חדשה כאן ורוצה קצת לפרוק מה-
...

tutifruti82

New member
חדשה כאן ורוצה קצת לפרוק מה-../images/Emo23.gif...

כותבת ומוחקת, כותבת ומוחקת... הלב לא הרגיש אף פעם כזו אהבה. הראש בעננים מאושר. אבל משהו בתוכי פוחד. והפחד הזה, הוא משתק אותי. אני נמצאת בתקופת ביניים בחיים שלי. תקופה של בין תחילת לימודים אקדמאים, לכלום. לריק הזה, לחלל הזה שנוצר עד לתחילת הלימודים. מרגישה מצד אחד כמה שטוב לי, כמה שאני מוצלחת. ומצד שני, מרגישה כ"כ מפסידנית. מפסידנית, כי אני נוטה לוותר בקלות על דברים. נוטה לאבד את הכוח מלהילחם. ואני יודעת שלפעמים, אין ברירה, אלא להילחם. אבל אולי אין בי את הכוחות הדרושים. אולי אין לי את המוטיבציה שתניע אותי. מרגישה שמשהו חסר לי בחיים שלי. שטוב לי בחיים, אבל חסר לי משהו. חסרה לי העצמאות שלי, חסר לי החופש שלי. לפעמים אני מרגישה שאני נאבדת בתוך כל העולם הזה. לפעמים אני מרגישה שהכל כ"כ גדול עליי. וכמה שאני לא מנסה, אני פשוט לא מצליחה לשנות את הדפוס. אני פשוט לא מצליחה להפסיק לפחד. הפחד מכישלון, הפחד מלאכזב(את עצמי, את המשפחה/חברים), הפחד מפגיעה. אבל יותר מהכל אני כועסת על עצמי, כועסת שבגלל הפחד הזה, אני מפספסת כ"כ הרבה דברים יפים בדרך. בגלל הפחד הזה, אני מאבדת דברים שעושים לי טוב. כמו עבודה למשל, כמו עצמאות למשל, כמו החופש שלי. מתגעגעת לתחושת בחופש הזאת. מתגעגעת לתחושת העצמאות הזאת. מתגעגעת למה שהרגשתי פעם... מתגעגעת לאיך שהייתי פעם... אבל גם לא מתגעגעת. לא יודעת מה בעצם אני רוצה להגיד, אבל מרגישה צורך לפרוק... תודה לכל מי שקרא עד כאן, נורית.

ברוכה הבאה נורית ../images/Emo39.gif

מה יקרה בעצם אם תיכשלי? [אני יכולה להוסיף גם: מה יקרה אם תאכזבי מישהו? למרות שזו בכלל שאלה אחרת - כי מי שמתאכזב, הציפיות הן אצלו וכדאי שישאל את עצמו למה הוא מפתח ציפיות ממישהו אחר]. מה מפחיד אותך בכישלון?

tutifruti82

New member
להבה יקרה...

קודם כל תודה על התגובה! אני חושבת שמפחידה אותי האכזבה שלי מעצמי. שאני מצפה להצליח ואני עלולה להיכשל. אני עלולה פשוט לאכזב את עצמי. ובכלל, שאני לא נלחמת עבור דברים לעצמי. שאני פשוט מוותרת בקלות. כ"כ הרבה דברים שפשוט מונעים ממני לבצע. מונעים ממני את העשייה. המון חששות בלתי מוסברים...

הפחד להיכשל מונע מעשייה -

ואז הכישלון מובטח. בעצם נוצר פה מעגל סגור, לא? את מגשימה את הפחד שלך. מאז השנה שעברה, אני יכולה להגיד לך מנסיוני האישי, שזה לא כזה נורא להיכשל, או לא להצליח במשהו. למדתי לאהוב את עצמי, עם זה וזו היתה התנסות בין החשובות בחיי - שמאד חיזקה אותי. כי פתאום, למרות שלא הצלחתי, התמדתי והמשכתי ונלחמתי, וזו כשלעצמה הייתה ההצלחה. אני חושבת שהתנסות בספיגת אכזבה, כמו גם בדחייה, כמו בכישלון - גורמות לנו להבין שהשד אינו נורא כ"כ, והחיים ממשיכים. אני יותר חזקה מכל הפסד, ומכל אירוע. החיים שלי הם יותר מזה. משהו כזה. מקווה שהצלחתי להסביר.

נוריתי ../images/Emo24.gif

שמחה לראותך פה, בפורום המדהים הזה ואנחנו זכינו פה בחברת פורום מדהימה וזה ממקור ראשון
הפחד- אסור לנו לתת לו לשתק אותנו אלא דווקא להשתמש בו שיוביל אותנו לדברים חדשים, שיוביל אותנו לעשות דברים איתו. מי אם לא אני אדע כמה את ואני סבלנו מגברים והנה פתאום יש לך משהו חדש וטוב וזה מפחיד והפחד הזה טבעי לחלוטין, זה נראה ממש כמו טוב מכדי להיות אמת מהנקודת מבט שלך וזה מובן לחלוטין. מאחלת לך להשתמש בפחד הזה לדברים טובים, כדי לפרוץ קדימה. ואל תשכחי לעולם שאני פה בשבילך תמיד בכל יום ובכל שעה...

tutifruti82

New member
שירוש אהובתי...../images/Emo24.gif

את כ"כ כ"כ צודקת, בכל מה שכתבת. אני באמת צריכה ללמוד להשתמש בפחד הזה לדברים טובים. להפוך אותו מדבר שלילי, לחיובי. זה תהליך שאני צריכה לעבור עם עצמי. תהליך שיקח לי זמן. ללמוד איך לא לתת לפחד להשתלט עליי. איך להנות מהכל מבלי לפחד. איזה כיף שיש חברה טובה כמוך לאורך כל הדרך...! אוהבת אותך הכי בעולם!

יש לי הצעה

מה דעתך להתחיל בקטן? לנסות ולעשות משהו קטן, שאת מפחדת ממנו. ולראות מה יקרה. ואם תצליחי, או תיכשלי, או באמצע (מה שלא יהיה), תכתבי על זה (כאן, או לעצמך) ותבדקי איך את מרגישה.

כל כך מזדהה איתך בעניין הוותרנות

אצלי כל מה שקצת קשה ומצריך מאמץ, אני מוותרת עליו מראש וכך תמיד היה. הייתי מתה לשנות את הדפוס המפסידני הזה.

opalit

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תהני מזה זה הכי כיף אהבה חדשה :) על פחד מהצלחה- קטונתי..אבל אנחנו מדברים על זה הרבה בפורום :)

למעלה