חדשה כאן ושואלת
דים סאם?

Diti10

New member
חדשה כאן ושואלת../images/Emo140.gifדים סאם?

הכופתאות הסיניות המדהימות(דים - סאם) שנמכרות בשוק אוכל בדיזינגוף סנטר,חלקן צמחוניות עם תעודת כשרות פרווה,זאת אומרת שלא נגע בהם בשר. בין הצמחוניות יש שומאי בטטה ושומאי טרד עם בוטנים....להתעלףףףףףףףףףףףףף ויש גיוזה ברוקולי וטופו וגיוזה ירקות מעורבים (כאילו....הבנתי שיש להם עוד הרבה סוגים וגם סוגים בשריים כגון עוף ובקר) אמא שלי טעמה במקום וכמובן קנתה לי ובנוסף קנתה מחנות למוצרי טבע כלי אידוי קטן מבמבוק שאני מצליחה להכניס בו 4 יחידות דים סאם. את הדים סאם המוכנים אני וחברי חיסלנו בעמידה מייד כשנכנסנו הביתה מחדר הכושר והתענגנו עליהם עם הקפואים שהיא קנתה יש לנו בעיית הכנה. שאלתי האם מישהו יודע כמה זמן יש לאדות את הדים סאם בכלי אידוי? או אם יש דרך נוספת להכנה אשמח לשמוע תודה מראש דיתי
 

Diti10

New member
היי אלפקה פקה../images/Emo140.gif

לא הפשרנו אותם ...עדיין במקפיא מפני שאיני יודעת בדיוק כיצד להכין אותם זאת אומרת ,יודעת שצריך לאדות אותם אך איני יודעת לכמה זמן וכעת העלת בפני שאלה נוספת....האם בכלל אני צריכה להפשיר אותם קודם לכן? המשך יום נפלא דיתי
 
אני אמנם בשלנית מאוד בינונית ../images/Emo13.gif

אבל נראה לי שכדאי להפשיר קודם. אידוי זו צורת בישול עדינה יחסית, ונראה לי שניסיון לאדות אוכל קפוא יביא לכך שמבחוץ הם יהיו מוכנים ומבפנים עדיין גוש קפוא... ברגע שהם מופשרים, זו לא נראית לי בעיה רצינית. מכינים את סיר האידוי, שמים בסלסלה, ו... מאדים
 

Diti10

New member
אז תשמעו כולם../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אלפקה פקה היקרה....אני חייבת לשתף אותך ואת כולם בפורום הזה. התקשרתי למפעל של הדים סאם....מסתבר שהם מפעל הדים סאם היחיד בארץ....יושבים בתל אביב ...ונאמר לי כך: להוציא את הדים סאם מהמקפיא ולהניח בתוך כלי האידוי מהבמבוק (מבלי להפשיר) להניח את כלי האידוי על סיר מים רותחים ולאדות כ-7-8 דקות על להבה גבוהה תשמעו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מעולם לא טעמנו כזה מעדן ואם אתם בסביבה של הדיזינגוף סנטר אני ממליצה לכם מעומק ליבי לחטוף את כל הסוגים אנחנו כבר החלטנו שביום חמישי אנחנו הולכים לקנות לנו כמות נכבדה כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים....ולפני הכל ...סוף סוף משהו צמחוני, מקורי ויאמייייייייי בקיצור שנינו ממליצים לכם ויותם חברי מבקש למסור שהוא העדיף את השומאי תרד עם בוטנים והשומאי בטטה אז ערב נפלא לכולם דיתי
 

Diti10

New member
../images/Emo24.gifאלפקה ולא סתם../images/Emo41.gif

אלפקה יקירתי ...ולא סתם צדקת ששאלת אם יש צורך להפשיר אחרת לא הייתי שואלת אותם זאת.....בכלל לא עלה על דעתי כיצד מכינים...אבל שימי לב!!!!!!!!.....אין צורך בהפשרה...פשוט להניח על כלי האידוי ולאדות
 

passioneta

New member
חשוב מאוד

להניח אותם על עלי חסה או כרוב או על ניר פרגמנט חתוך לריבועים קטנים
 

Diti10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo140.gifאימצתי את הרעיון

היום יש את השוק אוכל הזה בסנטר ואני אקנה את הדים סאם הרעיון הזה עם עלי הכרוב נשמע לי מעולה כי אז גם הכרוב מאודה וזה יכול אולי לשמש כתוספת לדים סאם מאמצת ותודה על הרעיון המשך יום בכייףףףףףףףף דיתי
 

Diti10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifכדאי לדעת!!!

כשדיברתי עם המפעל נאמר לי שיש להם עוד דברים מיוחדים לצמחונים כגון אגרול בטטה קטנים מאוד ויפים ואגרול צמחוני אבל הוא אמר לי שזה נמכר באריזות של 50 יחידות...(לי אין מה לעשות עם 50 יחידות אבל אוליי אפשר להתארגן ולקנות ביחד) הם גם לא מביאים את זה לסנטר......יש להם עוד מו צרים צמחוניים לדבריו אבל בדרך כלל הם מעדיפים למכור לעסקים ולא ליחידים....אבל בגלל שאמרתי לו שקשה מאוד למצוא דברים מיוחדים ומקוריים לצמחונים שביננו הוא אמר שיהיה מוכן למכור לי אז אם מישהו רוצה רוצה שנתארגן ביחד זה יכול להיות נחמדי המשך יום בכייף דיתי
 

Diti10

New member
../images/Emo141.gifשמונה סוגי בצקים

אז זהו ליאלי3 שגם אנחנו שאלנו את אותה השאלה וקיבלנו תשובה מפורטת יש שמונה סוגי בצקים...איני זוכרת את כולם אבל אומר לך את מה שזכור לי: יש גיוזות מבצק חיטה וגיוזות מבצק אורז( מטריפות)מבצק עמילן תפוחי אדמנ ומבצק טנג שמיובא מהולנד אם זכור לי טוב, ממולאות בירקות מעורבים או בברוקולי וטופו או בפטריות שיטאקי ...כמובן שלאוכלי הבשר יש אפשרויות נוספות ויש באוו מבצק שמרים ממולא בפלפלים קלויים ובצל והלהיט הכי הכי מדליק שאנחנו נשבנו בטעמו זה השומאי....מבצק שקוף כזה...נראה לי שזה גם בצק של אורז או משהו כזה או שאולי זה הקמח טנג הזה שניסו להסביר לנו....כי על זה לא שאלנו.....ממולא בבטטה או בתרד עם בוטנים(להתעלףףףףףףףףף) באמת ומכל הלב אני חייבת להודות שלא טעמנו מזמן מאכל כל כך טעים ועדין בטעם שלו ושגם יראה כל כך יפה וצבעוני...ובלי צבעי מאכל וכל השיט הזה שדוחפים בכל דבר חמותי לעתיד הגיע לביקור בארץ והיא באמת אנינת טעם והתלהבה בצורה יוצאת דופן מהדים סאמים שקניתי בסנטר דרך אגב קניתי כלי אידוי גדול יותר וכעת אני יכולה לאדות כ-10 חתיכות ביחד ואפילו כשאני מכינה שעורים ליד המחשב אני מביאה את זה לידי ומנשנשת....תשמעו!!!!....אזהרה זה ממכר!!!!!!!!!!! המשך ערב נפלא דיתי
 

lieli3

New member
תודה על הפירוט, אני בהחלט אנסה ../images/Emo9.gif

יצא לי לטעום לראשונה אותם בטיול בארה"ב במסעדות האסיאתיות...שם עושים אותם בדר"כ מבצק שהוא מחיטה מלאה או פשוט בצק שעשוי רק מירקות והם היו מעולים.
 

Diti10

New member
../images/Emo140.gifטעמתי משהו דומה

גם אני אכלתי בארה"ב במסעדה נפלית מאוד מיוחדת והיה משהו דומה לזה אבל הם קראו לזה מומו ...כצת(חחחח יצא כ במקום ק) שונה במרקם ובבצק ...גם מאודדדדדדדד טעים....אבל הדים סאם הזה באמת מיוחד......וכשהייתי בסנטר באמת היו שם חברה צעירים שחזרו מהמזרח וגם קנו ואמרו שזה מזכיר להם את המומו הנפלי......כפי הנראה ישנן עוד סוגי כופתאות דומות בארצות המזרח וחבל מאוד שאנחנו לא נחשפים אליהם בארץ.....הכופתאות האלה על סוגיהן נשמעות לי טעימות ובריאות....אבל בארצינו הקטנה והמתוקה חייבים לעשות כופתאות ממכונה עם הרבה חומרים משמרים וכל מיני תוספות שלא עלינו....שרק מזיקים לבריאות......מה אומר לך.....אולי בגלל זה התמכרנו לדים סאם הזה.......נחמד שיש אותם....והלוואי שיצוצו עוד שונים
 
למעלה