חדשה-ישנה כאן

kolhazmanim

New member
חדשה-ישנה כאן

עברתי את הניתוח לפני כמעט שנתיים,
ירידה מאוד איטית, סה"כ כשלושים ק"ג (אני מברכת על זה יום יום, אבל זה עדיין בקצב איטי יחסית למשרוולים אחרים).
ובחצי שנה האחרונה עליתי איזה 5 ק"ג. מבאס.
יש לכם טיפים? עצות? אשמח לקצת תמיכה.

אגב, אני אצל דיאטנית בריאטרית, וגם בליווי עוד אשת מקצוע פסיכולוגית.
אבל התחושה שמשהו בגוף - עד שמואיל לזוז......

תודה!

ליבי3617

New member
ברוכה הבאה

כמה את צריכה לרדת סך הכל?
הירידה נמדדת גם בספורט ובשתיה. מקווה שאת מקפידה על אלה...
טוב מאד שאת מלווה באנשי מקצוע. זה חשוב מאד.

אחד הטיפים שאני יכולה לתת לך אם את עושה ספורט הוא לשנות או להוסיף.
ללכת לאיש מקצוע שייתן לך תכנית.
אחד הדברים שהכי מועילים לנו הוא הספורט. אין לך מושג איך זה משדרג את התהליך.

kolhazmanim

New member
תודה רבה ליבי

ברוכה הנמצאת

אני צריכה לרדת עוד לפחות 35... בעזרת השם.
ספורט - אני עושה 4 פעמים בשבוע הליכה של שעה, משולבת בקטעי ריצה. ורוצה להתחיל עכשיו חוג בסגנון סטודיו סי. פחות מתחברת למכוני כושר, והאמת היא שגם אין כל כך בסביבה שלי.

שתיה - זה דווקא יחסית טוב אצלי. אני שותה ביום 3 בקבוקי מים של 0.750 ליטר, זה יוצא ביחד איזה 3 ליטר. או שאני צריכה להוסיף יותר?
ואגב רציתי לשאול - לפני הניתוח היה לי מנהג מעולה לאיזו תקופה של לשתות בבוקר ליטר וחצי, על הבוקר. בדיוק אתמול תהיתי אם בעקבות ההקטנה של הקיבה הדבר הזה יכול להצליח, או שזה מתכון להרחבה שלה?

אני חושבת שעיקר הבעיה היא, כמו תמיד, המתוקים, השעות הקשות,
ובעיקר בעיקר - הנסיעות הרבות שבהן אני עדיין מעדיפה לאכול בחוץ, אבל לאכול כמו עצלנית - לקנות משהו שאפשר לאכול מהר, במקום איזה סלט שווה בארומה שצריך להשקיע ולשבת.

תודה!

מרים 882

New member
תקשיבי...

קודם כל תפסיקי לרוץ.
כשיש יותר מ 15 ק'ג עודפים הריצה יכולה לגרום
לנזק בברכיים.

kolhazmanim

New member
^^ יש פה שאלה לגבי שתיית מים על הבוקר

אשמח שתענו..
כי הבוקר שתיתי על הבוקר בקבוק של חצי ליטר, ואחר כך הרגשתי שאני מצליחה לאכול יותר, אני מפחדת שזה מרחיב את הקיבה...

תודה.

מרים 882

New member
מוזר...

אולי תבדקי עם המנתח מה קורה?
אני מצליחה לשתות 3/4 כוס חד פעמית בבת אחת.

ליבי3617

New member
לא נראה לי שזה קשור

אבל תבדקי עם המנתח בכל אופן.
ריקון של נוזל הוא מהיר יותר... לכן את הקיבה הוא לא יכול להרחיב

ecohen11111

New member
שתית חצי ליטר???

את בטוחה שעברת ניתוח שרוול?
אולי המנתח הוציא לך פחות מדי מהקיבה.
כשאת קופצת את מרגישה שמשהו מתנדנד בפנים?

kolhazmanim

New member
בלי פאניקה בבקשה....

אני כמעט שנתיים אחרי הניתוח, וכן - התוצאות בשטח מראות שהוציאו לי די והותר מהקיבה. ברוך ה'.
חצי ליטר זה בקבוק מים קטן. נכון שעד היום לא שתיתי כזה דבר ברצף, ועוד מיד עם הקימה בבוקר, אבל זה לא ליטר וחצי, בכל זאת.

תודה לכולכם על התשובות, אתייעץ עם הדיאטנית.

ולא הבנתי מה פירוש לקפוץ ולהרגיש שמשהו מתנדנד בפנים..

אופירA

New member
מנהל
זו אחת הוורסיות של דיאטת הלחמניות

אבל זו לא דיאטנית, אלא מנחת קבוצות סתם.
מה שלא רלוונטי עבורנו זה הנושא של הקלוריות - כי אצלנו זה אינדיבידואלי, וגם לא בהכרח שמתאים לנו הנושא של לחם בכל ארוחה.
אבל הפיזור על פני היום, השתייה, האכילה בבוקר לפחות דבר מועט, והצירוף של פחמימה עם חלבון וכמובן הנושא של דגנים מלאים עם תוספת של סיבים תזונתיים - זה בהחלט דברים שהועילו להרבה אנשים הן במניעת הרעב והן בתהליך ההרזיה.

ליבי3617

New member
אז בבקשה ממך אופירה

אל תפרסמי דיאטות של מישהי שהיא לא דיאטנית.
היום מנחי הקבוצות "סתם" צריכים לתת דין וחשבון לעורכי דין אם הם מרכיבים דיאטות לבד.
והייתי עדה למצב כזה שבו מישהי שמוכרת את עצמה כדיאטנית כבר לא מעט שנים (רק לא טרחה לציין שהיא לא דיאטנית קלינית) - הייתה צריכה לתאר את עצמה מחדש.

כאחת שהייתה מעורבת בפעילות הזו של עמותת עתי"ד (עמותת הדיאטניות והתזונאיות) - אני לא רוצה לפרסם פה כאלה דיאטות.
במיוחד דיאטת לחמניות שלא ממש הורכבה למנותחים.

אופירA

New member
מנהל
את צודקת, אין בעיה.

בכל אופן, בנייר הזה אפשר להוריד 2 משפטים בנוגע לקלוריות ולכמויות ובנוגע ללחם בכל ארוחה, וגם את המשפט שאומר שזו דיאטה.
כל שאר העקרונות נאמרים ע"י רוב התזונאים לאנשים שצריכים לשמור על משקלם ולהתמודד עם רעב ומטבוליזם לא הכי תקין.

למעלה