חדשה כאן וצריכה עצה

חדשה כאן וצריכה עצה

שלום שמי אורית ורציתי להתוועץ איתכם בקשר לאחותי הקטנה היא בת 27 ונשואה יש להם שתי בנות הגדולה בת 5 והקטנה בת 11 חודשים ובעלה עושה ועשה רושם נהדר עלינו האחים, אך הבעיה היא שהוא "קובר" אותה בחובות, היא טוענת שיש לו סיפור עם מס הכנסה ובמשך כשנתיים, היא רק מבקשת מאיתנו הלוואות וועוד הלוואות וללא סוף, משהו מריח לי מאוד לא טוב ואני אישית חושבת שמדובר כאן במשהו אחר לגמרי, הניחוש שלי הוא הימורים של בעלה, אחותי היא אדם מאוד תמים והיא מאוד מאוד מאוד אוהבת אותו, שניהם עובדים ומרוויחים יחד כ - 8,000 ש"ח לחודש, אך הם חיים מהמשכורת שלה בלבד, כיוון שהוא דואג לחדש לאימו בכל חודש את הבית, כל פעם דבר חדש, חודש שעבר מקרר היום סלון, ואני רואה מהצד ופשוט מתה מזה, היא משלמת ממשכורתה את הכלכלכה, חשבונות, ונילווים, חשוב לציין שהם נשואים בנישואים פקטיביים, והיא מאוד מפחדת שיום יבוא והוא יקח את הרגליים שלו ויעלם לה, דבר שעשה כבר בעבר, ישן לילות רבים מחוץ לבית בטענה שהוא עובד בשליחות מהעבודה, והיא מפחדת שאם חלילה תעיר לו על הבזבוז הבלתי נתפס הזה שלו כאמור הוא יקום וילך, מעט פירות הוא קנה כלב על חשבון המשכורת שלה ששוויו 1000$ והוא עוד מוסיף וקונה לו אוכל בשווי 800 ש"ח בכל חודשיים, כמו כן הוא מבזבז את הכסף על מצלמות וידאו, מסך מחשב ששווה כמה אלפים, ועוד ועוד, המצב היום הוא שהיא ביקשה מאחות שלנו שתלווה לה 20,000 ש"ח בטענה שמס הכנסה שוב מתרפס עליהם, ואחותי הזכירה לה שרק לפני כחודש היא סיפרה לנו שהיא תשימו לב היא שילמה את הכסף שקיבלה מביטוח לאומי {חופשת לידה} לעניין הזה של מס הכנסה של בעלה, מדובר בסכום עצום שמגיע מחצי מליון שקל, אך היא טענה באוזניה שזה הרבה יותר מורכב, מה עושים? היא בוכה כל כך וכואב לי עליה, בכי של מצוקה אמיתית, אך מתי זה יגמר, היא לא מבינה היכן היא חיה, היא עובדת כל כך קשה וכלל אינה מסתדרת עם הסכום שהיא מקבלת בתור משכורת, והיא אף נשארת עם המון חשבונות שפשוט אין לה יותר כסף לשלם אותם, היא מגבה אותו ואינה מספרת שום דבר בעניין, איך עולים עליו, ועל מעשיו, והכי חשוב לאן הולך כל הכסף שלו, וכל הסכומים העצומים שאנו מלוות לה ללא סוף לאן? בבקשה עיזרו לי אני נואשת

בהחלט מצב בעייתי...

הייתי לוקחת את אחותך לשיחה של אחת על אחת, במקום ניטרלי ופשוט אומרת לה בדיוק את כל החשדות שלך, ומזהירה אותה שתבדוק את זה. אולי בהתחלה היא תבטל את מה שתאמרי, אבל זה ייכנס לה להיגיון וללב והיא תשים לב יותר.

למעלה