משתתפת בצערך
לא הצלחתי להבין האם זו הפלה יזומה (כולל ועדה להפסקת הריון) או שההריון לא מתפתח. בחוויה האישית שלי יש הבדל בין הנסיבות, גם אם התוצאה הסופית זהה.
לפי מה שאני מבינה רוב הנשים שעוברות גרידה בשבוע מוקדם, מתאוששות די מהר בפן הפיזי.
ייתכן כאב ברחם ביומיים שאחרי הגרידה וסביר גם שיהיה דימום כלשהו שאמור להיות במגמת הפחתה עד לסיומו כשבוע עד שבועיים ממועד הגרידה (לרוב עד שבוע). מותר לקחת משככי כאבים - כדא לברר בביה"ח מה הם ממליצים לקחת.
בכל בי"ח יש הנחיה שונה לגבי הביקורת אחרי הגרידה. אני ממליצה ללכת לביקורת כשבוע אחרי תחילת הוסת הראשונה. באופן אישי ובגלל היסטוריה בעייתית, אני יוזמת ביקורת נוספת כשבוע עד שבועיים אחרי הגרידה.
מבחינת התהליך, את אמורה להגיע בצום, ללא איפור, ללא תכשיטים וללא לק.
יש קבלה ראשונית ע"י אחות ובה תשאול בסיסי על היסטוריה רפואית ומיילדותית.
ייתכן ויהיה צורך בהכנה של צוואר הרחם. בשבוע כזה מבוצע לרוב באמצעות ציטוטק (כדורים) או למינריות (מעין מקלות שמוחדרים וגינלית). ציטוטק ניתן לשימוש בהחדרה וגינלית, בליעה או המסה בפה. בכל מקרה של שימוש בציטוטק ייתכנו תופעות לוואי כגון רעידות בכל הגוף, עליית חום, התכווצויות של הרחם והנרתיק, בחילות והקאות. לא כל הנשים חוות את כל התופעות, לא כל הנשים חוות את התופעות באותה העוצמה.
מותר ואף מומלץ לבקש משכך כאבים עוד לפני הגרידה, במידה ואת מרגישה שקשה לך. במצב כזה אני מעדיפה אופטלגין נוזלי.
כדאי להגיע לביה"ח עם תחבושות עבות לספיגת הדימום שאחרי הגרידה.
מבחינתי ההרדמה היא החלק הכי "נעים" בכל הסיפור. אני מקפידה לבקש שהמרדים ייתן לי זופרן נגד בחילה, מפני שההרדמה עלולה לגרום לבחילות לאחר ההתעוררות (היו לי 2 הרדמות שאחריהן הקאתי).
בחדר הניתוח תתבקשי לשכב על מיטה עם משענות לרגליים. את הרגליים מהדקים אל המשענות בעזרת רצועות, כדי שלא תבעטי בטעות בצוות בזמן שאת מורדמת. לי עזר לדעת על כך מראש ולהבין למה זה מבוצע.
מרגע ההרדמה ועד המעבר לחדר ההתאוששות עוברת לרוב כרבע שעה.
בחלק מבתי החולים יש בחדר ההתאוששות מפזר חום שניתן לכוון את הפיה שלו אל בין השמיכות. אני מרגישה שהחום עוזר לי להתאושש מהר יותר.
השחרור מתבצע בדרך כלל כשעתיים עד שלוש לאחר הגרידה עם הנחיה למנוחה של 3 ימים.
רוב הנשים מתאוששות מההרדמה תוך כמה שעות, לי זה לוקח בדרך כלל כ-24 שעות עד שאני מרגישה צלולה (על סמך 12 פרוצדורות גינקולוגיות בהרדמה), אבל אני די חריגה בנושא הזה.
מאחלת לך שיעבור בשלום.
אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו בהמשך השבוע על מצבך.