חדשה כאן - בקשר לתרופה...

חברה

New member
חדשה כאן - בקשר לתרופה...

שלום, קיבלתי מרשם לסרוקסט לטיפול בפוביה. אני חוששת לקבלה דרך קופת החולים היות ויש לי חשש שהם בודקים מי מקבל וכו' ושבאיזשהו מקום זה יכול להזיק. האם יש לחשש הזה בסיס כלשהו? (במקרה שלי, אני בת 46 וילדתי לא מזמן, ואני גם רשומה בתור גרושה, אז נציגה של משרד הבריאות באה "לבדוק" אותי, בגלל גילי ה"מופלג". לכן אני דואגת שאם אקבל תרופה כזו זה גם יעלה להם במחשב). אשמח לתגובה, בברכה, חברה

בוזיקית

New member
לא הבנתי למה באו לבדוק אותך וממה

את חוששת? מן הסתם תרופה שאת נוטלת תירשם בגליון הרפואי שלך, אך המידע למיטב ידיעתי הוא חסוי ואיש אינו יכול לשים עליו את ידו ללא ויתור סודיות חתום על ידך...

חברה

New member
באו לבדוק כי...

עליתי להם במחשב כ"חריגה" (אם לא נשואה בת 46) ששווה לבדוק האם היא אם כשירה. לכן, אני חוששת שתרופה כזו גם תעלה להם במחשב ושיבדקו את כישורי כהורה. אגב, המידע הזה לא חסוי בפני משרד הבריאות, אם המרשם ניתן דרך קופת החולים. מה דעתך? תודה

אין קשר לכשירות שלך כאם

ההפך הנכון, אם את מטפלת במצב, הכל תקין. אני ממליצה לך לטפל ולא לחשוש

../images/Emo20.gif

נדמה לי שאין סיבה לחשש אך אני לא יודעת לבטח. בכל מקרה, מאד עצוב לי שאת צריכה לחשוש, כאילו אסור לאמא לסבול מחרדות ולטול תרופות, היא צריכה להיות מושלמת כדי להיות ראויה לתפקיד של אם... אני חושבת שהתרופה היא יקרה ולא תוכלי לרכוש אותה במרשם פרטי ללא סבסוד. אולי תוכלי להתעניין דרך משרד קופת חולים למי יש גישה למידע לגבי מרשמים. אם תרצי לנסות לטפל בפוביה ללא תרופות, תוכלי לפנות לטפול התנהגותי. רשימת מטפלים בשיטה זו מצויה בקישור ששמו אי"טה המופיע בקשורי הפורום. והכי חשוב- מזל טוב!

למעלה