חדשה כאן ובכלל סליחה על האורך ותודה

• פותח הנושא idsh
  • פורסם בתאריך

idsh

New member
חדשה כאן ובכלל סליחה על האורך ותודה

בוקר טוב, ילדתי את נועה הבובה לפני 11 יום. היא נשארה בבית חולים כי היא קטנה נולדה 1980. (יילדו אותי שבוע 37 עקב IUGR. אני עכשיו בתהליכים של מעבר להנקה (בבית חולים נתנו לה בקבוק מן הסתם כי אני לא נשארתי מאושפזת. היתה אצלי יועצת הנקה לפני יומיים. שאלותיי הרבות: 1. תנוחה- יש לי חזה מאוד גדול וייצור החלב שלי גם רב מאוד ואני מטפטפת והיועצת אמרה שרק בשכיבה היא תשלוט מה היא אוכלת כי כשאני יושבת הכל זורם.. עם היועצת היא הציעה שהתנוחה הטובה ביותר היא בשכיבה אני מצליחה להניק אותה אבל כשהיא משחררת קשה לי לחבר אותה חזרה ואני זקוקה למישהו שיעזור וזה בעייתי היות ואני לבד רטב שעות היום- יש המלצות לתנוחה אחרת? מתי כדאי לנסות תנוחה אחרת או לחזור לנסות ישיבה? ברגע שקשה לי לחבר אותה והיא בוכה אני נותנת לה בקבוק כי אני דואגת שהיא צריכה לעלות במשקל. 2.פטמה- אני משתמשת בפטמת סיליקון כי היועצת אמרה שקשה לקטנה לתפוס- וכשאני מניקה לפעמים זה בורח לה והיא מתעצבנת 3. דלקת- שלשום היה לי חום גבוה והיועצת אמרה שזה דלקת - הלכתי לרופא וקיבלתי אוגמנטין. נאמר לי ע"י היועצת לעשות קומפרסים חמים לנוח לשאוב כל שעתיים כדי לרוקן את השד האם יש עוד מה לעשות? . בלילה כשקמתי להניק ולשוב אחרי השאיבה מאותו שד פתאום יצא זרם , השד כבר הרבה פחות כואב ויצאה כמות ענקית (160 מאותו שד ששם היצה יניקה)- האם זה אומר ששד זה התגבר על הדלקת.? בשד השני עדיין כאבים וזרינה איטית ביותר. האם עדיין לרוקן את השדדים כל שעתיים? סליחה על האורך ותודה מראש. אם עדיף שאני אתקשר אנא אמרו לי

קשיים של התחלה

את בהחלט מעלה סוגיות רבות שכדאי לשוחח עליהם. אם מתאים לך, אשמח שתתקשרי- 09-8946031 היום בערב עד 21:00, או מחר בערב. את יכולה גם להתקשר לקו התמיכה שלנו 1700-700-254. אורית מדריכת לה ל'צה

idsh

New member
לא יצא לי להכנס והיום כבר יום שישי

אם את יכולה לדבר או לכתוב כאן- מה שנוח לך. תודה

ימים ראשונים מאתגרים

איך את מסתדרת עם התנוחה? ככל שאת מתאמנת יהיה לך יותר קל עם תנוחות שונות. לא צריך להמתין לנסות תנוחות שונות. אם זה לא מצליח- לא קרה כלום. אין חוקים בנושא התנוחות. זה מאוד תלוי במבנה גוף- אורך הידיים שלך, ומבנה השד. כריות מאוד עוזרות. את יכולה גם להתחבר בתנוחה אחת ואז לעבור לתנוחה אחרת. מה שנוח עם תינוקת חדשה זה לא מה שיהיה נוח בעוד כמה שבועות. את כתבת "ברגע שקשה לי לחבר אותה והיא בוכה אני נותנת לה בקבוק כי אני דואגת שהיא צריכה לעלות במשקל." אני מבינה שזה בקבוק של חלב אם שאוב, וזה פתרון טוב לקשיים של הימים הראשונים. את יכולה לנסות להציע לה לינוק קצת לפני שאת חושבת שהיא תבקש, כי לתינוקות יותר קל להתחבר כאשר הם לא מאוד רעבים. התינוקת שלך גדילה ומתחזקת כל יום, ועוד מעט יהיה לה קל להתחבר. את כתבת שאת משתמשת בפיטמת סילקיון. פיטמת סיליקון יכולה להיות פתרון זמני לתינוקות שלא מצליחים לתפוס את הפיטמה. אבל כדאי לנסות לפעמים לחבר אותה בלי הפיטמת סיליקון. יהיה לכן יותר קל ויותר כיף. בנושא הדלקת- אני רואה שקיבלת הדרכה טובה. ברגע שכבר לא כואב, אפשר להוריד בהדרגה את השאיבות. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

idsh

New member
שוב אני קודם כל מודה לך

האתגר החדש שלי: נועה נרדמת על השד דיי מהר אני מעירה אוצה על ידי החלפה היא יונקת זמן קצר לטעמי ושוב נרדמת. כשאני שמה בכריסה-אחרי 5 דקות היא מתעוררת בצעקות אני שוב נותנת לה לאכול ושוב אותו סיפור אני לא מבינה איך היא לא עייפה- היא הורגת אותי.... יש רעיון? אה ואני לא משלימה לה בקבוק והיא יונקת מלא כבר 3 ימים אבל הסיטואציה החדשה מפתה לתת בקבוק שתאכל ותישן!!!!!!!!!!

נרדמת

טיפ שיכול לעזור לה להישאר עירנית: יש טכניקה שמזרים חלב כאשר התינוקת מתעייפת. קוראים לזה "דחיסת השד". פשוט לוחצים על השד, רחוק מההילה, כאשר היא מתחילה להאט את קצב ההנקה. זה נותן לחץ חיובי, ויתן לה זרם חזק יותר של חלב, יעשוי לעזור לה להישאר ערנית לזמן ארוך יותר. לוחצים בצורה רציפה, ועושים הפסקות כאשר היא עושה עצירות בהנקה. יש סרטון על הטכניקה באתר של דר' ג'ק ניומן, באתר המצורף למטה. יש שם מספר סרטונים. תפתחי אחד שמכיל את המילהcompression. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה