חדשה טריה מהבקום...

חדשה טריה מהבקום...

השתחררתי היום :) אוי זה היה כייייייייייףףףףףף אבל טופס טיולים זה ממש מתיש!! שאלה קטנב ברשותכם... מתי בערך מקבלים את המענק?

Haunted

New member
המענק ב-1 לחודש

שאחרי השחרור. אם השתחררת עכשיו אז אני מניח שב-1 לינואר. והפקדון עד 60 יום מהשחרור. מזל טוב

בטוח בראשון לחודש?../images/Emo184.gif

כי זה נורא מוקדם... וחברה שלי שהשתחררה קיבלה אותו רק חודש וחצי אחרי השחרור..

Haunted

New member
בדר"כ

זה אמור להיות ב-1 לחודש.. אבל אם השתחררת בצמוד לסוף החודש (ה-29 למשל), אז כנראה שתקבלי אותו רק חודש אחרי.

מנצלשת לעצמי... כמה שאלות נוספות...

1. איזה "סידורים" אנ צריכה להחיל לעשות עכשיו? כמו ביטוח לאומי וחרא כזה... 2. אני רוצה ללמוד מקצוע מסויים (קונדיטורה) ובשום מקום לא בצפר פרטי ולא מכללות (כמו תדמור למשל) לא מוכנים לקבל פיקדון, מה אני אמורה לעשות? יש למי לפנות? הרבה בסך הכל הפיקדון הוא למטרת לימודים לא? אז מה העניין פה?! 3. יש למישו מושג מה חובשות במילואים עושות? הרי לא יתחילו ללמד אותי נהלי מרפאה בשביל שבוע שאני שם... אז מה כבר יעשו איתי במקרה של שגרה, לא מלחמה... תודהההה

א ו ר3

New member
כמה תשובות

לביטוח לאומי את לא צריכה ללכת במידה ותמצאי עבודה וינכו לך את זה ישר מהמשכורת , אם תחתמי אבטלה/לא תעבדי תקופה תצטרכי ללכת לסניף ביטוח לאומי הקרוב אליך ולהסדיר את זה. לגבי הבתי ספר לקונדיטוריה , אני יודעת שבהולידיי אין בטבריה אפשר ללמוד ע"ח הפיקדון ... אין מה לעשות, יש מקומות שלא מקבלים את הפיקדון... החיים קשים

א ו ר3

New member
בעיקרון מתיי שאת רוצה לחתום אבטלה

אין כ"כ מצב שבין לבין... זה או לעבוד או לחתום אבטלה, או פשוט לא לעשות לא את זה ולא את זה ואם את לא עושה אחד מהם תקופה ממושכת אז כדאי שתלכי לביטוח לאומי שלא יצטבר לך שם חוב.

אני לאדעת מתי השתחררת..../images/Emo184.gif

אבל אני השתחררתי לפני שבועיים, ויש חוק חש שאומר שחייל משוחרר יכול לחתום אבטלה רק אחרי שנה מהשחרור..

א ו ר3

New member
אני יודעת

לגביי החוק הזה לא תקף כי השתחררתי לפני שנה... אבל אני יודעת על החוק החדש ודיברתי באופן כללי אם תחתמי אבטלה. בכל מיקרה אמרתי שאם לא תעבדי תקופה ממושכת תלכי לביטוח לאומי וגם ככה הם לא שמים לב כ"כ מי משלם להם ומי לא...

א ו ר3

New member
לא ... אין צורך לעדכן

את יכולה לעדכן את החברת כ"א מבחינת המס- כי חיילים משוחררים לא משלמים מיסים בשנה הראשונה לשחרור ניראה לי..

למעלה