חדשה כאן ורוצה לשתף קצת

מאי261

New member
חדשה כאן ורוצה לשתף קצת ../images/Emo140.gif

שלום לכן - אני בוגרת טרייה של פורום הריון ולידה, ואמא לנועם המקסים בן 12 הימים. ילדתי אותו בלידה ארוכה למדי, עם פיטוצין ואפידורל (צדק כל מי שאמר שאי אפשר לתכנן מראש), תינוקי גדול מאד - 4350 ג'. בנתיים הוא כבר הספיק לחזור כמעט למשקל הזה והוא מקסים ממש (כשאצליח להבין איך עושים את זה אנסה לסרוק תמונה...) עכשיו אנחנו בבית, אחרי שעד הברית היינו אצל ההורים שלי. נועם ילד מתוק, מאד רגוע, ישן הרבה, יונק טוב (חוץ מכשהוא מתעצבן שאני לא שולפת מהר מספיק...) ואתמול אפילו התחיל לצחוק מתוך שינה! ככה זה היה נראה לפחות. גם אני מרגישה טוב מבחינה גופנית - כאבי התפרים כמעט נעלמו, ואפילו הפטמות כבר כמעט החלימו לאחר שבימים הראשונים היו לי כאבים נוראיים. אז הכל אמור להיות מצויין איתי, ובאמת שהכל בסדר, אבל למרות זאת יש לי שעות שבהן אני מרגישה קצת עצובה. עבדתי לפני כן במשרה מלאה פלוס בעבודה מאתגרת במשרד גדול - אמנם לא אהבתי את המקצוע יותר מדי וחיכיתי לרגע שאוכל לעזוב אבל בכל זאת, הייתי עסוקה כל היום, המון מגע עם אנשים אחרים, והרבה אדרנלין. עכשיו אני פתאם מוצאת את עצמי לבד בבית עם הרבה שעות שאין לי כל כך מה לעשות בהן (למשל כשהוא ישן) ומצד שני בלי כוח לסדר ולנקות או לעשות משהו מועיל אחר. בגלל שהוא עוד לא בן שבועיים אני חוששת לצאת איתו הרבה ולכן אנחנו בבית רוב היום. רציתי לשאול את המנוסות יותר: איך אפשר לעבור את החודש הראשון בצורה טובה כמה שיותר? אני יודעת שיש אימהות לתינוקות שזקוקים להן בתדירות הרבה יותר גבוהה, וזה בטח גוזל את רוב השעות, אבל נועמי ישן הרבה ורגוע. אשמח לשמוע קצת טיפים.

משוש30

New member
הי ברוכה הבאה ומזל טוב!!

אני חושבת שממש אין מניעה לצאת איתו. במיוחד בימים היפים האלו. אם יש לך חברים עם ילדים זה הזמן לקחת את הילד לסלקל ולהתחיל לעשות סיבובים בין החברים. לקחת אותו במנשא לטיול לקחת אותו בעגלה לסיבוב בשכונה. חותמת לך שתתקלי בעוד אמהות במצבך... לנסות למצא בנות מהפורומים שגרות לידך וגם הן בחופשת לידה ולהיפגש... ממש ממש אין סיבה להישאר נעולה בבית אחרי גיל שבועיים. כשמתן היה בן שבועים עשינו איתו את נחל חלילים ובגיל חודש את המכתש הגדול. חוץ מיציאות החוצה: פורומים (כמובן...) ספרים וידאו אבל באמת הכי כיף זה להיפגש ולטייל. תהני מהילד הרגוע שלך!

זוג חדש

New member
מזל טוב להולדת מתן וברוכה הבאה

אני מבינה אותך בקטע של הזמן הפנוי שבו אין לך כח לעשות כלום ואת בעצם בבית. גם אני הרגשתי ככה, אבל מתי שהוא זה עובר. את הרי לא תוכלי כל הזמןש לשבת בבית. אני חושבת שבגיל שבועיים כבר אפשר לצאת עם נועם לסיבוב בשכונה, מזג האויר מצויין. לגבי שיחות מבוגרים שבטח חסרות לך, דברי עם חברות - תזמיני אליך, זה נותן מוטיבציה לסדר. או שתלכי אל החברות, תיפגשו בפארק או בבית קפה. והכי חשוב תדעי שזה עובר כ"כ מה שתתגעגעי לימים האלו, כי אוטוטוטו נועם לא ישן כ"כ הרבה, ויהיה לך יותר מעניין.

ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo39.gif

בימים יפים,בשעות לא הכי חמות,ולא בשמש ישירה,את כבר יכולה לטייל בחוץ. חוצמזה,לא יודעת,אני בישלתי וסידרתי קצת את הבית,וגם ישנתי הרבה (בכלל 12 הימים הראשונים להב היה בכלל בפגיה...)

אפרת12

New member
../images/Emo49.gif וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

hello
את רק שבועיים אחרי הלידה
גם אם נדמה לך שהתאוששת - זה לא בדיוק ככה. הגוף עבר טראומה (במיוחד שהלידה לא היתה כל כך טבעית), וגם ההורמונים עדין לא התאזנו - ומאוד סביר להניח שהם אלו שגורמים לתחושות הסותרות קמעא. מה לעשות
לסלוח לעצמך ולפרגן לעצמך את המנוחה. שאף אחד - כולל את - לא יצפה ממך כרגע לסדר ולנקות. נועם ישן
יופי - תנוחי גם את ותתני לגוף ולנפש להשתקם. תקראי
ים, תבהי בטלויזיה (תגלשי בפורומים...). למרבה השמחה ילדת בתקופה מצויינת מבחינת מזג אויר - את לא צריכה להסתגר עם התינוק ב
, אז אם את אוהבת - צאי איתו להסתובב ולהסתכל על העולם בעיניים אחרות: עיניים של פנאי ועיניים של תינוק. בקיצור - תעשי חיים
אחר כך, אם עדין הוא ייתן לך זמן - נשמע לי שתוכלי למצוא לך עיסוקים, זה הרושם שקיבלתי עליך...

מאי261

New member
תודה לכן

אולי זה באמת ההורמונים שגורמים לכל הבלבולים האלה. דווקא הייתי שמחה לצאת איתו החוצה, למרות שאני לא כל כך מבינה איך עובד המנשא הזה (יש לי את הסוג של הבד הארוך שנקשר באיקסים על הגוף). אני מצליחה לקשור אותו אבל לא בדיוק מבינה איך להכניס את נועם. אולי אחרי הצהריים נתאמן ונלך לטייל בחוץ - זה בהחלט חסר לי.

בלינקה

New member
מזל טוב וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

תרגישי חופשי לצאת. למעשה, נדמה לי שזה הדבר הכי טוב שתוכלי לעשות כרגע. אני מאד נהניתי להיפגש עם חברות מהפורומים (כאלו שעוד הכרתי מהריון ולידה בעיקר) שילדו בערך איתי, לשבת בבית קפה, להתאוורר, ולראות שאת לא היחידה במצב שבו את נמצאת. אם היה לי זמן (אני הייתי ממוטטת פיזית) הייתי קוראת ים ספרים, רואה סרטים בוידאו, מקשקשת עם חברות בטלפון... מה שעשיתי בסופו של דבר היה לישון בזמן השיא ישנה. זו אגב המלצה נהדרת גם אם את מרגישה טוב. לישון ביום, לישון בלילה, לישון כשהוא ישן.

sharonmx

New member
מזל טוב וברוכה הבאה!

טוב, אמרו את זה קודם, אז אני אחזור בקצרה- לצאת ולצאת!!! אפשר לאת בכיף אחה"צ כשפחות חם לסיבוב קצר עם קפה, לא צריך הרבה, מספיקה חצי שעה למלא את המצברים! אני ניצלתי את הזמן לדבר בטלפון, מה שלא יוצא לי בד"כ ולקריאה (כל מה שיכולתי לעשות שכיבה כי התפרים גמרו אותי..). הקפדתי לצאת כל יום החוצה, למרות שלקח לי המון זמן להתארגן בהתחלה, אבל זה עשה לי מאוד טוב. בקיצור- תהני מהזמן הזה! הוא נגמר כל כך מהר...

yaelia

New member
ברוכה הבאה

ומזל טוב לך על לידת נועם. החודש הזה, או אולי ששת השבועות הראשונים, מעייפים נורא ולא קלים, אבל כמו שאמרו, אפשר בימים היפים האלה לצאת לטיולים ארוכים או סתם לשבת בגינה ולשוחח עם אימהות אחרות. כולן מחפשות את החברותה הזאת. הזמן גם עובר מהר מאוד ואת תשכחי כמה היה מתיש בהתחלה (ויהיו דברים מתישים אחרים... אמרה בעידוד רב).

ליילה

New member
אמרו לך כבר כמעט הכל

ואכן לצאת זה הפתרון הטוב ביותר. אני חמישה ימים אחרי הלידה כבר הסתובבתי עם אהד במנהטן, ואפילו עלינו על האמפייר סטייט בילדינג להנאתנו. אבל, תעשי הכל בקטן, אני קצת הגזמתי בהתחלה, והלכתי הרבה, והסתובבתי ימים שלמים ושכחתי לאכול, ואחר כך יומיים הייתי גמורה וכואבת, ובעיקר התחיל לי דימום רציני... אז לצאת זה טוב, וזה כיף, וזה מאוורר את הראש, אבל לא להגזים, ולא לשכוח לנח.

../images/Emo49.gif וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

מאד עוזר לצאת מהבית, ואם יש גינה ציבורית קרובה לבית, תמיד נחמד לפגוש אמהות נוספות. עוד המלצה: אני מבינה שאת מניקה, ולכן מאד חשובה המנוחה. נצלי לשינה את השעות שנועם ישן (מתגעגעים לזה אח"כ...). ושתי הרבה. ובשביל מה קיימים הפורומים?

ornaok

New member
מזל טוב להולדת נעם!

אני לא נתקלתי ב"בעיית" זמן פנוי... אבל יכולה להגיד בפה מלא שלהפגש עם חברות (שבאות אליך, את אליהן, או במקום ניטרלי) ובמיוחד חברות במצבך - אמהות - זה הדבר הכי כייפי והכי טוב שאפשר לעשות בחופשת הלידה.

ברוכים הבאים

ולשאלתך - הפתרון הוא לישון כמה שיותר. זה לא נאמר בציניות. ברצינות.

עדי 5

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב

תהני מנועם נראה לי שהוא תינוק מלאך. מאיפה את בארץ? תנסי לקבוע עם חברה,לטייל מחוץ לבית,לראות אנשים ולעשות דברים בשביל עצמך ולא רק בשביל התינוק שלך. חוץ מזה כמו תמיד ההורמונים אשמים ועם הזמן זה יעבור.

1במיה

New member
כבר נתנו לך אחלה רעיונות.. לי נשאר

רק לאחל מזל טוב
וברוכה הבאה.

למעלה