חדשה כאן וחייבת עזרה בדחיפות בבקשה

BABY2BABY

New member
חדשה כאן וחייבת עזרה בדחיפות בבקשה

היי לכולן!

חייבת להקדים ולומר שאני ממש מתרשמת מזה שאתן בכלל מצליחות להניק תאומים! שאפו כפול!!!
אז ככה: אני בת 24 עם תאומים נסיכים בני חודש וחצי.

לצערי אינני מניקה כלל. בביה"ח הייתי מרגע הלידהו עד יומיים אחרי, מחוברת לקטטר ולעירוי מגנזיום בגלל לחץ דם גבוה ורעלת(ואח"כ גם למנות דם בגלל המוגלובין נמוך מאוד)
. כמובן שזה לא תרם כלל לעיניין ההנקה - באו יועצות שונות ואף אחת לא הצליחה באמת לעזור לי. כשראיתי שלא הולך אז התחלתי לשאוב וגם עם זה לא היה קל. כמובן שתמ"ל היה המזון העיקרי (לצערי הרב) של הקטנטנים
. יש לי ייסורי מצפון מטורפים על כך שאיני מניקה! כ"כ רציתי בזה והאמנתי שאניק ואפילו קניתי כרית הנקה אבל פשוט לא הולך לי. הבכור בכלל לא מצליח לתפוס את הפטמה אז ניסיתי לחבר פטמת סיליקון אבל הפה שלו כ"כ קטן והוא לא היה מצליח בכלל לתפוס.

בכל מקרה המשכתי עם השאיבות עד לפני שבועיים וחצי וגם אז לא שאבתי כ"כ הרבה כי היה לי ממש קשה עם שניהם וכמעט שלא נשאר לי זמן לזה.... אוווף אני כ"כ עצובה שזה המצב......

אני מאוד רוצה עכשיו לנסות להניק את שניהם ולכן חייבת לשאול: האם זה מאוחר מדי???? אני יודעת שיש לי עוד חלב (לא הרבה אבל יש מעט) אבל איך מתחילים מכאן והאם זה בכלל אפשרי?
אשמח לתגובות,עצות,ביקורות וכל מה רק יעזור...
תודה מראש!!!

נשמע מצב מורכב אבל לא בהרכח בלתי אפשרי

אני חושבת שקודם כל את צריכה יועצת טובה, שתלווה אותך במשך תקופה קצרה, בשביל המעקב.
אני מבינה שכבר היו אצלך כמה, האם הן היו עם ניסיון בתאומים?
חוץ מזה:
את צריכה אינדיקציה לכמה חלב יש - כמה את שואבת יומית יכול לתת מושג?
ואז בהתאמה להגביר שאיבות והנקות, הנקות יעילות יותר, זה מגביר תפוקה.
את יכולה להתחיל לקחת חילבה כדי להגביר תפוקת חלב.
באיזה משאבה את שואבת ? היא צריכה להיות מספיק חזקה בשביל שאיבות ברמה יומיומית.
בסך הכל את צריכה להגביר את כמויות החלב ובשלושה חודשים הראשונים משק החלב מתבסס ככה שעכשיו את בנקודת זמן טובה, אבל את צריכה ניהול הנקה טוב, ולשם כך את צריכה יועצת מקצועית, ועדיפה יועצת על מדריכה (יועצת מוסמכת IBCLC ) ומנוסה בעיקר עם שניים.
ואני חושבת שגם עזרה במהלך היום כי את צריכה זמן לשאיבות.
וגם תמיכה לא תזיק.
ואת זה את יכולה למצוא כאן

וגם במפגשים של ליגת לה לצה - אני משתתפת באופן קבוע גם נהנית וגם מקבלת תמיכה, זה יכול לעזור לך מבחינת הליווי.

ודבר אחרון, קחי בחשבון שזה לא הכל או כלום גם אם תגיעי למצב של הנקה חלקית זה מצוין תתחילי ותראי לאן הדברים זורמים.

בהצלחה

עזרה

הי בייבי

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו :)
ראשית - אני מאוד מבינה את ייסורי המצפון (הם מגיעים במוקדם או במאוחר ולא הולכים כל כך מהר..) , אבל אל תחמירי עם עצמך!!!
מבינה שעברת לידה לא פשוטה והימים אחריה - גם הם היו ממש לא פשוטים. כל אלה - יוצרים בגוף טראומה שבהחלט משפיעה על הכל, ובהחלט מקשה על התחלת ההנקה.
את עושה הכי טוב לקטנים שלך בכל נקודת זמן - וזה הכי חשוב!!!

אני ממש לא חושבת שזה מאוחר מידי לנסות.
אני מבינה שאת מאוד רוצה - וזו התחלה מעולה!!
את עכשיו מרגישה טוב יותר פיזית, מקווה שאת דואגת לעצמך ומתחזקת כדי שהגוף שלך יתחזק ויחלים.
וגם הקטנים כבר קצת יותר גדולים ומפותחים ואין שום סיבה לא לנסות.
אין ספק שזו משימה שדורשת השקעה, ואני לא כותבת את זה כדי חלילה להפחיד אותך - רק כדי שתדעי שזה דורש השקעה, אבל אני חושבת שאין לה מה להפסיד - רק מה להרוויח ושכדאי לנסות.
ראשית - עלייך לחזור לשאוב. האם יש לך משאבה טובה וחזקה ?

מה דעתך ?
כיתבי אם זה נשמע לך ואז אמשיך לכתוב בצורה מפורטת יותר איך נראה לי שאפשר להתקדם.
מאיזה איזור את בארץ ?

למעלה