חדשה כאן וצריכה עזרה

מצב
הנושא נעול.

יולי 154

New member
חדשה כאן וצריכה עזרה ../images/Emo53.gif

חדשה כאן וצריכה עזרה

אני חדשה בפורום הזה אבל לא חדשה בנסיונות. אני בת 36,יש לי ילד בן 5, מנסה שנה וחצי להיכנס להריון . בדרך עברתי שתי הפלות בשבוע 6 ו-8 כשלא היה דופק. בוצע בירור הפלות ונמצאה קרישיות יתר MTHFR הומוזיגוט. הטיפול חומצה פולית וקלקסן בהריון. מההפלה האחרונה עברו 5 חודשים ללא הצלחה. בחודש שעבר בוצעה בדיקת זרע שיצאה לא תקינה ולכן עשינו השבחה והזרעה. בחודש שעבר גם לקחתי איקאקלומין וקיבלתי זריקת כוריגון לביוץ (אחת). הטיפול לא הצליח. החודש הלכתי לרופא שלי ולרופא של בעלי (יש לנו שני רופאים כי אני במכבי והוא בלאומית). הרופא שלי אמר לחזור שוב על בדיקת זרע ורק אם לא תקינה, אני אעבור צילום רחם. הוא הגדיל לי מינון של איקאקלומין מ-2 ל-3 כדורים ליום. הרופא של בעלי אמר קודם לעשות צילום רחם ורק אז שוב לחזור על בדיקת זרע. פרט נוסף: בהשבחה עשו בדיקת זרע אבל ללא מורפולוגיה.(צורות) הרופא שלי אמר שהבדיקה לא אומרת כלום כי לא רואים אחוז תקינים שזו היתה הבעיה הראשונית בבדיקה (היו 1% תקינים) הרופא של בעלי אמר שהבדיקה מצויינת כי היתה כמות ותנועה טובים ואין צורך לעשות מורפולוגיה לבדיקה טובה כזו. הרופא של בעלי טוען שצריך צילום רחם כי עברתי ניתוח קיסרי בלידה ועוד שתי הפלות וצריך לראות מה קורה ברחם. עכשיו אני במצב מוזר: לא יודעת מה לעשות לחזור לרופא שלי ולדרוש צילום רחם? איפה, עושים צילום רחם במכבי? האם התור ארוך או שיקבעו לי למחזור הזה (לעוד שבוע? אני ביום החמישי למחזור) עצתכם בבקשה אגב, אני ערה בשעות כאלה כי יש לי בדיקות פרופיל הורמונלי ופרולקטין בתוכו. תודה!

orname

New member
בוקר טוב יולי

חדשה כאן וצריכה עזרה

אני חדשה בפורום הזה אבל לא חדשה בנסיונות. אני בת 36,יש לי ילד בן 5, מנסה שנה וחצי להיכנס להריון . בדרך עברתי שתי הפלות בשבוע 6 ו-8 כשלא היה דופק. בוצע בירור הפלות ונמצאה קרישיות יתר MTHFR הומוזיגוט. הטיפול חומצה פולית וקלקסן בהריון. מההפלה האחרונה עברו 5 חודשים ללא הצלחה. בחודש שעבר בוצעה בדיקת זרע שיצאה לא תקינה ולכן עשינו השבחה והזרעה. בחודש שעבר גם לקחתי איקאקלומין וקיבלתי זריקת כוריגון לביוץ (אחת). הטיפול לא הצליח. החודש הלכתי לרופא שלי ולרופא של בעלי (יש לנו שני רופאים כי אני במכבי והוא בלאומית). הרופא שלי אמר לחזור שוב על בדיקת זרע ורק אם לא תקינה, אני אעבור צילום רחם. הוא הגדיל לי מינון של איקאקלומין מ-2 ל-3 כדורים ליום. הרופא של בעלי אמר קודם לעשות צילום רחם ורק אז שוב לחזור על בדיקת זרע. פרט נוסף: בהשבחה עשו בדיקת זרע אבל ללא מורפולוגיה.(צורות) הרופא שלי אמר שהבדיקה לא אומרת כלום כי לא רואים אחוז תקינים שזו היתה הבעיה הראשונית בבדיקה (היו 1% תקינים) הרופא של בעלי אמר שהבדיקה מצויינת כי היתה כמות ותנועה טובים ואין צורך לעשות מורפולוגיה לבדיקה טובה כזו. הרופא של בעלי טוען שצריך צילום רחם כי עברתי ניתוח קיסרי בלידה ועוד שתי הפלות וצריך לראות מה קורה ברחם. עכשיו אני במצב מוזר: לא יודעת מה לעשות לחזור לרופא שלי ולדרוש צילום רחם? איפה, עושים צילום רחם במכבי? האם התור ארוך או שיקבעו לי למחזור הזה (לעוד שבוע? אני ביום החמישי למחזור) עצתכם בבקשה אגב, אני ערה בשעות כאלה כי יש לי בדיקות פרופיל הורמונלי ופרולקטין בתוכו. תודה!
בוקר טוב יולי
ואני חשבתי שרק אני ערה בשעות כאלו...
אני ממש לא רופאה וגם לא סבלתי מהבעיות שיש לך כך שמבחינה רפואית אני לא יודעת מה לומר, אבל אני חברת מכבי ובעלי חבר קופ"ח כללית - ועדיין זה לא מנע מאיתנו להיות אצל רופא אחד - הרופא שלי, וללכת בעקבות ההמלצות שלו. כהרופא ביקש בדיקת זרע בעלי הלך לרופא המשפחה שלו וקיבל הפניה. בלי התערבות או שאלות מיותרות. לדעתי האישית חשוב שתבחרו רופא פיריון עליו אתם סומכים - ותלכו על פי הנחיותיו (ברור שיש לברר ולבדוק ולשאול, אבל חשוב שתסמכו עליו). למיטב ידעתי בטיפולי פריון הולכים על פי האשה, אצלי כשהייתי צריכה השבחה - רופא מכבי כתב מכתב וקיבלנו החזרים עבור בעלי בלי שום בעיה. לגבי שאלתך על צילום רחם - אני עברתי אותו במכון האולטרסאונד בחולון אצל ד"ר טוגנרייך שנחשב מומחה ועובד עם איזה קטטר שקונים עצמאית - ואמור להפחית את הכאב (קשה לי לומר אם אכן כך, לא עברתי צילום בדרך אחרת - אבל בהחלט לא סבלתי בבדיקה) בהצלחה

נשמע מורכב...

חדשה כאן וצריכה עזרה

נשמע מורכב...
קודם כל - הייתי נצמדת לרופא אחד - שלך או של בעלך, או - עדיף - רופא פרטי טוב שמקבלים עבור פגישות איתו החזרים משתי הקופות (ככה כבר יש לכם 6 פגישות בשנה וגם טיפול מעולה). לגבי השאלות שלך - קודם כל, לי הסבירו בבירור של קרישיות יתר, שבמקרה של הפלות חוזרות כשנמצאת קרישיות יתר נותנים קלקסון או אספירין מהביוץ (כלומר עוד לפני שיודעים שיש הריון). בדיקת זרע ללא מורפולוגיה - לא שווה הרבה. אם הכמות והתנועתיות טובות אבל יש רק 1% תקינים מורפולוגית זה לא עושה את הבדיקה טובה. הייתי עושה עוד בדיקת זרע, אפיול בתשלום (זה לא מאוד יקר). צילום רחם במכבי עושים באידלסון, והתורים עלולים להיות ארוכים - כדאי לך להתקשר לשם לבדוק. הרבה פעמים יש ביטולים ואז אפשר להזיז אותך קדימה. ובמחשבה שניה - אולי כדאי לכם להיות מטופלים במכון פריון בבי"ח (אני מטופלת באיכילוב) ואז שניכם מביאים טופס 17, כ"א מהקופה שלו, ואת מטופלים בצורה מסודרת במקום אחד. עיקר הבלבול נובע מזה שאתם נופלים בין הכסאות של שני הרופאים משתי הקופות, שכ"א מנסה לחסוך ע"ח השני.

Mרוצה

New member
ברוכה המצטרפת, יולי!

חדשה כאן וצריכה עזרה

ברוכה המצטרפת, יולי!
גם אני חושבת כמו שתי קודמותי. זה בדיוק כמו ספינה עם שני קברניטים, שכל אחד מהם מושך לכיוון שלו, מתוך האינטרסים שלו (או של הקופה שלו)... אגב, האם את מטופלת אצל מומחה לפוריות או אצל "סתם" גינקולוג? אני ממליצה לך לעבור לרופא מומחה פוריות באחת מהמרפאות לבריאות האשה של מכבי (אני ממליצה על רמת מרפא בר"ג אם את מהמרכז). חוץ מזה, כדי שנוכל להמליץ על מקום לצילום רחם, צייני היכן את גרה. אני זוכרת שהתקשרתי לכל מכוני האולטרסאונד בגוש דן כדי למצוא היכן ניתן לעשות את הצילום במועד שהתאים לי ומאוד לחצתי שיקבעו לי תור מוקדם ככל הניתן. מי שביצע את הבדיקה היה ד"ר טוגנדרייך, ברח' אורה בר"ג. אני חושבת שמאוד כדאי לעשות את הבדיקה הזו בהקדם, כדי לשלול חסימה מכנית, בלי שום קשר לתוצאות בדיקת זרע. גם אני במכבי ובעלי בלאומית. את ההשבחות נאלצנו לעשות על חשבוננו (סדר גודל של כ-200 ש"ח כל פעם), כי ברמת מרפא לא הסכימו לקבל זרע ממעבדה אחרת והלאומית לא הסכימה לתת תופס 17 להשבחה במעבדה של מכבי. ושיהיה בהצלחה!!!!!

יולי 154

New member
עוד פרטים ושאלות

ברוכה המצטרפת, יולי!
גם אני חושבת כמו שתי קודמותי. זה בדיוק כמו ספינה עם שני קברניטים, שכל אחד מהם מושך לכיוון שלו, מתוך האינטרסים שלו (או של הקופה שלו)... אגב, האם את מטופלת אצל מומחה לפוריות או אצל "סתם" גינקולוג? אני ממליצה לך לעבור לרופא מומחה פוריות באחת מהמרפאות לבריאות האשה של מכבי (אני ממליצה על רמת מרפא בר"ג אם את מהמרכז). חוץ מזה, כדי שנוכל להמליץ על מקום לצילום רחם, צייני היכן את גרה. אני זוכרת שהתקשרתי לכל מכוני האולטרסאונד בגוש דן כדי למצוא היכן ניתן לעשות את הצילום במועד שהתאים לי ומאוד לחצתי שיקבעו לי תור מוקדם ככל הניתן. מי שביצע את הבדיקה היה ד"ר טוגנדרייך, ברח' אורה בר"ג. אני חושבת שמאוד כדאי לעשות את הבדיקה הזו בהקדם, כדי לשלול חסימה מכנית, בלי שום קשר לתוצאות בדיקת זרע. גם אני במכבי ובעלי בלאומית. את ההשבחות נאלצנו לעשות על חשבוננו (סדר גודל של כ-200 ש"ח כל פעם), כי ברמת מרפא לא הסכימו לקבל זרע ממעבדה אחרת והלאומית לא הסכימה לתת תופס 17 להשבחה במעבדה של מכבי. ושיהיה בהצלחה!!!!!
עוד פרטים ושאלות
אני גרה בכפר סבא. אני מטופלת אצל ד"ר אדריאן אברהם ברמת השרון, מקווה שהוא אכן מומחה פוריות. אם אני רוצה לעבור למומחה פוריות במרפאת בריאות האישה, מה אני צריכה לעשות? אני צריכה הפנייה מהרופא? מאיזה רופא? בינתיים הבאתי הפנייה לצילום רחם ואני אעשה את זה בשבוע הבא ברמת גן ברח' אורה. אשמח גם לעצות לפני צילום רחם, למה להתכונן תודה!

orname

New member
שוב שלום

עוד פרטים ושאלות
אני גרה בכפר סבא. אני מטופלת אצל ד"ר אדריאן אברהם ברמת השרון, מקווה שהוא אכן מומחה פוריות. אם אני רוצה לעבור למומחה פוריות במרפאת בריאות האישה, מה אני צריכה לעשות? אני צריכה הפנייה מהרופא? מאיזה רופא? בינתיים הבאתי הפנייה לצילום רחם ואני אעשה את זה בשבוע הבא ברמת גן ברח' אורה. אשמח גם לעצות לפני צילום רחם, למה להתכונן תודה!
שוב שלום
אני לא מכירה את הרופא שלך כך שלא יודעת אם הוא רופא פריון (למרות שרוב הגניקולוגים כותבים על כרטיס הביקור שלהם "מומחים למילדות גניקולוגיה ופריון") לגניקולוג יש מגבלות על הטיפולים שהוא יכול לתת. למיטב זכרוני לגבי אחת התרופות שקיבלתי בדקו בבית המרקחת אם הרופא שלי נמצא ברשימת ה"מורשים לרשום" (רק מי שמוגדר ע"י קופת חולים כרופא פיריון יכול) רופא הנשים שלי הוא זה שנתן לי הפניה למרפאת פריון. הוא המליץ לי על המרפאה הקרובה אלי אבל יכולתי לבחור גם אחרות. לדעתי חשוב מאוד שתטופלי אצל מומחה בתחום. למרפאה בה טופלתי אני היו יתרונות נוספים כמו מעקב שמרוכז באותו מקום (דם ואולטרסאונד), ידע על הפרוצדורות והבירוקרטיות וכד'. לגבי צילום רחם - כמו שכבר כתבתי למעלה - אישית לא סבלתי בכלל. שעה של המתנה בתור. חמש דקות של בדיקה, קצת לחץ בבטן, וקצת לחץ כמו של כאבי מחזור בשעות שאח"כ. אבל מכיוון שיש נשים שמדווחות על כאב, הייתי ממליצה לך לקחת איזה כדור משכך כאבים כשעה לפני הבדיקה ואולי, אם זה אפשרי לבוא עם מישהו שיוכל ללוות אותך הבייתה אחרי הבדיקה. הכי חשוב - תשתדלי להיות רגועה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה