חדשה ותיקה בפורום פוריות

doribl

New member
חדשה ותיקה בפורום פוריות

תודה מראש לכל התייחסות...

אני בת 35 , אם ל2. את שני הילדים שלי ילדתי עם טיפולי IVF אחרי 6 שנות נסיון בראשון, וכעת אנו רוצים להתחיל טיפולים שוב.
את הטיפולים המוצלחים שלי עשיתי בעבר עם פרופ' משיח. בטיפול אחרון הוא ישב במרפאה פרטים של שלושת המומחים. אבל הבנתי שהמרפאה נסגרה. ויש לגשת אליו למרפאה פרטית. אז הוא עשה את הטיפולים באסותא...
היתי רוצה לעשות את הטיפולים אצלו, השאלה לאיזה בית חולים הוא מפנה.
אני ניצלתי דרך המשולם את כל הטיפולים שלי וכעת האופציה שלי היא או לעשות בבית חולים ציבורי דרך כללית רגיל (לא מושלם) שאני עדיין לא בטוחה האם זה בחינם או בתשלום, או בביטוח פרטי בבית חולים פרטי.
ביטוח פרטי אצלי בעבודה מכסה עד 10000 שח לטיפול , בדקתי באסותא הטיפול עולה קרוב ל18000 שח. כבר לא רלוונטי

כמה שאלות:
מישהי יודעת כמה עולה פגישת יעוץ אצל משיח?
כמה פגישות צריך במהלך טיפול אחד? למיטב זכרוני היו לי לרוב 2 פגישות
מישהי עשתה טיפולים בבלינסון? יכולה להמליץ על רופא טוב?
יש מצב שאני יכולה עוד לקבל הנחה על תרופות? בילד שלישי מקבלים בכלל?

תודה

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....

לשאלתך, הקופות משתתפות בתרופות אבל בשיעור יותר נמוך - זה משתנה מקופה לקופה, אבל ברובן משתתפים ב50%

עשיתי בעבר טיפולים בבלינסון - מדובר בבית חולים ציבורי ולכן קשה לשלוט ברופא המטפל, בכל פעם פגשתי רופא אחר.

פגישות לרוב אין הרבה - אבל יש מעקבים כ3-5 בסבב.
חלק מהרופאים הפרטיים מבצעים את המעקב בעצמם.
שיהיה בהצלחה

doribl

New member
תודה על התשובה :)

זה מה שחשבתי לגבי בלינסון
אבל אם נשים בצד את עניין הרופא, איך באופן כללי המחלקה שם? האם נחשבים לטובים?
אני די מוגבלת בבחירת בית חולים, ולצורך העניין לא יכולה לעשות במאיר שהוא קורב אליי הרבה יותר (אני מהרצליה), וכן יכולה בבלינסון, במאיר יש כמה רופאים שאני מכירה טוב מאוד מהקופה, בבלינסון לא מכירה לא רופאים ולא מחלקה עצמה.

ולגבי המעקב, כן אני זוכרת את זה אבל אני תמיד עושה אותו בכללית נשים, זה ממש נוח, ליד הבית, התורים לא ארוכים, חניה נוחה :)))

ליאור53

New member
טיפולים לילד שלישי

לא משנה כמה טיפולים עשית בעבר, הספירה מתאפסת וחלים עליה חוקים חדשים, מכיוון שאלו טיפולים לילד שלישי.
יש לך הגבלת טיפולים (לא זוכרת בדיוק כמה, נראה לי חמישה), אבל את יכולה לעשות אותם בכל מקום, כולל בתי חולים פרטיים. אין צורך לשלם באופן פרטי לגמרי, אלא רק את טופס ההתחייבות לקופת החולים (1500 ש"ח). אם את רוצה לבחור רופא, תשלמי לו בנפרד (אם נשארו לך השנה יעוצים - מגיעים לך שלושה - את יכולה לקבל החזר, ואם לא תשלמי לו בפרטי), ואם את לא רוצה - תיכנסי לסבב הרופאים.

אני מדגישה - הטיפול באסותא לא עולה 18,000 ש"ח כי את לא עושה אותו באופן פרטי אלא דרך הקופה, ולכן הוא עולה 1500.
לתרופות בכללית יש השתתפות של 50% ברוב המקרים, יש תרופות שנמצאות בסל גם לילד שלישי ומשלמים עליהן כ 15%.

גם אני הייתי בכללית ולא רציתי לעבור מפאת הנוחות וההיכרות עם המערכת, אבל -
*100 ש"ח לכל סבב (שאיבה + החזרה).
*הגבלה של 10 טיפולים (יותר מהכללית)
*כל התרופות בעלות 15%, גם לילד שלישי.
זה די הכריע את הכף מבחינתי..
חוץ מזה, טופלתי באסותא, וממילא לא הייתי צריכה לעשות מעקבים בקופה, רק להוציא אישורים (וזה היה די פשוט).

doribl

New member
רגע רגע

כל מה שתיארת זה מכללית?
כי אני עשיתי כמה שיחות עם כללית, גם עם מושלם וגם עם המוקד הרגיל.
במושלם היו סה"כ 6 טיפולים, את כולם ניצלתי - אז מושלם לא רלוונטי
ברגיל גם יש כמות טיפולים - לא זוכרת כמה אבל רק בבית חולים ציבורי
ולכן... אם אני רוצה ללכת לבית חולים פרטי, קראי אסותא, אני לא אוכל לשלם 1500 שח כי מושלם לא מכסה כבר ורגיל גם לא כיסה עד לפני רק (רק ציבורי)

זה המידע שיש לי מלפני כחודש שהיתי איתם בשיחות ובירורים...

אגב כשעשיתי טיפולים, האחרון ב2011, הם עלו 1000 שח :( גם 500 שח תוספת זה הרבה...
ולמרות שאת צודקת ובהחלט מה שתיארת שמציעים בקופה אחרת נשמע מאוד אטרקטיבי, מרגישה לא בנוח להתחיל עם קופה חדשה. אגב לאיזה קופה עברת?

ליאור53

New member
אולי לא הבנתי אותך

ממה שרשמת הבנתי שעוד לא התחלת טיפולים לילד שלישי. האם זה כך?
ואם כן התחלת וסיימת את המכסה - למה לא לעבור קופה? זה מקרה קלאסי של מעבר קופה!
עברתי מכללית למאוחדת. הנאים שתארתי הם רק במאוחדת (המחיר, סבסוד התרופות וכו').

doribl

New member
לילד שלישי עוד לא התחלתי

והמכסה בכללית מושלם הינה עד 6 טיפולים לעד 2 ילדים.
כלומר אם ניצלתי את הטיפולים ובנוסף רוצה ילד שלישי = אין שום כיסוי

doribl

New member
אוקי קודם כל תודה על הלינק

זה בהחלט שונה לחלוטין ממה שנאמר לי (וזה עוד אחרי ששוחחתי עם כמה נציגים כי הראשון לא הבין כלום בתחום הזה בכלל וכל כך עצבן אותי שצרחתי עליו בטלפון...)
שנית, עדיין קצת לא ברור לי מה שמתואר

תוכלי אולי לסייע
לפי מה שאני מבינה טיפול באסותא לדוגמא שעולה 18000 שח, ההחזר יהיה 75% (ולא בהשתתפות עצמית של סכום שרשמנו 1500 שח) וגם רק עד ל6,224 שקל .
לא? כלומר כל מה שמעבר ל6,224 שקל אני משלמת לבד...
לגבי היעוץ (לפגישות של קביעת פרוטוקול, ופגישת מעקב לפי הצורך - אצל הרופא ולא למעקב זקיקים מן הסתם) אוכל לקבל עד 4 בשנה - זה תמיד יש, לא?

השתתפות עצמית תקפה של למכונים בהסדר (מעניין מהם, צריך לבדוק....)

ליאור53

New member
סדר

בתור מטופלת אסותא לשעבר...

ברגע שיש לך אישור מקופת החולים את יכולה להוציא ט.17 לאסותא. למעשה, ספציפית לכללית מושלם, יש להם נציגה באסותא שמסדרת את זה. אני לא הוצאתי בעצמי ט.17, ברגע שהיה אישור הם ראו את זה במחשב (במאוחדת, למשל, זה לא כך).
כשאת מגיעה לאסותא, את משלמת השתתפות עצמית של 1500 ש"ח על סבב שלם (לא יודעת מה לגבי החזרת מוקפאים, אז כבר עברתי למאוחדת).
במחיר הזה את יכולה להיכנס לסבב הרופאים. אם את רוצה פרטי - זה תשלום נפרד לרופא.
בכללית יש לך שלושה יעוצים בשנה (ארבעה זה רק בהריון, בקרוב
), ואת צריכה לשאול את הרופא הספציפי אם הוא עובד עם הכללית. הרוב עובדים לדעתי.

ליאור53

New member
שכחתי

אם הרופא מוגדר כרופא פוריות גם לגברים, את יכולה להשתמש גם ביעוצים של בן הזוג, ואז יהיו לך 6.

anguly

New member
טוב זה בודאי לא נכון

הטיפולים לילד ראשון ושני הם במימון המדינה, ואין עליהם כל מגבלה - על ה היה המאבק האחרון מלפני חודש.

לילד שלישי אין השתתפות של המדינה ולכן המטופלות תלויות בחסדיהן של הקופות והביטוחים המשלימים.
לכל קופה יש את הכללים שלה - ולשלך יש הגבלה של 6 טיפולים.
שבהם התנאים פחות טובים מילד ראשון ושני, אבל עדיין קיימים.

שיהיה בהצלחה

למעלה