חדשה כאן...אשמח לעזרה בנוגע לקופת חולים כללית

love1405

New member
חדשה כאן...אשמח לעזרה בנוגע לקופת חולים כללית

אני חושדת באנדומטריוזיס לאור מספר רב של סימפטומים לאורך השנים שהוחרפו בשנתיים האחרונות .אף רופא לא עלה על זה למרות הכל...אובדת עצות קבעתי לי תור במרפאה בתל השומר -האם מישהי דרך כללית הצליחה לקבל טופס 17 לבדיקת רופא ולאולטרסאונד שם?או שמפנים רק לחיפה?אני גרה במרכז אז ממש לא מתאים לי חיפה.

aa02

New member
הי

האם ביקשת טופס 17 וסרבו?
אני שייכת למחוז שרון שומרון וקיבלתי טופס 17 לבדיקת רופא במרפאה בתל השומר (בעת הבקשה לא ידעתי שצריך לקבל טופס 17 נפרד לאולטרסאונד ולאחר שקיבלתי את טופס ה - 17 לבדיקת רופא כבר לא היה לי כוח להתעסק עם זה יותר).
אני מניחה שזה תלוי במרפאת האם ובנכונות שלהם לסייע. למשל, במחוז שרון שומרון אני חושבת שהנטיה היא לשלוח לבית חולים מאיר, אך אני ביקשתי בקשה מיוחדת לתל השומר כי כבר הייתי מטופלת שלהם בעבר וכו׳ וקיבלתי.

love1405

New member
לא ביקשתי עדיין ...יש לי תור לרופא נשים כדי לשוחח איתו על

הנושא בפעם הקודמת שדיברתי על הסימפטומים אפילו לא העלה חשד -ולכן לא ביקשתי הפנייה כי לא הכרתי את המחלה.כעת משאני מכירה בטוחה שזה מה שיש לי וחייבת להבדק -רק אין לי כוח לסרטים...חושבת שאולי כדאי לי פשוט לשלם את ה450 שח שזה יוצא ולא להלחם באף אחד...

aa02

New member
לי לא היתה הפניה

פשוט קבעתי תור לתל השומר ואמרתי לעצמי שאם אקבל טופס 17 מעולה ואם לא אני אשלם את הסכום... כך שאם את מוכנה לשלם את הסכום בכל מקרה לא הייתי ממתינה עד לפגישה עם הרופא והייתי פועלת במקביל וקובעת תור כבר ביום ראשון. לפעמים לוקח זמן עד שמקבלים תור בתל השומר.

aa02

New member
אם התור דחוף לך

תנסי להתקשר מידי פעם לבדוק האם היו ביטולים. לפעמים זה מצליח

love1405

New member
תודה רבה ...קוראת על המחלה ושואלת את עצמי

אם יש בכלל טיפול משמעותי שבשמו כדאי ללכת למומחים בתחום?כי רוב הבנות מדווחות על כך ששום דבר לא עוזר ...ראו שהרושם שלי לא היה נכון

aa02

New member
שאלה מצויינת

שאני לא יודעת לענות לך עליה ואני גם לא חושבת שמישהו יכול לענות לך עליה - מאוד תלוי בחומרת המחלה, כיצד באה לידי ביטוי, השלב בו נמצאים בחיים בהיבט הפוריות והרצון לילדים וכו׳. בגדול הטיפול נע בין תרופות שמדכאות את המערכת ההורמונאלית (גלולות, דקפפטיל, לוקרין וכו׳) לבין התערבות כירורגית. יש נשים שדיקור וצמחי מרפא גם עוזרים להם.
אני כן יכולה לומר לך שזו מחלה שמחמירה עם השנים ולכן חשוב להיות במעקב ולנסות לגרום כל הזמן לסוג של ריגרסיה ולא להזניח. זאת אני אומרת לך מניסיון - אני אובחנתי לראשונה בתל השומר לפני כ - 8 שנים באנדו׳ בדרגה קלה והומלץ לי להיות תחת דיכוי של גלולות (לא הומלץ על ניתוח בזמנו). תקופה מסויימת הקפדתי ללכת למעקבים וכו׳, אך לאור העובדה כי לא הרגשתי כאבים בשוטף (רק ביומיים - שלושה הראשונים של המחזור), ואם להודות על האמת גם לא הייתי מודעת למחלה הארורה הזו, באיזשהו שלב הפסקתי את המעקבים, לא הקפדתי על דיכוי וכו׳. לפני כשנה וחצי האנדומטריומה איתה חייתי הרבה שנים גדלה באופן פתאומי לגודל שכבר מומלץ להוציא אותה - אז עברתי את הניתוח הראשון שלי והתגלתה גם חומרת המחלה (על אף שלא סבלתי מכאבים) - אנדו׳ בדרגה קשה שמתבטא בעיקר בהידבקויות אך גם במוקדים באזורים מסויימים. בניתוח השני יצאתי גם בלי חצוצרה ומשם הדרך לטיפולי פוריות היתה קצרה...
לא בטוח שעזרתי אבל מקווה שהצלחתי לשכנע אותך לפחות לבדוק את הנושא.

nsy1987

New member
אגב, בפרטי יש לך תור מהיום למחר. כמעט אצל כולם

ואם יש לך ביטוח משלים את מקבלת החזרים.
עכשיו, אני ממליצה לך גם לעשות ביטוח פרטי. יחסוך לך הרבה כסף בהמשך.
ואם יש לך באמת אנדו מטריוזיס. תצטריכ את זה.
אני עברתי ניתוח (ברצפת האגן בנושא אחר) בפרטי.מאוחדת שלמה הרוב. היה לי השתתפות עצמית של 10,000 ש"ח.
ואז יכולתי לתבוע את הביטוח פרטי בשתי אפשרויות.
או: 1. שישלם את כל הניתוח ולא תהיה לי השתתפות עצמית
2. שאתבע את מאוחדת, אשלם את ההשתפות העצמית. והם, יחזירו לי 200% השתתפות עצמית כי לא תבעתי אותם.
יצא שהרווחתי 10,000 שקל מהניתוח :) ( וזה הלך צ'יק צ'ק למנקה, אוכל וחופשת הבראה)
אז ממליצה לך, ובכלל לכולן, לברר, נכון זה עוד הוצאה כל חודש. אבל לנשים כמונו, זה משתלם.
אז גם יש אפשרות לקבל כמה חוות דעת בשנה, מקבלים החזר מלא. בכל סכום, על ייעוץ לפני ניתוח. בקיצור. ממליצה לשקול.

love1405

New member
יש לי מושלם ויש לי גם ביטוח פרטי ...אשמח לקדם את העניין

ולהבדק ותודה לכן שאתן עוזרות לי כי הכאבים שלי הם יומיומיים וכבר ממש מטרידים את גופי ונפשי...ולומר את האמת גם של הסובבים אותי כי זה לא נורמלי לסבול כל יום מכאבים בבטן התחתונה ובמחזור לא לזוז כמה ימים !
לאן לפנות?טלפונים...פרטים נוספים אשמח לשמוע בהרחבה תודה רבה רבה !
אני בדכדוך כי היה לי סוף שבוע ממש כואב ואני ממש לא קרובה למחזור...כנראה סביב ביוץ

nsy1987

New member
טלפונים ופרטים

לסוריאנו יש אתר. תגגלי תמצאי בשניה, יש שם גם פרטים על שעות קבלה. לי לקח 3 שבועות שיהיה לי תור בפרטי אצלו.
לירון חמני, 677* מסלולרי או שתבדקי באתר. ותקבעי תור דרך השר"פ. יהיה לך תור מהיום למחר. (מחר הוא מקבל פרטי, אז אם תקבעי היום, יש מצב שמחר כבר תוכלי להיות אצלו)
לגבי קאופמן והשאר, אני לא מכירה, אבל תגגלי קצת. בטח תמצאי.

רק עצה קטנה, מניסיון, תמיד תבקשי שיביאו לך 2 קבלות מקור. או לפחות אחת מקור ואחת "עותק נאמן למקור" כי כדי לקבל החזרים לא מספיק להם צילום מהקבלה (גם לקופה וגם לביטוח הפרטי) אז שיהיה לך 2 עותקים שתוכלי לקבל חזר מלא. סוריינו וחמני לוקחים 900 ש"ח לביקור כל אחד.

ולגבי הכאבים. חיבוק גדול. WELCOME TO THE CLUB . אני ע"ב יומי עם כאבים. בשלפוחית, בבבטן, המעיים, ברחם. יחסי מין הפכו לגהינום ואני לא יכולה לעמוד רהבה שעות בלי שיכאב לי כאילו משהו בבטן התפוצץ. אז אני מצטערת שכואב לך. אבל זו החבילה :( וסוריאנו אמר לי שבגלל שלא טיפלתי בזה בשנים האחרונות זה החמיר מאד. תקראי את ההודעה שכתבתי...
אם יש לך עוד שאלות אז בכייף!

aa02

New member
גם לי יש מושלם וביטוח פרטי אבל בכל זאת החלטתי ללכת לציבורי.

יש לי תחושה (סוביקטיבית לגמרי שבטח עושה עוול לחלק מהרופאים) שהנטיה היא בדרך כלל להמליץ על ניתוחים כברירה ראשונה ובטח בפרטי. לכן אני שבדרך כלל הולכת רק לרופאים פרטיים כבר שנים, בחרתי בכל הנוגע לייעוץ ומעקב שוטף ללכת לציבורי.
את הניתוחים שעברתי עשיתי באופן פרטי - היה חשוב לי לבחור את המנתח.
שולחת לך חיבוקים ענקיים ואל תתקמצני על משככי כאבים - אין סיבה לסבול את הכאבים האלו.

nsy1987

New member
הי, אני רק רוצה לחזק בנוע לחשד..

אני חשדתי לפני 3-4 שנים שיש לי את זה. והרופאי נשים הרגילים בקופה (והייתי אצל כמה, מהיותי מומחים) לא מכירים ולא מבינים והפריכו את זה בטענות שונות ובאולטראסאונדים. לא ויתרתי והלכתי לסוריאנו. וכשהוא גם אמר שלא נראה, למרות שיש לי את הכל הסיפטומים נכנעתי.
בחודש האחרון, לאחר 3 שנים שהכאבים רק החמירו, המליץ לי אורוגניקולוג שבכלל לא בתחום. ללכת שוב להתייעץ בנוגע לאנדו'. כי זה מידי מובהק שזה זה ותבדקי שוב.
והנה סוריאנו חזר בו. הכחיש. אמר שאין ספק שיש לי ושחבל שלא טיפלנו לפני 3 שנים. כי המצב החמיר :(
אני מציעה לך. תלכי לכמה רופאים, תשמעי כמה חוות דעת, יש דרכים שונות לטפל, יש מגוון כדורים ושטות. ואם את חושדת. תסמכי על עצמך. את מכירה את עצמך הכי טוב.
עכשיו, אני יודעת שבהדסה, אם אין לך טופס 17 את יכולה לשלם 100 ש"ח. והו. אולי תנסי אצל ירון חמני בהדסה הר הצופים בירושלים. זה יותר קרוב מחיפה. הרבה בנות המליצו עליו מאד כאן. (אני אישית הולכת אלי השבוע לקבל ייעוץ נוסף)
בהצלחה רבה.

למעלה