חדשה כאן ושואלת

חדשה כאן ושואלת

ראשית שלום לכולם ,נחמד לדעת שיש פורום מוגדר לקלאב פוט זה מרגיע שיש לא מעט ושיש טיפול ותמיכה - כל הכבוד !
אני אמא לתאומים בנים מקסימים בניי חודשיים וחצי אחד מהם נולד עם קלאב פוט חד צדדי ברגל שמאל ,
התחלנו גיבוסים אצל ד"ר בור (אנחנו מהצפון) מגיל שבועיים .
עברנו 6 גיבוסים והוא היה מרוצה ואמר שאין צורך בשניים הנוספים שתכנן ובשבוע שעבר כבר עשינו הארכה של הגיד וגבס .
שבוע הבא יחלפו 10 ימים והוא רוצה לעשות עוד החלפה אחת אחרונה ולהשאיר לעוד 10 ימים וזהו נעבור לנעליים .
ואני רוצה לשאול :
התבעסתי מאוד מאוד כשראיתי את הנעליים על הבר עץ הזה זה פשוט הטריף אותי !! איך ילד אמור להתפתח עם זה ? להתהפך לעשות רוטציות להתחיל לזחול ? איך ? אני מנחה התפתחותית ולכן יש לי מודעות גדולה לנושא וקשה לי עם המגבלה הזו של הנעליים .
חשבתי לעשות לו סד בהתאמה אישית שיעשה את העבודה ויתפוס את הרגל ,מאחר וזה לא בשתי הרגליים אני לא מצליחה להבין את ההגיון "בלכלוא" את שני הרגליים !!
אז רציתי לדעת אם משהו שיש לו רק ברגל אחת ניסה פתרון אחר מהנעליים ?
רציתי לדעת כמה זה עולה ? והאם יש החזר מהקופה ? אנחנו בלאומית .
לי נאמר שיצטרך 3 חודשים שזה 23 שעות ואחר כך נעבור לשינה בלבד .
עד מתי מפסיקים עם זה לגמרי ?
ורצתי לדעת ממי שכבר הילד עבר את גיל החצי שנה , איך זה השפיע על ההתפתחות הילד??הקטן יהיה בדיוק בן חצי שנה שנעבור רק ללילה ועד אז הוא לא יעשה כלום ?מה עם התהפחות שכיבה על הבטן הנעת הרגליים והבאתם לבטן וכו...???
אוףףף זה ממש מתסכל אותי כל העניין בבקשה תרגיעו אותי ,
וסליחה על החפירות בהודעה הראשונה .

שמחה להרגיע

נעים מאוד, אני אמא לעידו, בן 5 חודשים בשבוע הבא, נולד עם ק"פ חד"צ ברגל ימין. אחרי 8 גיבוסים וניתוח עברנו לנעליים. אנחנו איתן כבר חודשיים ועוד חודש אמורות לרדת מספר השעות ביממה שהוא יהיה איתן (כרגע, הוא 23 שעות).

אנחנו גם מהצפון, אבל מטופלים ברמב"ם. מאיפה אתם?

נכון לימים אלה עידו זוחל(!!!!) עם המוט - בעיקר אחורה אבל לעיתים יש גם צעדים קדימה (לפי הבנתי, וזהו הילד הראשון שלי רוב הילדים מתחילים בזחילה אחורה), הוא מתהפך לשני הכיוונים מהבטן לגב ומהגב לבטן והכל הכל הכל עם הנעליים.

אנחנו משתמשים בג'ון מיטשל ומרוצים מאוד.

אגב, כל ערב, לפני המקלחת, אנחנו נותנים לו חצי שעה בערך בלי הנעלים. הוא מאושר (וגם אנחנו) וככה אנחנו גם רואים שעם הנעליים ובלעדיהן הילד מתפתח יופי יופי!

מקווה שהצלחתי להרגיע.
יום נעים!

שקד מלמד תודה רבה

אנחנו מקיבוץ כפר בלום (ליד קריית שמונה) ולנו המליצו על ד"ר בור - שבעצם הביא את השיטה לארץ ,והבנתי שהוא הכי טוב בזה ,אז נלחמתי ללכת אליו כי אנחנו בלאומית והוא עובד בבית חולים העמק בעפולה שזה בית חולים של כלילית והיה קשה להוציא התחיבויות אבל ברוך השם הצלחנו .
רק בבקשה לא הבנתי מה זה נעליים של ג'ון מיטשל ? יש סוגים ? כמה זה עלה והאם קיבלתם החזר ?
ואיך הגאון החמוד שלך זוחל ? זה מוקדם לגילו גם בלי קשר לנעליים !! איזה כיףףף לשמוע ? ואיך הוא מתהפך ? יאלה איזה מדהימים הם איך הם מוצאים את הדרך ...
מקווה שגם אצלי זה יהיה ככה .
וזה נכון רוב הילדים מתחילים בזחילה אחורה וחוץ מזה לקטן המדהים שלך אני הייתי מוותרת על הכל ! גיבור כזה עם כל הבלגן להתפתח יפה .
הצלחת להרגיע קצת - תודה רבה .

הריונית בסוד היקרה

עבדתי בכפר בלום עד לפני 6 חודשים. גרנו עד אז בנאות....(עכשיו אנחנו בטבעון) כשגיליתי שאני בהריון דיברתי עם מישהי מאוד מאוד נחמדה מכפר בלום שלבניה היה\יש ק"פ.
אני יכולה לנסות לקשר ביניכן אם תרצי. לי היא עזרה מאוד.

ובלי קשר אשלח בפרטי את הטלפון שלי. את מוזמנת להתקשר לכל שאלה.

נועית37

New member
גם אני...

ברוכים הבאים - הגיע הזמן לשנות את הניק - לא? ( :

אני נועה - אמא של יואב בן השנתיים וחצי.

אנחנו גם משתמשים בג'ון מיטשל ומרוצים מאד מאד מאד. הן קלות לתפעול, השירות של החברה (קנדית/אמריקאית) מעולה והמחיר - הכי נמוך נכון לפעם האחרונה שעודכנתי... אין לי מושג לגבי טיפול אחר בקלאב פוט חד צדדי (אנחנו דו צדדי) אבל למיטב ידיעתי - כולם משתמשים בנעליים עם זוויות משתנות בין הרגליים.

לגבי ההתפתחות: כל פעם שאני קוראת הודעות של הורים לקלאברים צעירים אני חוזרת שנתיים אחורה. אנחנו מאד חששנו מההתפתחות, במיוחד שיואב עבר את הניתוח רק בגיל 7 חודשים. (מגיל 3 חודשים היה עם נעליים ואז הוחלט לעשות ניתוח) כלומר - גבס עד גיל 8 חודשים עם הורדה בשעות הנעליים רק מאוחר יותר. אני זוכרת שיואב התהפך מאד מאד מאוחר, גם הזחילה שלו היתה מאד מאוחרת. אבל... בגיל שנה הוא התחיל ללכת!!! (ולא דילג על שום שלב בדרך - פשוט התעכב עם השלבים הראשונים וברגע שהבין את הרעיון....) היום - אני לא מפסיקה לרוץ אחריו. הוא רץ, קופץ, מטפס ולפעמים אני פשוט מבקשת ממנו - רגע לעצור... ( :

מקווה שהצלחתי קצת להרגיע ... ואם לא - אנחנו כאן.

נועה

טאניוש

New member
עברנו את גיל החצי שנה לפני 7 וחצי שנים

נראה לי שאני יכולה כבר להרגיע.
הבן שלי עשה הכל מאוחר, אבל לא בגלל הנעליים. בכל אופן, בתור תינוק הוא הביא את הרגליים גם לבטן וגם לראש (מכות לא נעימות בכלל, כדאי לרפד את הבר), התהפך, זחל, נעמד וגם עשה כמה צעדים - עם הנעליים. אי אפשר לעצור אותם כל כך בקלות. הם מוצאים את הדרך. וגם אם מתעכבים - מדביקים את הפערים מהר מאד.
אין תחליף לנעליים. ושאלה יהיו הצרות שלנו...

goldyle

New member
רוצה להרגיע לגבי התפתחות

בני בן 10.5 חודשים נולד עם ק"פ ברגל ימין, אחרי מספר גיבוסים בגיל חודשים עברנו לנעליים
קודם כל אני לא יודעת על איזה נעליים מדובר, אנחנו עם ג'ון מיטשל אבל העיקרון זהה,
שתי נעליים עם בר ביניהן
הקטנצ'יק שלנו בגיל חודשים כבר התחיל להתהפך חופשי, מהר מאוד גם מהגב לבטן,
הוא זוחל כבר 3 חודשים כמו נינג'ה קטנה (גם עם הנעליים!), התחיל להעמד ונראה לי שאוטוטו גם ילך
הוא זריז וחזק מאוד, יותר מהרבה ילדים אחרים בגן שלו (למרות שהוא הכי קטן)
כל דבר הוא למד לעשות בלי הנעליים ואחרי יומיים שלושה גם איתן, לפעמים בצורה קצת שונה.
אני רוצה לציין שאנחנו עם הנעליים עדיין רוב היום (18 שעות)

למיטב ידיעתי הבר בנעליים הכרחי על מנת לשמר את הרגל בזווית קבועה, כדי שלא יהיו נסיגות
אז בעיות התפתחות שנובעות מהנעלים לא נראה לי שיש, ואם יש בעיה אני מאמינה שיטפלו נקודתית

שיהיה לכם המון בהצלחה :)

למעלה