראות אותך כאן

חברים וחברות, צחיק הוא ידיד שלי שכבר זמן רב אני מנסה לשכנע אותו לכתוב כאן. ברוך הבא

magicgirl1983

New member
נו נראה אותך!!!

אני מתה שתכניס את הילדים שלך הנה...רק מחכה...מוהא הא הא הא הא!!

XUXA141

New member
לא אמרתי שזה קל..

אבל חלק מאלה שלא רוצות ילדים, עושות זאת כי הן לא רוצות להיות בהריון וללדת. יש הרבה כאלה שכן ירצו לגדל ילדים אם יוכלו לאמץ אותם למשל.

מאריונת

New member
מצד שני

גם הייתי מצפה מנשים, שהיו מדוכאות במשך ככ הרבה זמן שיזדהו עם מדוכאים אחרים (פלסטינאים למשל) והן לא עושות ככה בהכרח (כנ'ל לגבי יהודים שסבלו בגלות והיה נחמד אם היו מתייחסים קצת יותר טוב לעובדים זרים) והדוגמאות רבות. מסכימה שזה מוזר, אבל גם די נפוץ.

אבל מה עושים../images/Emo35.gif

אבל מה עושים מפרקים קשר ? אני כל כך אוהבת אותה שאני לא מוכנה לוותר אני לא רוצה ילדים לא רוצה לגדל ילדים מאז ומתמיד ידעתי שאני לא רוצה ילדים אני רוצה לציין שגם החברה שלי וגם אני עובדות עם ילדים מה עושים ? אני רוצה לחיות איתה בשקט (לכול החברות שלנו יש כבר ילדים ואני רואה את החברה שלי ממש ממש מקנא) למה יש לנשים את הצורך להביא ילדים מה יש להם?

אכן דילמה קשה

הנחמה היחידה שאני יכולה להציע לך היא שאת לא היחידה בהתלבטות הזו. רבות מאיתנו היו שם (וחלקנו עדיין שם). ברוכה הבאה לפורום - זה המקום להתלבט. פתרונות? למרבה הצער עדיין לא מצאנו (אבל אנחנו עובדות על זה).

isola bella

New member
אבל מה עושים?

היי שירי אם להישאר עם החברה שלך או להיפרד ממנה רק את יכולה לענות על זה. אם את מרגישה בבירור מבפנים (כמו שאני מרגישה) שאני בשום פנים ואופן לא רוצה לגדל ילדים אז הבחירה (קשה ככל שתהיה) די ברורה (לפחות לי). להיות לבד ולחפש מישהו אחר (במקרה שלך מישהי אחרת) שכמוני לא רוצה ילדים. לי נראה שזו תהיה טעות אחת גדולה להיכנע ללחצים של בן/בת זוג, להסכים בעל כורחנו (שהרי אנו לא רוצות ילדים!) להכנסה של ילדים בחיינו "רק" כדי שלא לפרק את הזוגיות... . יכול להיות שבעתיד תתרגלי לרעיון של ילדים בחייך ו/או אף תאהבי אותו ויכול להיות מאוד שלא.אני אישית לא מוכנה 'להמר' על הרגשות שלי בעניין. לכן הבחירה אצלי אישית ברורה. או להיות בזוגיות נטולת ילדים או להיות לבד. לגבי שאלה ששאלת כאן: 'למה יש לנשים צורך להביא ילדים' - אני לא חושבת שאצל כולנו יש את הצורך הזה. יש בינינו גם אחרות והראיה היא נשות הפורום הזה... . תשובה חלקית לשאלה הזו שאת שואלת אפשר למצוא לדעתי לחשיבות העצומה וללחצים הכבירים שהחברה הישראלית מפעילה על נשים ללדת כאן. הרבה אנשים בסה"כ רוצים להיות ב'זרם המרכזי',אהודים,ומקובלים בסביבתם ולכן (ככה אני אישית מאמינה) חלק מן השנים עשויות לגלות התלהבות מזויפת כלפי ילדים כי לזה בדיוק הן מצופות מסביבתן הקרובה.ולבחור לעמוד על שלך (כמו שאני עושה מזה שנה. למזלי הרע משפחתי מאוד לא סובלנית בעניין) יכול להיות די קשה... .אבל שוב, המחיר שווה.שלווה פנימית+שלמות פנימית. שלווה במובן שאת נאמנה לעצמך ולדרכך האישית בחיים ומוכנה אף לשלם מחיר. בעיני אישית זה עדיף מאשר להיכנע לסחטנות רגשית מכל סוג שהוא (וזה אולי מה שעושה לך חברתך בכך שהיא מעמידה בפנייך אולטימטום 'או,או') לסיום,שוב לדעתי, אין כל קשר בין העובדה שאתן עובדות עם ילדים לבין העובדה שחברתך רוצה ילדים ואת לא. בהחלט יכול להיות שאת אוהבת לעבוד עם ילדים אבל לא רוצה אותם בחייך האישיים,קרי:להיכנס להריון,ללדת,להיניק,לגדל ילדים. איזולה בלה

isola bella

New member
תגובה לשירי (קצת ארוך...)

היי שירי ראשית, ברוכה הבאה לפורום. שנית,אני צעירה ממך בשנה בלבד וברור לי כשמש שאני לא רוצה ילדים אבל גם ברור לי כשמש שאני את ואחרות שלא רוצות ילדים הן לא פחות "בסדר" מאשר אלו שכן רוצות ילדים.(המילה בסדר הושמה במרחאות כדי להמחיש מה אני חושבת על אנשים ששופטים אחרים רק בגלל שהם נותנים לעצמם להיות מה שהם באמת...) ההשקפה האישית שלי גורסת שיש כל מיני סוגים שונים של אנשים ו/או כל מיני צורות חיים שונות וכולם לגיטימיים באותה מידה בדיוק.לא פחות.לא יותר. לכן בנקודה זו אני תמהה על הגישה של החברה שלך (שמן הסתם מרגישה שזה "בסדר" להיות לסבית אבל שזה "לא בסדר" לא לרצות ילדים). במקום העבודה שלי יש לי ידידה לסבית איתה אני בקשר קרוב ורק אותה בחרתי לשתף באי רצוני בילדים (+ הבאתי לה לקרוא משהו שכתבתי על זה). התגובה שלה די הפתיעה אותי בזמנו. הרגשתי שהיא מנסה 'להכניס אותי לתלם'. כלומר, תצאי, תכירי מישהו, אל תיסגרי דלת, ומן הסתם כשהקשר יעמיק אז 'באופן טבעי' תרצי ילד כדי להעמיק את הקשר וכו'. הייתי קצת בהלם מהתייחסותה כי ציפיתי דוקא ממישהי שחיה לא על פי מוסכמות החברה שתבין ותקבל את ה'שריטה' הזו שלי בנוגע לילדים. ההסבר שאני נתתי לעצמי היה שכנראה היא נאלצה לפלס לעצמה דרך בחברה שלנו במרפקים קשוחים והיא ניסתה בעדינות 'לחסוך' את זה ממני... . אני ממש לא מסכימה עם מה שהחברה שלך אומרת.זה או שאת מרגישה מבפנים שאת רוצה ילד או שאת לא מרגישה את זה מבפנים. למה? כי ככה. נקודה. ואת ממש לא חייבת דין וחשבון למישהו על כך. שלישית,אני לא מאמינה שיש דבר כזה 'אינסטינקט אימהי בסיסי'. גם כי זה נראה לי כעוד דרך לדכא את האישה.(מספיק לקרוא מחקרים עכשווים שמספרים לנו עד כמה גם היום! נטל גידול הילדים נופל לרוב על כתפי האישה ואיך לא מעט נשים נאלצות להקריב את הקריירה שלהם ו/או לחיות בקונפליקט תמידי בין עבודה לילדים בעוד שהגברים כמעט לגמרי פתורים מהקונפליקטים הללו מהסיבה הפשוטה שהם שותפים משניים בגידול הילדים). גם כי לא חסרות דוגמאות היסטוריות לנשים שהמיתו ו/או נטשו את תינוקותיהם (במאה ה 17 בצרפת נשות אצולה שרצו להנות ממלוא חיי התענוגות ואשר הרגישו שהתינוקות 'מפריעים' להן בחרו במודע לנטוש אותן ליד בתי יתומים וההיסטוריה מספרת על עשרות אלפי מקרים כאלו!. או בסין בה מותר ללדת רק ילד אחד שוב הרבה נשים שחיו בכפרים בחור להמית את התינוקות הבנות שלהם ולנסות ללדת בן זכר... .ואלו רק דוגמאות מקריות מתוך כל מיני). לסיכום,אני גורסת שלפני היותנו שייכות למגדר כלשהו אנו קודם כל בנות אדם עם רצונות,מאווים,והשקפות משלנו.ושלי גורסת בין היתר שזה "בסדר" גמור לא לרצות בילד משלך. ואחרי ההקדמה הארוכה הזו לעניינך: האם יש לך 'רק' בעיה עם העניין של הריון ולידה? (ושוב, ה' ', לא בא ממקום שיפוטי אלא להמחיש שזה לא דבר של מה בכך) כי אם יש לך בעיה עם התהליך של הריון ולידה בלבד אז יש לכך פתרון טכני. החברה שלך יכולה ללדת ולהיניק את הילד/ה בעוד שלמישהי כמוני שחיה עם גבר אין אופציה כזו... . אומנםן גם לי יש אופציה 'להטיל' את לידת הילד על אם פונדקאית אך זו רק אופציה תיאורטית גם כי היא כרוכה בהרבה מאוד כסף (עשרות אלפי דולרים מן הסתם) גם כי יש סייגים בחוק כאן למתן היתר להביא ילדים באמצעות פונדקאית. אבל, אם את מרגישה שבנוסף להריון וללידה את בשום פנים ואופן לא רוצה בילד/ה בחייך כלל (גם אם הבת זוג שלך מוכנה להיות זו שתישא בעיקר הנטל הכלכלי והרגשי שכרוך בגידול ילדים) אז זו כבר באמת בעיה... . איזולה בלה

I s t a r

New member
את יכולה לומר לבת זוגתך..

שרוב האנשים הם סטרייטים. אין מה לעשות..עובדה קיימת. אז מה היא מתכוונת לעשות לגבי ה"שריטה" שלה שמתבטאת בנטייתה לנשים? הממ?. לפעמים חוסר הסובלנות וההבנה שמופגנים כלפי אנשים עם בחירה שונה בחיים, באה דווקא מקבוצות של אנשים שנמצאים בדיוק באותו מצב. מוזר, אטום למדי גם. בכל מקרה, כמו שנורא מצחיק אותי הפחד העמוק הזה מהשונה שאנשים מגיבים אליו ב: "תהיי קצת בזוגיות והרצון לילד יבוא מעצמו"....שמשתווה ל : "תצאי קצת עם גברים, תתחחככי בהם קצת..הרצון להזדיין איתן יבוא מעצמו "...כך מעציבה אותי האטימות והנעילות של חשיבה כזו.

למעלה