חדשה. יש לי שאלה בנוגע לצבתן

NomaSP

New member
חדשה. יש לי שאלה בנוגע לצבתן

היי שמי נועם ויש לי שאלה ... היום נכנסתי לשירותים וראיתי את החרק הדוחה הזה צבתן כל פעם שאני רואה אותו הוא עושה לי צמרמורת.... בקיצור רציתי לדעת עם הדבר הזה מזיק .. בכל זאת יש לו מספריים בגב הוא יכול לעשות או לפגוע במישהו ? וגם כל הזמן יש את חיות המספריים האלה בבית שלי גם לפני יומיים ראיתי אחד וגם לפני שבוע....אולי זה קשור למה שיש אצלי בבית ? ועוד שאלה כמה זמן הם חיים ? תודה מראש

weinman

New member
שלום נועם

ראשית הצבתן הוא חרק ולא זוחל. זוחלים וחרקים הם שתי קבוצות שונות לגמרי והמכנה המשותף בינהם שהם אוכלים האחד את השני בהזדמנויות שונות. הצבתן הוא חרק בלתי מזיק בעליל. חובב חשיכה ולחות וניזון מצומחי והחי. הצבתות הם כלי עזר להגנה, לעזרה בלכידת טרף, לפרישת הכנפיים ומשמשת את הזכר להרים את הנקבה בעת ההזדווגות. כמו שאת רואה, הצבת היא כלי רב שימושי ולמרות שהוא נראה מאיים, הוא לא יכול להזיק כלל לבני אדם ולבע"ח גדולים בכלל. למה הוא אצלך? בעצם הוא מצוי בהרבה מאות בתים גם צמודי קרקע וגם רבי קומות. רק שעקב פעילות הלילה שלו ו"בישנותו" הוא בדרך כלל לא נראה. בבתים שלנו הוא מוצא תנאים לא רעים של לחות, חשיכה ולא מעט מזון משובח. ד"א הצבתן הוא אחד החרקים המעטים המטפלים בצאצאים. האמא שומרת על הביצים ודואגת לצאצאים. היא מאכילה אותם עד שהם מגיעים לשלב ההתנשלות הראשונה ואז הצאצאים מתפזרים.

OREAL1111

New member
../images/Emo45.gif

אני עקבתי כמה פעמים אחר נקבה שהטילה ביצים תחת אבן בגינה שלי,היא עוד ניראת באותו המקום עם צאציה,אני מחר אצלם אותה לצד צאציה. הינה תמונה כשראיתי אותה לראשונה לצד הביצים :

NomaSP

New member
תודה רבה

אני יודעת שזה חרק אבל ניראה לי שזה היה הפורום הכי מתאים לשאול את השאלה שלי .... תודה על התשובה

למעלה