חדשה כאן וצריכה קצת עזרה... אפשר??

חדשה כאן וצריכה קצת עזרה... אפשר??

היי הבן שלי אוטוטו חוגג יומולדת שנה מאוד מתחשק לי להכין לכבוד האירוע המרגש הזה עוגה מיוחדת עם בצק סוכר יש לי רקע וידע לא רעים בכלל באפייה אבל.... עם עניין של בצק סוכר עדיין לא התעסקתי מעולם... ראיתי את העוגה הזו בשיטוט באינטרנט... נראה פשוט למדיי ולא מאוד מסובך ומפואר {כמו שרובכן כן עושות.. יישר כח!!} אז מה צריך להכין? מה צריך לקנות? יש מתכון לעוגה בסיסית כלשהי שאיתה צריך לעבוד? חומרים מיוחדים? אשמח לעזרתכן המסורה והמהירה!!!! יישר כח!! ותודה...
 

kuku1900

New member
שלום אוטוטו

חדש פה גם מעט מאוד ניסיון אבל ............... את צריכה לקנות בצק. הלבן בא בחבילות של 600 ג"ר או קילו זה אמור להספיק גם לעטוף וגם להשאיר מספיק לצביעה או לפעם הבאה. עדיף במקרה שלך במקום לקנות צבעים שהם נורא יקרים (16 ש"ח אחד) יש קופסאות קטנות של בצק צבוע זה עדיף. , ניתן לראות רשימת חנויות בפורום. לעשות את הבלונים או עם שבלונה או פשוט לחתוך צורה של בלון. מתכונים לעוגה גם יש רשימה של מתכונים בפורום. מהידע הדל שיש לי כמעט כל עוגה בחושה תהייה טובה אפילו פילסברי, את העוגה יש לצפות בבמרח או משהו על מנת להדביק, ליצור מגע בין הבצק לעוגה. כדאי להכין יומיים מראש ולא לשים במקרר. אם מישהיא מהבנות תתקן או תוסיף, עליה הברכה. בהצלחה לך! ספרי איך יצא ואם אפשר תראי! ביי
 

kuku1900

New member
כמעט שכחתי

קורנפלור חייבים על מנת שלא ידבק למשטח ולידיים. יש להשתמש במעט מאוד. לא כמו קמח עם בצק. מעט! מערוך כמובן! דרכים לעטוף את יכולה למצוא בפורום או בחיפוש ברשת כולל יוטיוב. אם יש עוד שאלות, שאלי.
 
סליחה.. ../images/Emo9.gif לא שמתי ../images/Emo23.gif לפרט הזה..../images/Emo163.gif

תודה בכל אופן על ההסבר!!! ושוב.. סליחה!!!
 

net the jet

New member
קיבלת אחלה הסבר... מוסיפה טיפה

קוםד כל את מוזמנת להכנס למאמרים המצולמים ולהתרשם. אני אפשרט את שלבי העבודה שיהיה לך נוח 1- אפיית עוגה. ( כמו שנכתב למעלה- עוגה בחושה, יש מתכונים בשפע. אם את רוצה שוקולד, ממליצה על שלי, חפשי העוגה של net the jet ) עוד פרט חשוב- להניח את העוגה על משטח יציב !! 2- אחרי קירור קצר של העוגה, הופכים אותה על המשטח שעליו תוצג העוגה.( הופכים והחלק שהיה למטה שהוא חלק וישר יהיה החלק העליון של העוגה ) 3- הכנת צבעים ( במידה ולא הכל לבן.. את זה אפשר גם להכין כמה ימים מראש, לצבוע בצבעי מאכל על בסיס ג'ל כמות שתספיק לבלונים ולסגירה ( שזה מסביב למטה -חשוב ! ) 4- מריחת קרם כלשהוא על החלק העליון והדפנות של העוגה. 5- לישה ורידוד בצק לעיטוף העוגה. חשוב לרדד ע-ב-ה ! במיוחד בהתחלה., להעביר על גבי המערוך ( לשים את המערוך על המשטח שרידדת, במרכזו, לקפל את החלק ה"עליון" על המערוך, להרים בזהירות ולהעביר לעוגה, לפרוס את הבצק ולאט ובעדינות להתחיל להדק ולהחליק את הבצק תוך כדי הצמדתו לעוגה. ) לחתוך שאריות עד לקו הבסיס של העוגה. 6-להכין קישוטים, סגריה ומה שרוצים. להדביק אל העוגה עם ממשטיפה של מים. בהצלחה
 

ZoHaRoT

New member
שלום :)

גם אני חשבתי להתחיל לעבוד קצת עם בצק סוכר וקראתי את מה שכתבת... אבל נשארה לי שאלה קטנה, משתמשים בצבעי מאכל שהם ג'ל כדי ליצור את הצבעים? איך בדיוק משתמשים בהם? ללוש טיפה עם הבצק? אשמח לתשובה :]
 

kuku1900

New member
שלום. מנסה לענות

הצבעים לבצק לצורך צביעה לא ג'ל. באים בקופסאות קטנות מוציאים מעט עם קיסם ושמים/מורחים על הבצק הלבן בהתאם לחוזק הצבע שרוצים, (תמיד אפשר להוסיף ולחזק את הצבע), אחר כך צריך ללוש טוב טוב על מנת לקבל אחידות של הצבע בכל הבצק. לא לטבול את אותו קיסם בצבעים שונים! יש צבעי ג'ל, למיטב ידיעתי, משמשים לדברים אחרים, לא לצביעה. אלא לכתיבה או קישוט. במידה ואני טועה או מטעה אני מקווה שהבנות המנוסות יתקנו אותי. בהצלחה.
 
למעלה